Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya STK Başkanı Görgülügil görevinden ayrıldı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil 6 yıllık görev süresinin dolmasından dolayı başkanlık görevinden ayrıldığını açıkladı.

Konya STK Başkanı Görgülügil görevinden ayrıldı
Açıklamayı Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sosyal medya hesapları üzerinden yapan  Başkan Görgülügil şu ifadelere yer verdi:

“İlk gençlik yıllarından itibaren hayatının her döneminde sivil toplumda ve sivil hayatta aktif görevler üstlenip bunun son 6 yılında Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığı görevini yürütmekte iken önümüzdeki aylarda uzun dönemli olarak şehir dışında bulunacağından dolayı platform başkanlığından ayrılmış bulunuyorum.

En son yapılan genel kurulumuzda alınan 6 yıl görev süresi kararı kapsamında 2015 yılı Nisan ayında devraldığım görevi, 6 yılın tamamlanma dönemi olan 2021 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle devretmiş bulunuyorum.
İdari görevin ötesinde, sivil hayattan ayrılmamız mümkün değildir. Resmi görevler gelir, gider.  Ancak biz ömrümüz ve şartlarımız izin verdiği ölçüde sivil topluma hizmet etmeye her daim devam edeceğiz. Şehrimizin ülkemizin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı tüm problemlere İslami bir bakış açısı ile yaklaşarak “İçinizde hayra çağıran iyiliği emredip kötülükten meneden bir toplum bulunsun” düsturu çerçevesinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık.  Gayemiz bu olması nedeniyle herhangi bir şahsi siyasi bürokratik ya da ekonomik gaye taşımadan bu hal üzere olmaya gayret ettik.

Konya olarak sivil toplum faaliyetlerine ulaştığı aşamada kurumsallaşma sürecinde ve doğruları haykırma misyonunda mütevazi de olsa bir katkı sağlamaya çalıştık. Yurtiçi ve yurtdışı proje ve programlarımızla düzenlemiş olduğumuz toplantı seminer kongre ve konferanslarla hazırlayıp kamuoyu ve ilgililerine sunmuş olduğumuz fizibilite ve raporlarla basın açıklaması ve bildirilerimizle hep doğruları haykırmaya çalıştık. Aktif olmaktan sorumluluk üstlenmek ten korkmadık farklı şehir ve ülkelerle sağladığımız ilişki ve iletişim ne ortak adlı harekete geçirmeye çalıştık. Baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmışsak ne mutlu… Bütün bu çalışma ve gayretlerimizin ecir ve mükafatını da bu dünyada ve kullardan beklemiyoruz.
Önümüzdeki dönemde sivil faaliyetlerin daha da gelişmesini sadece zor zamanlarda değil tüm dönemlerde topluma sigorta işlevi görecek bir mekanizmanın devamlılığını hep beraber sağlamamız gerekiyor. Nasıl 28 Şubat, 27 Nisan ve 15 Temmuz gibi süreçlerle bu birlik ve beraberlik duygusu perçinlenmiş bizler en ön saflarda bu harekete destek vermişse önümüzdeki dönemlerde daha güçlü mesajlar vermek ve mazlumun haksızlığa uğramazsın ve zayıf kalanların destekçisi olmak durumundayız”.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte çalışmaktan Onur duyduğum kişi kurum kuruluş kamuoyu ve sivil toplum gönüllüleri ne saygı ve muhabbetlerimle sunuyor herkesi sivil harekete destek olmaya davet ediyorum.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 8
  • 4
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English