Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konyalı gönüllüler depremzedeler için aralıksız battaniye dikiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) gönüllüler, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası bölgeye gönderilmesi için battaniye hazırlıyor.

Konyalı gönüllüler depremzedeler için aralıksız battaniye dikiyor
KOMEK kursiyerleri ve gönüllüler, hayırseverlerin bağışladığı battaniye kumaşlarını işleyerek, deprem bölgelerine gönderilmesi için hazır hale getiriyor.
KOMEK Mensupları ve Mezunları Derneği Başkanı Gülsüm Ocak, AA muhabirine, 73 kurs merkezi ve 13 atölyede çalışma yürüttüklerini söyledi.
Depremzedelerin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birinin battaniye olduğuna değinen Ocak, bu kapsamda hayırseverlerin bağışladığı kumaşları gönüllülerle ivedi şekilde hazırlamaya başladıklarını dile getirdi.
Binden fazla battaniye hazırlanıyor
Ocak, ülke olarak üzücü ve zor günlerden geçildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Biz de KOMEK ailesi olarak insanlara katkıda bulunmak amacıyla kursiyerlerimiz ve gönüllülerimizle bir çalışmanın içindeyiz. Deprem bölgesindeki insanların yaralarını sarabilmek için gelen kumaş bağışlarıyla binden fazla polar battaniye hazırlıyoruz. Battaniyeleri, deprem bölgesine göndermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda atkı ve bere hazırlayan gönüllüler de var. Gönüllerle birlik içinde yorulmadan çalışıyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın acılarını hissediyor ve yürekten paylaşıyoruz. Elimizden ne gelirse onların yanındayız, sonuna kadar yapmaya hazırız. En kısa zamanda inşallah yaralarımızı birlikte saracağız. Onlar için duacıyız."
Duyar duymaz yardıma gitti
Gönüllülerden Ayşegül Topak ise yardım çalışmalarını duyar duymaz depremzedelere elinden gelen desteği vermek için kurs merkezine koştuğunu söyledi.
Battaniyeleri depremzedelere sıcak bir el olma amacıyla hazırladıklarını anlatan Topak, "O çocuklara nasıl destek olabilirim?' diye kendimi buraya adadım. Anne olarak içimiz yanıyor, oradaki çocuklar için çabalıyoruz. Onlara sıcak bir el olmak için geldik. Polar battaniyelerin kesimini yaptıktan sonra onları katlayıp, paketliyoruz, oradaki insanlara sıcak bir el olmaya çalışıyoruz." diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 4
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English