Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Ticaret Odası’nın Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeni dönemin ilk toplantısında Meclis Üyelerine başarılar dileyen Başkan Öztürk, “İnanç ve kararlılıkla üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için daha çok çalışma azmimiz ve irademiz bu dönemde de devam edecektir” dedi. Toplantıda söz alan Meclis Üyeleri gündemdeki konularla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Konya Ticaret Odası’nın Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi
Konya Ticaret Odası’nın, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya seçimin ardından göreve başlayan yeni Meclis Üyeleri katıldı. 
 
KTO Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Arıcı tarafından açıldı. Arıcı, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından, konuşmasını gerçekleştirmek üzere Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ü kürsüye davet etti. Sözlerine, İstanbul İstiklal Caddesi’nde, Gaziantep Karkamış’ta ve Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan sivil vatandaşları ve askerleri anarak başlayan Başkan Öztürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz kararlılıkla terör hedeflerine karşı operasyonlarını sürdürmektedir. Bu kapsamda kısa bir süre içinde başlamasını beklediğimiz, sınır ötesi kara operasyonlarında Kahraman Ordumuza muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun, ayaklarına taş değmesin” dedi.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk yeni Meclis’te yer alan üyelere başarı dileyerek “Seçimlerimizde vekâletini aldığımız Konyalı tacir ve müteşebbislerimizi temsil edeceğimiz yeni dönemde de sizlerle birlikte Konya Ticaret Odası’nı yönetme onur ve sorumluluğunu layıkıyla taşımanın gayreti içinde olacağız. Güçlü bir ekonominin daha sağlam bir siyasal ve sosyal istikrarın temeli olduğu gerçeği ile Konya Ticaret Odası olarak şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkımızı artırmak yeni dönemde de ana hedefimiz olacaktır. Geçtiğimiz dönem başlattığımız projelerimizi sizlerle birlikte tamamlayacağız. Yine sizlerle birlikte bu projelerimize yenilerini katacağız. İnanç ve kararlılıkla üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için daha çok çalışma azmimiz ve irademiz bu dönemde de devam edecektir. Burada bulunan arkadaşlarımızla çıtayı daha da yükselteceğimize inanıyorum. Hepinize yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi. Konya Ticaret Odası’nın idari yapısı, Oda organlarının görev ve sorumlulukları ve Odaya bağlı iştiraklerde gelinen son durumu anlatan bir sunum yapan Öztürk, yeni dönemde gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgi verdi.
Asgari ücret önerisi
Konuşmasında son olarak kamu ve iş âleminin gündemindeki asgari ücret konusu ile ilgili görüşlerini paylaşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemiz ekonomisinin en büyük sorunu yüksek enflasyon olmaya devam etmektedir. Temennimiz enflasyonun en kısa sürede düşmesidir. İşçilerimizin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin korunmasından yanayız. Ancak asgari ücrete enflasyon üzerinde yapılan artışlar işverenimizin de yükünü gittikçe artırmaktadır. Üyelerimiz artan maliyetleri karşılamakta zorlanmaktadır. Talebimiz çalışanların refahının korunması, bununla birlikte enflasyon üzerindeki artış farkının kamu otoritesince karşılanmasıdır. İşverenimize çalıştırdıkları personel sayısına göre bir destek mekanizması uygulanmalıdır. Bu konudaki talebimizi ekonomi yönetimimize de iletiyoruz” dedi.
 
Asgari ücret konusu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Mustafa Bozdam da “Konya ekonomisi ihracata dayalı büyümektedir. İhracat yapan Konyalı sanayicilerimiz artan işçi maliyetlerini karşılamakta zorlanmaktadır. Sanayicimiz, asgari ücret artışlarını ihracat kalemiyle karşılayamamaktadır. Bu sebeple asgari ücret artışındaki fark mutlaka kamu hazinesinden karşılanmalıdır. Bu konuda üyelerimizin taleplerini hükümetimize ilettik” şeklinde konuştu.
Toplantıda son olarak söz alan Meclis Üyesi Burhan Canlı ise Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü anısına Konya Ticaret Odası olarak bir hatıra ormanı oluşturulması önerisini dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English