Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri "Güvenli Trafik" ilkesi doğrultusunda drone destekli "Yaya Önceliği" denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Trafik polisi, kent genelinde 'yaya güveliği' için havadan denetim gerçekleştirdi. Kural tanımayan sürücüleri drone görüntüledi.
Reklam alanı
Trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla yapılan denetimlerde hem yayalar hem sürücüler uyarılarak, uyulması ve dikkat edilmesi gereken kurallar hatırlatılıyor.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ekiplerince yapılan Drone destekli yaya geçidi denetimlerinde araç sürücülerinin geçiş üstünlüğüne uyup uymadıkları kontrol edilirken tespit edilen ihlaller kayıt altına alınarak anında yer ekiplerine bildirildi. İhlalde bulunan sürücü ve yayalara yer ekiplerince uyarılarda bulunulurken birçok sürücüye yasal işlem uygulandı.
DİKKAT DRONE ÇIKABİLİR!
Şehrin farklı noktalarında farklı saat aralıklarında devamlı hale getirilen denetimlerde aynı zamanda ışık ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan ve seyir halinde cep telefonu ile konuşan birçok sürücü ekiplerce tespit edildi.
Dronlu trafik denetimlerinin aratarak devam edeceğine değinen yetkililer, trafik kazası sonucu meydana gelen can kaybının önlenmesi , hayatının kalanının engelli olarak geçirme gibi risklerin önüne geçilmesi için evrensel trafik kurallarına sürücü ve yayaların uymasını amaçladıklarını ifade ederken, bu kapsamda teknolojinin de verdiği imkanlar sayesinde hem havadan drone ile hemde KGYS ve EDS kameraları üzerinden başta sürücü ve yayaların denetlendiğine dikkat çekti.


Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği ekiplerince yapılan Drone destekli yaya geçidi denetimlerinde araç sürücülerinin geçiş üstünlüğüne uyup uymadıkları kontrol edilirken tespit edilen ihlaller kayıt altına alınarak anında yer ekiplerine bildirildi. İhlalde bulunan sürücü ve yayalara yer ekiplerince uyarılarda bulunulurken birçok sürücüye yasal işlem uygulandı. DİKKAT DRONE ÇIKABİLİR!
Şehrin farklı noktalarında farklı saat aralıklarında devamlı hale getirilen denetimlerde aynı zamanda ışık ihlali yapan, emniyet kemeri takmayan ve seyir halinde cep telefonu ile konuşan birçok sürücü ekiplerce tespit edildi.
Dronlu trafik denetimlerinin aratarak devam edeceğine değinen yetkililer, trafik kazası sonucu meydana gelen can kaybının önlenmesi , hayatının kalanının engelli olarak geçirme gibi risklerin önüne geçilmesi için evrensel trafik kurallarına sürücü ve yayaların uymasını amaçladıklarını ifade ederken, bu kapsamda teknolojinin de verdiği imkanlar sayesinde hem havadan drone ile hemde KGYS ve EDS kameraları üzerinden başta sürücü ve yayaların denetlendiğine dikkat çekti.

Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
4
❤️
1
😊
1
😡
1
👎
2
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 9 tepki
Yılsonu yaklaştıkça, bütçede açık olduğundan dolayı nereye saldıracaklarını bilemiyorlar.
Toplum olarak hem araç kullanıcıları hemde yayalar trafik kurallarına uymuyorlar. Zafer tranvay durağinının olduğu yere drone ile takibe alsın emniyet Günlük bir çok kişi yani yaya ceza yer. Ceza yazmak işi çözmüyor sayın yetkililer bilinçli bir birey nasıl yetişir onun için çözüm üretelim lütfen.
sen dursan yanındaki durmuyor arkandaki durmuyor yaya bekliyor sen bekliyorsun en iyisi durmamak.
Okul yollarında durmayan sürücülere direk ceza kesilmeli! okul önlerinde trafik ışıkları zorunlu olmalı! her yere polis olmaz ama en azından yoğun yerlere kamera yerleştirilip uymayan sürücülere direk ceza kesilebilmeli ama Konya şoförlerinin trafik bilincine erişmeleri için okumaları eğitim almaları şart görgüsüzlükte ve saygısızlıkta dünya 1. si olurlar
Yorum Yap
AK Parti ve MHP Şehzadeler'de aday çıkarmayacak
Oscar Ödülleri, 2029'dan itibaren televizyon yerine YouTube'da yayınlanacak
Konya yolunda kontrolden çıkan kamyon şarampole devrilerek takla attı: 1 yaralı
Okulda şiddet iddiası! Kendisinden 3 yaş büyük öğrenci parmaklarını kırdı
Konya'da 3 katlı binada yangın paniği!
Guterres, ABD'nin Venezuela'ya petrol ambargosu sonrası "itidal" çağrısında bulundu
Bakan Memişoğlu: Sağlık bakanı olarak nüfusun üçte birinin sigara içmesini istemiyorum
Konya'da otomobil bahçe duvarına ve park halindeki araca çarptı! 4 yaralı
Konya'da çıkan ev yangınında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
Vuslat Törenleri Şeb-i Arus ile sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hazreti Mevlana'nın çağları aşan öğütleri bize yol gösteriyor
ELA RÜMEYSA CEBECİ KİMDİR? NEDEN TUTUKLANDI?
Haber Ara