Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konyalı öğrenciler dikkat! 3 Mayıs'ta sona erecek: Dereceye girenlere ödül verilecek

Sıfır Atık çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan ve bu çalışmalara yenilerini ekleyerek devam eden Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü “Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor” isimli projesiyle okullarda sıfır atık bilincinin oluşmasına katkı sağlıyor.

Konyalı öğrenciler dikkat! 3 Mayıs’ta sona erecek: Dereceye girenlere ödül verilecek

Selçuklu Belediyesi toplumda sıfır atık bilincinin daha geniş kitlelere yayılması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak adına sürdürdüğü  başarılı sıfır atık çalışmalarına devam ediyor.

4 kategoride gerçekleşiyor

Bu çerçevede  ilki geçtiğimiz  yıl düzenlenen ve geniş yankı bulan “Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor” projesi anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorisi olmak üzere 4 kategoride gerçekleşiyor.  

Dereceye girmek için mücadele edecekler

Yarışma kapsamında evlerinde atıklarını ayrıştıran öğrenciler her hafta okulun belirlediği günde atıklarını okullarına getirerek en fazla atık toplayan okul ve öğrenci başına en fazla atık toplayan okul kategorilerinde dereceye girmek için mücadele edecekler. 


56 bin öğrenci yarışmaya katıldı

Şu ana kadar 90 okulun kayıt yaptırdığı yarışmada 56 bin öğrenci yarışmaya katıldı. Yarışma kapsamında bugüne kadar 84 okul her hafta düzenli atık verirken, 63  bin 404  kg geri dönüştürülebilir atık toplandı.  

Başvurular ve sıfır atık eğitimleri öğrenim yılı boyunca devam edecek

6 Kasım'da başlayan yarışma kapsamında bu güne kadar 40 okulda Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından sıfır atık eğitimi verilirken  eğitimlere 3 bin 989 öğrenci katıldı.  Yarışmaya başvurular ve sıfır atık eğitimleri öğrenim yılı boyunca devam edecek.

 

3 Mayıs 2024'te sona erecek 

06 Kasım 2023 tarihinde başlayan yarışma 3 Mayıs 2024'te sona erecek olup; okullar yarışmaya formu doldurdukları tarihten itibaren katılmış sayılacak. Değerlendirme iki aşamada yapılarak öğrenci başına en fazla atık toplayan okullar ve toplamda en fazla atık toplayan okullar olmak üzere Bağımsız Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Lise olmak üzere dört kategoride okullarda dereceye giren ilk üç sınıf aşağıdaki ödülleri almaya hak kazanacak; 

Anaokulu kategorisindeki  birincilerine Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve sıfır atık pikniği, ikincilere Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve matara, üçüncülere Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve hikaye seti 

 

İlkokul kategorisindeki birincilerine, Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve piknik, ikincilere Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve kırtasiye seti, üçüncülere Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve okula masa tenisi 

Ortaokul kategorisindeki birincilerine, Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve piknik, ikincilere Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve sıfır atık oyunu, üçüncülere Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve okula masa tenisi

 

Lise kategorisindeki birincilerine, Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve piknik, ikincilerine Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve matara, üçüncülerine Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi ve okula masa tenisi verilecek. 


Yarışma ve süreçle ilgili tüm detaylar https://www.selcuklu.bel.tr/ adresinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü faaliyetleri kısmında da yer alıyor.  (Yunus Köroğlu)

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    süleyman
    101 gün önce

    BİLİMDE DEĞİL ÇÖP TOPLAMADA YARIŞALIM

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English