Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Valisi Vahdettin Özkan seçim tedbirlerini açıkladı

Konya Valisi Vahdettin Özkan seçim güvenliği ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan seçim tedbirlerini açıkladı
14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde alınacak önlemlerin görüşülmesi amacıyla Konya Valisi Vahdettin Özkan öncülüğünde toplantı yapıldı.

Basın toplantısın da Vali Özkan, Bağımsız yargı organlarının denetimi ve gözetiminde gerçekleştiğini söyleyerek asayiş olarak personel ve araç ve gereç planlarının yapıldığını söyledi.

Kaymakamlarla seçim güvenliğini gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Özkan, risk analizi yapılarak il seçim güvenlik planlarının hazırlandığını söyledi. Aydınlatmadan, kamera sistemlerine kadar tüm tedbirler alındığını ifade eden Özkan, seçime kadar kontrollerin yapılacağını söyledi.
 
Vali Özkan bu süreçte seçim propagandalarına karşı risk unsurları için tedbirler alındığını, Seçimlerde kullanılacak oy pusulaların basımından sevkine kadar tüm tedbirlerin yerine getirildiğini belirtti. 

Seçim Koordinasyon Merkezi 7/24 hizmette olacak
Özkan, "İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturulmakla birlikte seçimle ilgili anlık ve sağlıklı bilgi aktarımı sağlanacak. Ayrıca Seçim Koordinasyon Merkezlerinde görevlendirilen personel ile seçim takvimi boyunca görev alacak tüm personele seçim güvenliğine yönelik bilgilendirme eğitimi verilmektedir." ifadelerinde bulundu.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu umuma açık yerler'de yoğunluk gösterdiklerini dile getiren Vali Özkan, Özellikle elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek amacıyla ilgili kurumlarla koordine kurularak gerektiğinde kullanılmak üzere jeneratör ve benzeri güç kaynaklarının ve aydınlatma sistemlerinin çalışır halde bulundurulması için tedbir aldıklarını ifade etti.
4992 sandıkta oy kullanılacak
Vali Özkan, "Konya’da 1.628.723 seçmen 4992 sandıkta oy kullanacak. 38 bin görevli olacak. Sandık kurulacak okulların teknik altyapıları kontrol edilerek eksiklikler gideriliyor. Ayrıca 26 siyasi parti seçime katılıcak olup, seçim güvenliği için 5.710 polis ve 2.543 jandarma personeli olmak üzere toplam  8.000 civarında personelimiz görev alacaktır. Seçim güvenliği için 1227 araç tahsisi yapılmıştır." ifadesinde bulundu.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu da katıldı.

(İsmail Can Şef)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 1
  • 1
  • 4
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English