Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Şehir Hastanesinde depremzedeler için "iyilik marketi"

Konya Şehir Hastanesine başvuran depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için terlik, ayakkabı, çorap, giysi, bebek malzemeleri, kişisel temizlik ürünlerinin bulunduğu "iyilik marketi" kuruldu.

Konya Şehir Hastanesinde depremzedeler için “iyilik marketi“
Konya Şehir Hastanesi çalışanları, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hastaneye başvuran depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kampanya başlattı.

Yardımların büyümesi, malzemelerin çoğalması üzerine hastane yönetimi, acil serviste uygun bir odada "iyilik marketi" olarak adlandırılan bir alan oluşturdu.

Kamu kurumları, Türk Kızılay, belediyeler ve çalışanların desteğiyle hazırlanan oda, küçük bir markete dönüştü.
Depremzedenin ihtiyacı olan her şey karşılanıyor
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Emin Fatih Vişneci, deprem sonrası hastaneye başvuran depremzedelerin kıyafetlerinin yıpranmış olduğunu fark eden sağlık çalışanlarının kıyafet ve hijyen malzemesi temin etmek için girişimde bulunduğunu söyledi.

Durumun ciddiyeti üzerine kamu kurumları ve Kızılay tarafından da ürün temininin devam ettiğini aktaran Vişneci, malzemelerin çoğalması üzerine bir odayı kullanmaya başladıklarını anlattı.
Vişneci, acil serviste depremzedelere hizmet verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Gelen aileleri giydirdik hem de taburcu olanlara eksik neleri varsa temin ederek gönderdik. İlk başta hijyen malzemeleri ve iç çamaşırı ihtiyacıyla başladık. Acil ortamında üzerilerinde daha yeni kıyafetler olmasını sağladık. Daha sonra kamu kurumlarımız da hassasiyet gösterdi, dış giyim de temin etmeye başladık. Burada diş macunundan tutun tıraş malzemelerine, iç çamaşırından şampuana kadar hemen hemen her şey bulunuyor. Bebekler için mama var. Depremzede hasta yakınlarımız için de her şey düşünüldü."

İyilik marketinin 24 saat hizmet verdiğini vurgulayan Vişneci, "Sağlık personeli arkadaşlarımız, sosyal hizmetler uzmanlarımız ve psikologlarımız aktif çalışıyor. Hastalarımız ihtiyaçlarını kendileri de buradan alabiliyor. Bazen de hemşire arkadaşlarımız ihtiyaçlarını odalarına götürüyor." dedi.
Hastanenin Tıbbi Sosyal Hizmetler Birim Sorumlusu Önder Kalkan da acilde karşılanan depremzedelerin ilk ihtiyaçlarını temin etmek amacıyla iyilik hareketine başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:  "Tüm hastalarımızı ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Bunu üç aşamada değerlendirdik. Geliş, yatış ve taburcu aşaması olarak. Geliş aşamasında depremden kaynaklı olan durumun giderilmesi, yatış aşamasında kişisel hijyen, pijama, terlik gibi ürünlerin tedarik edilmesi, sonrasında taburculuk aşamasında ise dış giyim çeşitlerini bulunduruyoruz. Kalacakları yeri AFAD, belediye ve diğer kuruluşlarla görüşerek tüm kaygılarını gidererek olabildiğince rehabilite edilmiş halde depremzedeleri göndermeye çalışıyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 16
  • 7
  • 1
  • 1
  • 4
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English