Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya ve 4 ilçesindeki sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kaldı

Türkiye'de bu yıl 21,4 derece ölçülen haziran ayı ortalama sıcaklığı, 1991-2020'yi kapsayan ve "uzun yıllar" olarak adlandırılan dönemde kaydedilen haziran ayı ortalamasının altında kaldı. Konya, Akşehir, Yunak, Ilgın ve Seydişehir'de ortalama sıcaklıklar mevsim normallerinin altında yaşandı.

Konya ve 4 ilçesindeki sıcaklıklar mevsim normallerinin altında kaldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre  geçen ay ortalama sıcaklıklar, Manisa Akhisar, Denizli, Muğla, Emirdağ, Ödemiş, Nazilli, Yatağan, Burdur, Beyşehir, Dalaman, Antakya, Dinar, Tefenni, Korkuteli, Elmalı, Mut, Erdemli, Kırşehir, Akşehir, Konya, Yunak, Ilgın, Seydişehir, Ulukışla, Boyabat, Tunceli, Divriği, Baskil çevrelerinde mevsim normallerinin altında, yurdun diğer bölgelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Uzun yıllar (1991-2020) haziran ayı ortalama sıcaklığı 21,8 derece iken, bu yılın haziran ayı sıcaklığı 21,4 derece ile uzun yılların 0,4 derece altında ölçüldü.

Haziran ayında en düşük sıcaklık 0 derece ile Isparta Senirkent'te, en yüksek ise 42,5 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde tespit edildi.

Bölgelere göre sıcaklıklar
Marmara Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, bölge genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 21,9 derece iken, bu yıl bu rakam 21,7 derece oldu. Bölgede en düşük sıcaklık 7,9 derece ile Lüleburgaz'da, en yüksek sıcaklık ise 35,9 derece ile Edirne'de kaydedildi. Haziran ayı sıcaklıkları, Ege Bölgesi'nde Akhisar, Denizli, Muğla, Emirdağ, Ödemiş, Güney, Nazilli, Yatağan çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 23,6 derece iken, 2023 Haziran ayı 23 derece olarak ölçüldü.
Bölgede en düşük sıcaklık 8,7 derece olarak Kütahya Tavşanlı'da, en yüksek sıcaklık ise 37,6 derece olarak Aydın'da hissedildi.

Akdeniz, uzun yıllar ortalamasının 0,5 derece altını gördü
Akdeniz Bölgesinde haziran ayı sıcaklıkları Burdur, Beyşehir, Dalaman, Antakya, Dinar, Tefenni, Korkuteli, Elmalı, Mut, Erdemli çevrelerinde mevsim normallerinin altında, Antalya'nın Demre ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında kaydedildi.Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 24 derece iken, 2023 Haziran ayı 23,5 derece olarak ölçüldü.Bölgede en düşük sıcaklık 0 derece ile Isparta Senirkent'te, en yüksek sıcaklık ise 38,9 derece olarak Manavgat'ta gözlendi.

Konya ve 4 ilçesindeki sıcaklıklar mevsim normallerinin kaldı
İç Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, Kırşehir, Akşehir, Konya, Yunak, Ilgın, Seydişehir, Ulukışla çevrelerinde mevsim normallerinin altında yaşandı, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü.

Haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 19,3 derece olan bölgede bu yılki ortalama 18,6 derece olarak kaydedildi. Bölgede en düşük sıcaklık 3 derece olarak Kangal'da, en yüksek sıcaklık ise 34,5 derece olarak Kırıkkale'de gözlendi.

Karadeniz'de sıcaklıklar, Boyabat çevresinde mevsim normallerinin altında, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında kaydedildi.

Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 19,8 derece iken, 2023 Haziran ayı 19,7 derece olarak gerçekleşti. Bölgede en düşük sıcaklık 5,7 derece olarak Bayburt'ta, en yüksek sıcaklık ise 34 derece ile Beypazarı'nda gözlendi.

Güneydoğuda haziran ayı sıcaklığı değişmedi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, Tunceli, Divriği, Baskil çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında yaşandı. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 19,1 derece, 2023 Haziran ayı da 18,9 derece kaydedildi. Bölgede en düşük sıcaklık 2 derece ile Erzurum'da, en yüksek sıcaklık ise 37,1 derece ile Palu'da ölçüldü. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, bölgenin genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı ile bu yılın haziran ayı ortalama sıcaklığı aynı seyretti ve 27,2 derece olarak kayıtlara geçti. Bölgede en düşük sıcaklık 12 derece ile Çermik'te, en yüksek sıcaklık ise 42,5 derece olarak Cizre'de yaşandı.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English