DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konya’nın tarihi ve kültürel dokusu restorasyon projeleriyle geleceğe taşınıyor

Eklenme: 09.02.2024 - 11:45

Karatay Belediyesi, yüzlerce yıllık geçmişi temsil eden Karatay ilçesinin çeşitli noktalarında bulunan yapıları geleceğe taşımak amacıyla restore ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Kadim Karatay’ımızın güzelliklerini korumaya, mirasımız olan geleneksel yapılarımızı yarınlara taşımaya devam ediyoruz” dedi.

Konya’nın tarihi ve kültürel dokusu restorasyon projeleriyle geleceğe taşınıyor
Reklam alanı

Karatay Belediyesi, yürüttüğü pek çok çalışmayla, ilçenin dört bir tarafındaki yüzlerce yıllık geçmişleriyle şehrin birer kimliği olan tarihi yapıları tek tek tespit ederek koruma altına alıyor. 

Söz konusu yapıların hem turizme kazandırılması hem de geleceğe aktarılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Karatay Belediyesi, Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasanbaşı Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 125 yıllık geçmişe sahip Konya’nın iki tarihi yapının yanı sıra, Aziziye Mahallesi’ndeki tarihi bir yapıyı daha restore ediyor. 

KADİM KARATAY’IMIZIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ KORUYORUZ
Konya’nın ve Karatay’ın kimliğini ortaya koyan tarihi yapıları restore ederek yeniden ayağa kaldırma çalışması yürüttüklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geleneksel mimari dokusunun önemli yapılarından olan söz konusu miraslara sahip çıkmanın kendileri açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. 

Başkan Hasan Kılca; “Konyamızın tarihi mimari özelliklerini taşıyan ve zaman içinde tahribata uğrayan evlerimizi tek tek tespit ederek önce korumaya alıyoruz. Daha sonra da hazırladığımız projelerimizin onaylanmasının ardından bu yapıları Konya’mızın ve kadim Karatay’ın kimliğini ortaya koyan bu evler için restorasyon çalışması başlatıyoruz. Karatay Belediyesi olarak bu bağlamda ilçemizin birçok noktasında çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz, Nakipoğlu Mahallesi Hacı Hasanbaşı Caddesi üzerinde yaklaşık 125 yıllık Konyamızın iki eski evi restore ediyor. Yine Aziziye Mahallesi’nde de tarihi bir yapımızda çalışma yürüttük. Bu projemizde de sona geldik. Tarihimize sahip çıkmamız ve bu tür yapılarımızın geleceğe aktarılması son derece önemli. Bizler de bu tür projelerimiz sayesinde Konyamızın ve Karatayımızın kadim geçmişini yüzyıllar ötesine aktarıyoruz” ifadelerini kullandı. (Yunus Köroğlu)

 

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 5
❤️ 1
😊 0
😡 4
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 12 tepki

Yorum Yap