DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konya'nın Yunak ilçesinin Belediye Başkanı kim oldu?

Eklenme: 01.04.2024 - 00:05

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Konya’nın Yunak İlçesinde sandıkların yüzde 97,22 açıldı. Buna göre kesin olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı AK Parti’den Subhan Günaltay oldu. Yunak Belediye Başkanı kimdir? İşte detaylar…

Konya'nın Yunak ilçesinin Belediye Başkanı kim oldu?
Reklam alanı

Türkiye bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Bu kapsamda Konyalı seçmenlerde sabahın erken saatlerinde sandık başına giderek oylarını kullandı. Kayıtlı 1 milyon 649 bin 557 seçmenin bulunduğu kentte oy verme işleminin saat 17.00’de son bulmasının ardından sayım başladı. 


Toplam 23 bin 149 seçmeni bulunan Konya’nın Yunak ilçesinde sandıkların %97,22'si açıldı. Seçime katılım oranının yüzde 73,30 olduğu Yunak'da  kullanılan16 bin 500 oydan 11 bin 369 oy geçerli oldu. Seçim sonucu en çok merak Yunak ilçesindeki sandıklardan gelen kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin adayı Subhan Günaltay  seçimi kazandı. 

Açılan sandık sayısı: 

AK Parti – Subhan Günaltay (Aldığı oy: 4453 – Aldığı oy oranı: %39,17)

Büyük Birlik Partisi – Abdullah Emre Demirhan : 3905

Yeniden Refah  Partisi- Ali Sever: 1632

Cumhuryet Halk Partisi -Şevket Turoğlu :903

 

Süphan Günaltay kimdir?
Sübhan Günaltay , 1970 yılında Konya’nın Yunak ilçesinde doğdu. İlkokulu Yunak İnönü İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimimi ise Yunak İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Anadolu Üniversitesi (AÖF) İşletme Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi (AÖF) Sağlık Yönetimi Lisans Bölümlerini tamamlayan Sübhan Günaltay, kariyerine 1994 yılında Yunak Devlet Hastanesi Radyoloji Biriminde memur olarak başladı.
Yunak Devlet Hastanesinde memuriyet görevine devam ederken 2006-2016 yılları arasında Hastane Müdürlüğü, 2016-2019 yıllarında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Sübhan Günaltay , ayrıca 2013-2016 yılları arasında Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sendikası (Sağlık-Sen) Konya İl Yönetim Kurulunda görev de aldı.


2019 tarihinde Yunak Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine başlayan Sübhan Günaltay, evli ve dört çocuk babasıdır. Ayrıca, İngilizce ve Arapça dillerini de bilmektedir.


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 1 tepki

Yorum Yap