KTÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bayram Akdemir, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Nurettin Çetinkaya ve Kapsül Teknoloji Platformu öğrencileri ile birlikte fuarda üniversitemizi başarıyla temsil etti.
Fuar kapsamında üniversitemiz, hem akademik birikimini hem de öğrenci projelerini tanıtma fırsatı buldu. KTÜN standı, akademisyenlerden sektör temsilcilerine, öğrencilerden otomotiv meraklılarına kadar geniş bir ziyaretçi kitlesi tarafından yoğun ilgi gördü.
Kapsül Teknoloji Platformu öğrencilerinin sergilediği projeler beğeni toplarken, üniversitemizin otomotiv sektörüne yönelik vizyonu ve katkıları da bir kez daha vurgulanmış oldu.
“Öğrencilerimizin Teknolojiye Olan İlgisi ve Sektörel Vizyonu Bizleri Gururlandırıyor”
Konya Teknik Üniversitesi olarak böylesine büyük ve uluslararası bir organizasyonda yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bayram Akdemir, şunları söyledi, “Automechanika İstanbul 2025, hem sektörle üniversitelerin iş birliği açısından hem de öğrencilerimizin reel piyasa ile temas kurması bakımından son derece önemli bir platform. Burada, Kapsül Teknoloji Platformu’nda yer alan öğrencilerimizin geliştirdiği projeleri sergilemek ve sektörden olumlu geri dönüşler almak bizleri oldukça gururlandırdı. Üniversite olarak, sanayi ile entegre bir eğitim modelini benimsiyor; öğrencilerimizi sadece teorik bilgiyle değil, aynı zamanda uygulama ve Ar-Ge tecrübesiyle de donatmayı önemsiyoruz.” dedi. Bu tür organizasyonların öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ve üniversite-sanayi iş birliklerine zemin hazırladığını vurgulayan Prof. Dr. Akdemir, bu etkinliği düzenleyen Automechanika İstanbul ekibine, destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’e, Kapsül Platformuna, öğrencilere teşekkür etti. KTÜN’ün bu alandaki çalışmalarını artırarak sürdüreceğini sözlerine ekledi. (Veli Şengül)
