Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya şeker Türkiye 27’ncisi Konya birincisi oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl gerçekleştirilen, “İlk 1000 İhracatçı” Araştırma raporu yayınlandı. Konya Şeker genel ihracat listesinde bir önceki yıla göre, ihracat rakamında yüzde 10'dan fazla artışla 319.sırada yer aldı. Sektörel sıralamada Türkiye genelinde 27. sırada yer alan Konya Şeker, sektörünün de Konya birincisi oldu.

Konya şeker Türkiye 27’ncisi Konya birincisi oldu
TİM'in 2022 verilerine göre, en çok ihracat yapan ilk 1000 firma arasında 51 ilden işletme yer alırken, başı 448 firmayla İstanbul çekti. Türkiye, geçen yıl 254 milyar dolarlık mal, 90 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirerek, toplam dış satımını 344 milyar dolara yükseltti.

KONYA'DAN 5 ŞİRKET LİSTEDE
Konya Sanayi Odası Üyesi olan 5 şirket açıklanan listede yer buldu. Konya'dan SSP Otomotiv Aydınlar Yedek Parça (121.), Konya Şeker San.Tic. A.Ş. (319.), Eti Alüminyum (371.), YPS Global Otomotiv (624.), Hilal Deri Sakadat Et Mamülleri (925.) firmaları ilk 1000 içinde  yer aldı. 
Sektörel sıralamada listede 27.sırada yer alan Türkiye'nin üreten gücü Konya Şeker Anonim Şirketi, gıda, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamüleri sektöründe Konya birincisi oldu. 
Konya Şeker, özellikle, atıştırmalık, bisküvi, çikolata, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş patates, kroket, bakliyat, bulgur başta olmak üzere 700'e yakın ürünü dış pazarda müşterisiyle buluşturuyor. 

KONYA ŞEKER'İN İHRACATI % 10.2 ARTTI
Türkiye geneli ihracat sıralamasında Konya Şeker, bir önceki yıla göre ihracaat rakamını % 10.2 artırdı ve 93.546,072.81 $ dolarlık rakamla 319.sırada yer alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Liste, şirketlerin direk ihracatını dikkate aldığı için, Konya Şeker'in aracı ihracat firmaları ile yaptığı dış satışlar dikkate alınmadı. 
BAŞKAN ERKOYUNCU: "İHRACATTA DA İDDİALIYIZ"
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker olarak, Torku markasıyla Çin'den Amerika'ya, Amerika'dan Rusya'ya çok sayıda ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek "Ülkemize ihracat alanında da katkı sağlamak bizleri ziyadesiyle gururlandırmaktadır. Geçen yıldan bugüne, 150 milyon dolara yakın ihracatımız var, 700'e yakın farklı kalemde ürünü ihraç ediyoruz. 2022 rakamlarına baktığımızda önceki yıla göre yüzde 10'dan fazla artış sağladık. Bizimle birlikte listede yer alan, ülkemize değer katan tüm firmaları kutluyorum. Bizim  çabamız kaliteli ve güvenilir ürün kalemimizi, ihraç ettiğimiz ülke sayısını ve ihracat rakamlarını daha da artırmak olacak. Ülke ekonomisi için dış ticaret büyük önem arz etmektedir. Konya Şeker olarak, 5 yıl içinde ihracat rakamlarımızı 300-400 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz . Tesislerimizde katkısız, kaliteden ödün vermeden iç ve dış pazar için üretmeye devam ediyoruz. Bu da ülkemiz adına bizlere gurur veriyor. " dedi.

TORKU YURT DIŞINDA DA ÖNDE
Anadolu Birlik Holding iştiraki Konya Şeker A.Ş.'nin Torku markası ile ihraç edilen ürünlere ilginin arttığını sözlerine ekleyen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Erkoyuncu, "Yurt içinde bir çok çalışmada, ankette, araştırmalarda tercih edilen ve güvenilir gıda markası olan Torku ürünlerimize Yurt dışında da büyük bir ilgi ve talep var. Çünkü kalitemize bir güven var. TSE Sürdürülebilir Güvenli Üretim Belgesi'ni de alan tesislerimizle pancar şekerinden, katkısız, kaliteden ödün vermeden iç ve dış pazarlar için üretmeye devam ediyoruz. Bu da ülkemiz adına bizlere gurur veriyor. 5 yıl içinde hedeflediğimiz 300-400 milyon dolar ihracat rakamlarına  çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 11
  • 4
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English