Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'ya 90 milyon liraya mal olacak yeni bir tesis daha! Temeli Bakan Koca'nın katılımıyla atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınekin’e kazandırılacak Şehir Konağı’nın temeli Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katıldığı törenle atıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, içinde yüzme havuzu ve meslek edindirme kurslarının olacağı ve yaklaşık 90 milyon liraya mal edilecek Altınekin Şehir Konağı’nın hayırlı olmasını diledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu dönemde Altınekin için güç ve hedef birliği içinde olmaları gerektiğine işaret etti.

Konya’ya 90 milyon liraya mal olacak yeni bir tesis daha! Temeli Bakan Koca’nın katılımıyla atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınekin’e kazandırılacak Şehir Konağı’nın temeli atıldı.Programda konuşan Cumhur İttifakı Altınekin Belediye Başkan Adayı Agah Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin Altınekin’e kazandıracağı Şehir Konağı’nın ilçeye değer katacağını ifade ederek, Altınekin’i Konya’nın yıldızı yapacaklarını söyledi.

“BAKANIMIZ KONYA’YLA İLGİLİ HİÇBİR KONUDA DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’ye çok önemli hizmetler yaparak Konya’yı gururlandıran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Bakan Koca’nın Konya’yla ilgili hiçbir konuda desteğini esirgemediğini vurgulayan Başkan Altay, “Ayrıca bir şeyi buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Kulu’yla ilgili bir şey götürsek mutlaka yanında Cihanbeyli ve Altınekin’in durumu nedir diye soruyor. Başta içme suyu olmak üzere bütün bu işlerin gerçekleştirilmesini sağlayan da değerli bakanımızdır. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. ŞEHİR KONAĞI’NI 90 MİLYON LİRA BEDELLE ALTINEKİN’E KAZANDIRIYORUZ”

Altınekin’e verdikleri Şehir Konağı sözünü yerine getirmek için yoğun bir gayret gösterdiklerine değinen Başkan Altay, “Şimdi elhamdülillah çok hızlı yükseliyor. İçinde yüzme havuzunun, meslek edindirme kurslarımızın olacağı yaklaşık 90 milyon lira bedelle Şehir Konağımızı Altınekin’e kazandırmış oluyoruz. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SİZLERE LAYIK OLABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Bugüne kadar birlikte çalıştıkları Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere’ye teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Şimdi yeni bir yol arkadaşımız var. Değerli hocamız Agah Yılmaz Bey. İnşallah sizlerin desteğiyle ilçemize, şehrimize hizmet edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak sizler bize her zaman çok yüksek destek verdiniz. Onun için ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz ama sizlere layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Şimdi de inşallah Agah Yılmaz hocamız ile birlikte ilçemize hizmet edeceğiz” açıklamasını yaptı.“ALTINEKİN’LE İLGİLİ HER ZAMAN HEYECAN DUYUYORUZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Altınekin ile ilgili özellikle yapılması gereken bir hizmet olması durumunda her zaman heyecan duyduğunu ifade ederek, ”Muharrem Başkana ‘sadece sağlıkla ilgili değil, her alanla ilgili biz burada aracı olabiliriz, yeri geldiğinde iletebiliriz, yeri geldiğinde kararlılıkla sonuna kadar takip ederiz’ dedim. Birkaç defa geldiler, geldiklerinde en büyük sorun olarak gördükleri içme suyu artı tarımsal su problemi. O nedenle Altınekin’in içme suyu ile ilgili Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız Uğur Başkan yapılacak her türlü hizmette her zaman önde koşma gayret ve çabası içerisinde hepiniz biliyorsunuz. Uğur Başkan ile de görüştük ve projenin içine alındı. 100 milyon metreküp bu bölge için ilavesi ile 125 milyon metre küpe çıkarıldı ve o şekilde projelendi. Dolayısıyla bu anlamda içme suyu artık kaynağı da proje safhası da devamında Konya’ya verilecek olan planlanan 100 milyon metreküpe ilavesi ile birlikte sorun çözülmüş olacak. Bu anlamda içme suyu ile ilgili sorun yaşamayacağız” dedi.TARIMSAL SULAMA KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Tarımsal sulama noktasında da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Bakan Koca, “Altınekin esas tarım ilçemiz. Tarım açısından da su son derece önemli. Pancarın, mısırın yoğun ekildiği belki de ekilmemesi gereken bir noktadayız. Onunla ilgili de yine bölge ile ilgili Konya ile düşünürken Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli’yi de içine katarak tarımsal sulamanın mutlak çözülebileceği çalışmaların yapıldığını bilin. Tabi büyük bir proje bununla ilgili de sonuç aldığımızda bölgemizin başta Altınekin olmak üzere Cihanbeyli ve Kulu dahil tarım açısından çok ileri bir noktaya bir merkez noktasına doğru geleceğini ümit ediyoruz. Bununla ilgili de ben bir sorun olduğunda içme suyu dahil olmak üzere zaten gayret ve çabam da bir eksilme söz konusu olmaz” diye konuştu.“ALTINEKİN İÇİN HİZMETTE VE HEDEFTE BİRLEŞELİM”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Altınekin ile ilgili yapılması gereken bir hizmet olması durumunda her zaman heyecan duyduğunu ifade etti. Bakan Koca, Altınekin’e ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeye devam etmek istediklerini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti: “Muharrem Başkanımız nöbeti devrediyor. Yeni bir arkadaşımız Agah hocamız devrede ve bu dönemde özellikle bizim Altınekin, Kulu, Cihanbeyli ve Konya’da genelde bir güç birliği, hedef birliği içinde olmamız gerekiyor. Burada Uğur başkanım zaten Altınekin’e her türlü hizmeti verme noktasında gayret ve heyecan içinde. Bizler bu heyecanı her zaman için zaten taşıyoruz. Sizleri çok sevdiğimden emin olun ve Altınekin ile ilgili yapılması gereken her ne varsa canla başla yanınızda olacağımı, sadece sağlık değil, her alanda devrede olacağımdan hiç şüphe ve endişeniz olmasın. Semt Polikliniği, 112, hekim, personel bu anlamda zaten sorun oluşturmayız. Yeter ki bununla ilgili bize bir talep gelmiş olsun. Altınekin için güç birliği yapalım, bir ve beraber olalım, Altınekin için diri olalım, Altınekin için güç birliği ile hizmette ve hedefte birleşelim.”Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Altınekin Şehir Konağı’nın temeli dualarla yapıldı.

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, AK Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Ersoy ve MHP Altınekin İlçe Başkanı Kamil Temel de katıldı.BAKAN KOCA AKINCILAR SPOR MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Bakan Koca, Şehir Konağı temel atma programının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi ve Altınekin Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Akıncılar Spor Merkezinin de açılışını gerçekleştirdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 14
  • 2
  • 0
  • 7
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English