Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Yeni Sanayi Sitesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi

Bakan Kurum, Eski Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Konya Yeni Sanayi Sitesinin Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın katılımıyla Konya Yeni Sanayi Sitesinin Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı.


KONYA, TÜRKİYE’NİN EN PLANLI YAPILAŞAN ŞEHİRLERİNDEN
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Çatalhöyük ile başlayan yolculuğunda her medeniyette önemli bir şehir olmayı başarmış ender yerleşim yerlerinden birisi olduğunu söyleyerek, “Aslında Konya, geriye dönseniz Türkiye’nin en planlı yapılaşan şehirlerinden birisi. Bugün taşıyacak olduğumuz Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi de aslında çok da konuşulmayan, gündem edilmeyen önemli bir kümelenme hareket alanıydı. Gıda toptancılarından başlayıp Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde Motorlu Taşıtlar Sanayisi, sonrasında manifaturacılar, tekstilciler, kunduracılar, aslında her meslek grubunun öbek öbek çalıştığı bir sanayi alanıydı.” ifadelerini kullandı. 

 “Bir hayalin daha gerçekleştiğini dile getiren Başkan Altay, “Seçim döneminde Benim Şehrim lansmanında birçok proje açıklamıştık. Onlardan belki en zoru, mali olarak en yükseği de Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasıydı. Fiziki yapısıyla hem çalışanlara hem de şehrimize hizmet etmekten çok uzak bir durumdaydı. Elhamdülillah bugün gelinen noktada Aslım Bölgesi’nde yeni sanayi sitemizin temelini atıyoruz. Bu, aslında birlikte çalışma ve başarı hikayesidir. Öncelikle esnafımıza teşekkür ediyorum. Konya’da Türkiye’ye örnek kentsel dönüşümler yapıyoruz. Nerdeyse yüzde yüz mutabakatla bu işler yürüyor. Bu da Konya esnafının bereketidir. Esnafımıza, esnaf odası başkanlarımıza birlik başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

BİRLİKTE EL ELE VEREREK KONYA’NIN BİR HAYALİNİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Başkan Altay, sözlerini şöyle tamamladı; “Burada Büyükşehir Belediyemizin önemli bir hizmeti var. 2 milyon metrekarenin üzerinde bir arazi belki bugün piyasa değeri 1,5-2 milyar lirayı bulan bir alanı emlak beyan değeri üzerinden TOKİ'ye devrettik. Tüm bu işlerin koordinasyonunu sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Konya’nın tüm projelerinde olduğu gibi burada da birlikte Konya’yı geleceğe hazırlıyoruz. Valimizin, milletvekillerimizin, Genel Başkan Yardımcımızın, İl Başkanımızın, TOKİ Başkanımızın katkılarını asla unutamayız. Birlikte el ele vererek Konya’nın bir hayalini daha gerçekleştiriyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise, “Konya esnafı, ekonomisi için son derece önemli olan bu projenin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyorum. Konyalı zekidir, çalışkandır ve girişimcidir. İnşallah Konya Yeni Sanayi Sitesi ile birlikte Meram ve Karatay sanayideki esnafımız çağdaş şartlarda bir sanayi sitesine kavuşacak. Konya'mız sanayide bir atılım içerisinde. Baktığımız zaman pandemi şartlarında dahi sanayicimiz, ihracatımız çok önemli bir performans göstermiştir. Gerçi Türkiye olarak da dünyadaki diğer ülkelere göre bu pandemi sürecini daha az hasarla atlatıyoruz. Nitekim 2020 hala ekonomide büyüme yılı gerçekleşeceği verilerden görülüyor” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm için yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdiklerini belirterek, "Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin liradan 200 bin liraya yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık." dedi.

MİLLİ SANAYİ STRATEJİMİZİN ALTINI DOLDURACAK ÖRNEK BİR PROJE

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bugün ilimiz açısından bereketli bir gün. Teknolojiye dayalı, çevreye duyarlı bölgesel ve sosyal dengeleri gözeten milli sanayi stratejimizin altını dolduracak örnek bir proje. Bu önemli projenin hayata geçmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Sanayi dönüşümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kurum, Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 18 yıldır ülkeye hizmet eden AK Parti'nin Türkiye'ye çağ atlatan vizyon projelerine her gün bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Kentsel dönüşümü önemsediklerini vurgulayan Kurum, "Yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek vatandaşlarımız için kredi miktarlarını olabilecek en yüksek noktaya çektik. Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin liradan 200 bin liraya yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık." ifadelerini kullandı.

"Ben evimi yeniden yapmak yerine güçlendirme yapacağım." diyen vatandaşların ihtiyaç duyacağı bina güçlendirme kredisini de 50 bin liradan 80 bin liraya çıkardıklarını bildiren Kurum, dönüşümün en önemli ayaklarından birinin de şehrin içinde kalan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayamayan eski sanayi sitelerinin yeni yerlerine taşınması olduğunu vurguladı.

"YENİ SANAYİ ALANLARIYLA BÜYÜK TÜRKİYE"
Bu amaçla "Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye" hedefiyle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Kurum, Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri'de eski sanayi sitelerini yeni yerlerine taşıdıklarını kaydetti.

Şu anda projelendirme ve inşaat aşamasında olan 26 sanayi alanında daha çalışmaların devam ettiğini belirten Kurum, şöyle konuştu:

"Konyalıların çok iyi bildiği gibi şehrin içinde kalan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi siteleri, şehrimizin bin yıllık tarihi dokusuna yakışmıyor, siluetini bozuyordu. Dahası esnafımızın, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yeterli cevabı maalesef veremiyordu. Hemen projemizi hazırladık. 4 etaptan oluşan projemizin tamamının ihalesini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdik. Konya Yeni Sanayi Sitemizde tam 2 bin 690 sanayi dükkanımız olacak. Bununla beraber, içinde oteliyle, lokantasıyla, kuaförüyle, marketiyle, kafeleriyle 134 ticari alan bulunacak. TOKİ Başkanlığımız eliyle 2 milyon 80 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz bu dev proje tamamlandığında inşallah esnafımız, daha güvenli, daha huzurlu, daha sıcak, daha temiz bir ortamda çalışma imkanına kavuşacak. İnşallah bittiğinde burası bir sanayi sitesinden çok bir sanayi kompleksi olacak. Burası yeni bir yaşam alanı olacak."

Sanayi çalışanlarının iş yerlerine gittiğinde ya da bir vatandaşın yolu sanayiye düştüğünde bu alandaki camide, parklarda, yeşil alanlarda, yürüyüş yollarında, spor alanlarında, daha güzel bir ortamda vakit geçireceklerini ifade eden Kurum, yeni sanayi sitelerinde aynı zamanda üniversite ve sanayi iş birliğinin de güzel örneklerinin ortaya çıkacağını kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da, Gara şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

Leyla Şahin Usta, "Yıllardır Konya için hayal olan bir projeyi artık hayalden gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşıyoruz. AK Parti’nin iktidarında zaten başkalarının hayal edemediği pek çok projeyi bizim gerçekleştirmemiz var. Esnafımıza özellikle teşekkür ediyoruz, bu dönüşüm de özellikle onların işbirliği, özverileri ve fedakarlığı önemli. Eğer onlar bu çabayı göstermeselerdi, bu işbirliğini yapmasalardı bugün bu temel atmayı gerçekleştiremezdik. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


- "ZORU BAŞARMIŞIZ"


AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin örnek bir proje olduğuna değinen Yıldırım, "Şehrin içindeki artık değişime, dönüşüme ayak uyduramayan küçük iş yerleri, küçük esnaf, küçük sanatkarın da değişimi için projeye ihtiyaç var. Burada çok güzel bir çalışma yapılmış. Millet devlet dayanışmasıyla bu zor işi başarmışız. Kolay değil, 2 bin 800 esnafın hepsinin rızasını almak ve böyle bir projeye onları ikna etmek zor bir iştir. Zoru başarmışız." şeklinde konuştu.

Her türlü zorluğa karşılık Konya'nın üretmeye devam ettiğini, salgın şartlarına rağmen ihracatta önemli rekorlara imza attığını belirten Yıldırım, "Konya, sadece tahıl ambarı olarak anılmıyor. Konya, artık savunma sanayisinin kümelendiği, diğer iş makinaları ve motorlu araçların, birçok sanayi sektörünün yer aldığı bir ilimiz oldu. Ticaretiyle, sanayisiyle, turizmiyle çok güzel ilerleyen ve gelişen bir şehrimiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 45
  • 0
  • 27
  • 14
  • 7
  • 11
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (18)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • volkan
    3 yıl önce

    Büsan sanayininin arka tarafına yapılıyor. Eski sanayide çalışan, kiracı yada işyeri sahiplerine satıldı yeni işyerleri. Sanayi düzeni açısından güzel bir proje. İnsanlar araçlarını derli toplu düzenli bir sanayide yaptırabilecekler. Tabi bu sanayinin oturması zaman alır. Eski sanayi ve Karatay sanayi yıkıldıktan sonra oralara ne yapılacak şimdilik belli değil

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • A
    Analist
    3 yıl önce

    Baştansavma haber yaptıkları için yerini söylemiyorlar. Eğer bir harita üzerinde yerini gösterirlerse, vatandaş yerini öğrenir. Kimsenin öğrenmemesi için yerini ne harita üzerinde, ne kroki üzerinde gösterilir, ne de gidip yerinin resmini çekip gösterir. Ayrıca açık adresini net bir şekilde yazmaz ki kimse bilmesin diye. İşte bunun adına habercilik denir.

    • Cevapla
    • Begen (13)
    • Begenme (4)
  • A
    Ayşe
    3 yıl önce

    Bende oku oku bitiremedim neresi olduğunu anlayamadım işallah yapacakları sanayi alanı tarıma elverişli değildir

    • Cevapla
    • Begen (15)
    • Begenme (3)
  • ZO
    Zekai Öziri
    3 yıl önce

    Nerede yapiliyor

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • Konyali vatandaş
    3 yıl önce

    Hangi zengine sattınız bakalım oraları kimler zengin olup en iyi yerleri aldı

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (12)
  • R
    Reco
    3 yıl önce

    Kura çekilecek peşkeş yok hayırlı olsun inşallah mutlu yarınlar dilerim

    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • Avatar
    Hakan
    3 yıl önce

    Eski Sanayi ve karatay sanayideki kiracılara yapılıyor bilir bilmez her şeyi karalamayın

    • Begen (8)
    • Begenme (4)
  • O
    Ömer
    3 yıl önce

    Vergi levhası olanlar dükkan sahibi olabiliyor..ayrıca kura ile..düşünmeden iftira atmayın..

    • Begen (8)
    • Begenme (2)
  • Avatar
    esnaf
    3 yıl önce

    yıkılıcak eski sanayi ve karatay sanayiyi kastediyor sanırım ki haklı hangi zenginlere satıldı oralar?belediyedekiler yer aldı mı? vatandaş olarak bunları sormalıyız. en ufak bi soru sorana iftiracı diyerek bir yere varamaz, cehaletinizi sergilersiniz.

    • Begen (4)
    • Begenme (3)
  • M
    M.Ali
    3 yıl önce

    En önemli bilgi verilmemiş, nereye yapılıyor? İnsaallah çok uzak ücra bir yere yapılmıyordur

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
  • E
    Erhan
    3 yıl önce

    Aslım diyor. Yanlış değilse büsan sanayi arkası olmalı.

    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • BEDESTEN YENİLENDİ
    3 yıl önce

    bedesten yenilendi ticaret bitti müşteri kaybı yaşandı çünkü her yer kapatıldı trafik sorun çıktı dükkan sahipleri yenilenen dükkanda havaya girdi 10-12-15 bin tl kiralar havaya uçuyor az kaldı esnaflar al dükkanı kendin işlet o paralara diyecek yeni sanayi de öyle olur tahminim kiralar uçacak mülk sahipleri kiraları uçuracak ne de olsa yenilendi ama iş ne oldu arttı mı azaldı mı kar marjları ne oldu bakan yok bedestenin müşteri kaybı ve kira masrafı yakında herkes al dükkanı o paralar çıkıyorsa kendin mağazacılık yap diyecek ha çok uzak değil çooook yakın

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (3)
  • AU
    Ahmet usta
    3 yıl önce

    Çokkk geç kalindi çokkkk

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (3)
  • Mmm
    3 yıl önce

    Umarım eski karatay ve eski sanayi siteleri rant yerleri olmaz Konya'nın hayrına bir yer olur

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (1)
  • B
    Bedesten
    3 yıl önce

    Yorumu niye yayınlamıyorsunuz

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (2)
  • G
    Güzel Gonyam
    3 yıl önce

    işlerine gelmiyorda ondan

    • Begen (2)
    • Begenme (2)
  • Mecnun
    3 yıl önce

    Maşallah

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (6)
  • Nergiz
    3 yıl önce

    Oku oku bitmedi bırakı edim hayırlı olsun

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English