Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya şeftalinin üretim merkezi olmaya devam ediyor! İşte en meşhur ilçeleri...

Ülkemizin 'tahıl ambarı' olarak bilinen Konya'da son yıllarda meyveciliğe ilgi hızla artıyor. Yaz aylarında sevilerek tüketilen yaz meyvelerinden olan şeftalide de hasat devam ediyor.

Konya şeftalinin üretim merkezi olmaya devam ediyor! İşte en meşhur ilçeleri...
Konya bitkisel ürün deseni en geniş illerimizden. Sevilerek tüketilen yaz meyvelerinden olan şeftalide hasat sürüyor.

KONYA'NIN ŞEFTALİ DİYİNCE EN MEŞHUR İLÇELERİ...
Konya lezzet, kalite ve üretim miktarı ile bir çok meyve gibi şeftalinin de üretim merkezlerinden biri. Konya'nın şeftali diyince en meşhur ilçeleri başta Meram, Hadim ve Ereğli akla geliyor.

ŞEFTALİ NASIL SEÇİLİR? ŞEFTALİ NASIL SAKLANIR?
Rosaceae familyasından olan şeftali, yaz aylarında sıklıkla tüketilen meyvelerin başında geliyor. Hem çok lezzetli hem de insan sağlığına birçok açıdan faydalı olması bundaki en büyük etkendir. Peki İyi şeftali nasıl olur?

Şeftalinin bilindiği gibi çeşitli türleri var. Açık renkli şeftaliler daha tatlı olma eğilimindedir. İşte şeftali seçmenin püf noktaları:

* Şeftali seçerken, genellikle kokusu ne kadar tatlıysa, o kadar olgun olur.

* Olgunlaşmamış veya biraz olgunlaşmış taze şeftali almak en iyisidir.

* Hasar görmüş veya olgunlaşmış kahverengimsi, çürük veya buruşuk meyvelerden kaçınmaya çalışın. Bunun yerine, serte yakın ve sadece biraz yumuşak etli şeftali seçin.

* Etinin üzerine hafifçe bastırırsanız olgunluk seviyesini anlarsınız.

* Şeftali toplandıktan sonra da olgunlaşmaya devam eden bir meyvedir. Eğer çok sertse 1-3 gün boyunca tek bir kat halinde, üst üste koymadan tezgahta da durabilir.

* Olgun şeftaliler oda sıcaklığında yaklaşık bir hafta dayanır. Bu süre içinde yemeyi planlamıyorsanız, bozulmasını önlemek için buzdolabında saklamak en iyisidir.

* Olgun şeftaliler de dondurulabilir, ancak kararmalarını önlemek için önce dilimleyip etlerini biraz limon suyuyla kaplamak en iyisidir.

* Şeftali konserve veya dondurulmuş olarak da satın alınabilir. Konserve şeftaliler, taze veya dondurulmuş şeftalilere göre daha az antioksidan içerir.

BAŞKAN ALTAY'DAN PAYLAŞIM
Başkan Altay'da sosyal medya hesabından Konya'nın Şeftali üretim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:" Konyamız lezzet, kalite ve üretim miktarı ile ülkemizin önemli Şeftali üretim merkezlerinden biridir.Başta Meram, Hadim ve Ereğli ilçelerimiz olmak üzere Şeftali hasatı devam ediyor. Bereketli olsun"  (Elif Sağlam)
 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Elif Sağlam
İnternet Editörü

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AS
    Aklı Selim
    225 gün önce

    Mevlana Şeftaliden bahsediyor. Aslında Konya'da kaliteli şeftali yetiştirilir. Yalnız şeftalilerin çekirdekleri meyveden ayrılmıyor, yarma şeftali olmalıdır. Sorun bu. Eğer sıfırdan Yarma şeftali ağaçları dikilebilirse Konya Balıkesir ve Bursa ile rekabet edecek seviyeye gelir. Bence Kiradan daha karlı bir iş. Kiraz toplamak işçi maliyeti yüksek. Halbuki kirazla aynı fiyatı olan şeftaliyi toplamak daha kolay. 3 şeftali topladın mı bir kilo gelir. Şimdi Şeftaliler koca koca. Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Çumra, Bozkır, Seydişehir, Karapınar, Kadınhanı, Sarayönü, yeterki bakımını yap.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English