Konya'da yarın gerçekleştirilecek olan LGS kapsamında sınava katılacak öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Sınav günü kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı bulunmayan veya sınava giriş için gerekli resmi belgelerini temin etmek isteyen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri hizmet vermeye devam edecek.
13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı nedeniyle, sınava katılacak öğrencilerin ihtiyaç duyabilecekleri kimlik ve diğer resmi belge işlemlerinin karşılanabilmesi amacıyla sınav merkezi bulunan il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri hizmet verecek.
Konya Valiliği'nden açıklamaya göre, İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri 13 Haziran Cumartesi günü saat 07.00 ile 12.30 arasında açık olacak. Bu süre içerisinde öğrenciler, sınava giriş için gerekli belgelerle ilgili işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Ayrıca, söz konusu işlemlerin randevu alınmaksızın yürütüleceği bildirilirken, Valilik LGS’ye katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi. (Ali Rıza Karabulut)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.