Erzurum'da başarılı bir valilik dönemi geçirdikten sonra İçişleri Bakanı olarak atanan ve "hafız vali" olarak da tanınan Mustafa Çiftçi, katıldığı bir programda hafızlığını unutmamak için her gün ezber tazelediğini söyledi.
Dün katıldığı A Haber yayınında gündeme dair konuşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, özel hayatından da bahsetti.
Erzurum'da başarılı bir valilik dönemi geçirdikten sonra İçişleri Bakanı olarak atanan ve önceden "hafız vali" olarak tanınan Çiftçi, ezberlerini unutmamak için sık sık tekrar yaptığını söyledi.
"Hafız Bakan" olarak nitelendirilmesine ilişkin soruyu cevaplayan Çiftçi, şu ifadelere yer verdi: "Ben evet hafızlık yaptım. 3 sene Kur'an kursunda okudum, Diyanet İşleri Başkanlığının yönetiminde olan. Ondan sonra İmam Hatip Lisesi'ne gittim. Ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandım ve kaymakamlık mesleğine intisap ettim. Bunun neticesinde kaymakamlık ve valilik yaptım. Ardından Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle bu şerefli göreve atandım. Tabii bu göreve gelirken de benim hafızlık tarafım değil, bu meslekteki geçmişim dikkate alındı. Öyle olmasa Diyanet İşleri Başkanlığında zaten 250 bin tane hafız var. Yani onların tercih edilmesi gerekirdi diye değerlendiriyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1990 yılında birincilikle kazandım. Kamu Yönetimi Bölümü'ne birincilikle girdim."
"GECEYE KADAR ÇALIŞIYORUM"
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Kaymakamlık yıllarında örneğin cumartesi günleri mutlaka çalışırdım. Vali olduğum zamanlarda pazar günleri de çalışmaya başladım. Hatta akşamları da çalışıyordum. Hep çalıştığımı hatırlıyorum. Şimdi tempo daha da yükselmiş oldu. Artık genelde sabah başlayan çalışmalarımız gece vaktine kadar devam ediyor. Eve sadece bir müddet dinlenmek için gidiyoruz"dedi.
"HAFIZLIĞIMI UNUTMAMAK İÇİN ZAMAN AYIRIYORUM"
Bakan Çiftçi, "Tabii hafızlığıma da unutmamak için yine bir zaman ayırıyorum. Yani mutlaka sabahları gelmeden önce bir 45 dakika çalışmaya devam ediyorum ki ezberlerimi tazelemiş olayım, unutmayayım" dedi.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.