Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Protokol eşlerinden "Atölye Karatay"a ziyaret

Konya protokolünün eşleri, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen “Atölye Karatay”ı ziyaret etti.

Konya Protokol eşlerinden “Atölye Karatay“a ziyaret

Atölyede üretim yapan Karataylı kadınlarla bir araya gelen protokol eşleri, “Atölye Karatay”ın kadınların sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağladığına vurgu yaparak Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve yönetimini tebrik etti. 


Karatay Belediyesi’nin üretimi desteklemek ve bu üretimi istihdamın yanı sıra aile ekonomisine de katkı sağlamak amacıyla farklı alanlarda yürüttüğü projeler ile atölye çalışmaları devam ediyor. 


Bu atölyelerden biri de “Atölye Karatay”. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen “Atölye Karatay”da Karataylı kadınlar, doğal lavanta sabunu, gül sabunu ve dekoratif mumlar üretiyor. Haftanın 3 günü lavanta sabunu, gül sabunu ve dekoratif mumlar üreten Karataylı kadınlar, bu sayede hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de istihdamın artmasına destek oluyorlar. 


KONYA PROTOKOLÜ EŞLERİ, “ATÖLYE KARATAY”I ZİYARET ETTİLER
Konya Protokolünün eşleri de, “Atölye Karatay”ı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde incelediler.


Sedirler Sosyal Tesisleri’ndeki ziyarete; Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul’un eşi Gülnur Özkul, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz’ün eşi Eftal Şensöz, Konya Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker’in eşi Kevser Diker, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın eşi Ayşe Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal’ın eşi Mevlüde İnal, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’un eşi Gül Karabulut, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın eşi Şerife Kılca ve Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit katıldı. 


“ATÖLYE KARATAY” ÜRETİME, İSTİHDAMA VE AİLE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR
Konya protokolünün eşleri uygulama mutfağında kadınların sabun yapım çalışmalarını inceledi bilgi aldı. Yürütülen söz konusu çalışmalar dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni tebrik eden protokol eşleri, “Atölye Karatay”ın kadınların sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkı sağladığına vurgu yaptı.  


KARATAY’DA YENİ BİR EKONOMİK DEĞER ORTAYA ÇIKARDIK

Ziyaret dolayısıyla misafirlerine teşekkür eden Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, “Atölye Karatay”da yürütülen çalışmalar ile Karatay’da yeni bir ekonomik değerin ortaya çıkmasını sağladıklarını söyledi. 


Kadınların hayatın her alanında var olmaları için Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak özveriyle çalıştıklarını belirten Fazilet Koçyiğit; “Sedirler Sosyal Tesisleri’nde devam eden projemizle kadınlarımız; lavanta, gül sabunu ile mum üretiyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız çok güzel ilerliyor. Kadınlarımız burada hem sosyalleşiyor hem üreterek keyifli vakit de geçiriyor. Atölye Karatay projemizle lavanta ve gülden üretilen ürünlerin çeşitliliğini artırırken Konya ve Karatay için yeni bir ekonomik değerin ortaya çıkmasını sağladık. Burada üretilen ürünler Karatay Termal Tatil Köyü, Kafe Karatay’lar ile Karatay Büfelerde satılıyor. Kent Konseyi olarak kadınlarımızın kendilerini geliştirecek ve ekonomik anlamda onlara destek olacak projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu projeleri hayata geçirirken bize her zaman destek olan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. (Yunus Köroğlu)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English