Konya’ya uzun yıllardır sağlık alanında yönetici olarak hizmet veren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un görev süresi doldu.
Edinilen bilgiye göre Koç'un yerine Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Planlama Dairesi Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yavuz'un atanacağı öğrenildi.
Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz kimdir?
Aslen Konya Derbentli olan ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Yavuz, tıp eğitimine 2003 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde başladı. 2009 yılında mezun olduktan sonra sağlık hizmetine ilk adımını attı. 2011-2017 yılları arasında aynı fakültede genel cerrahi asistanlığını tamamlayarak 2017 yılında Genel Cerrahi Uzmanı unvanını aldı. Akademik kariyerinde de hızla ilerleyen Yavuz, 2023 yılında Genel Cerrahi Doçenti oldu.
Yavuz’un mesleki serüveni, yalnızca klinik başarılarla sınırlı kalmadı. Sağlık yönetiminde de söz sahibi olan Yavuz, 2017 yılında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde genel cerrah olarak görev yaptıktan sonra hızla yönetsel pozisyonlara yükseldi. Aynı yıl Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nde Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2018-2019 yıllarında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik ve Kamu Hastaneleri Başkanlığı görevlerini üstlendi.
2019 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Planlama Daire Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Yusuf Yavuz, sağlık hizmet sunumunun planlanması, hastane kapasite analizleri ve sağlık yatırımlarının yönlendirilmesi gibi kritik süreçlerin yönetiminde kilit rol oynamakta. Son edinilen bilgiler doğrultusunda Konya İl Sağlık Müdürü görevine atanacağı öğrenilen ve 40 yaşında olan Yavuz, ayrıca 5 çocuk babası olmasının yanı sıra orta düzey İngilizce de bilmekte.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
K
KonyalıSağlıkçı
12 gün önce
İşine baktı. Konya'nın eksiği kalmasın diye uğraştı. Kendisinden Allah razı olsun
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
K
memet aganın torpilli ekibine yol gorundü
MESAILERE GEC GIDIP ERKEN Çıkan uzak asmlere dikkat et
-
Cevapla
-
Begen (3)
-
Begenme (0)
-
FN
gozden ırak gonulden Irak asmlere drlar bazen ugruyor..
-
Cevapla
-
Begen (2)
-
Begenme (0)
-
A
Konyamız için hayırlı olsun.kronik hastalık ilaç raporlarının en az 3 yıl olması için bizlere yardımcı olmasını ilgililere iletmesini istiyorum.
-
Cevapla
-
Begen (1)
-
Begenme (0)
-
eski müdür oku bu yorumları
-
Cevapla
-
Begen (3)
-
Begenme (0)
-
H
Meram devlet hastanesi nasıl bir yönetim
-
Cevapla
-
Begen (4)
-
Begenme (0)
-
AK
görev süresi mi doldu!! ne görev süresi ya..
-
Cevapla
-
Begen (5)
-
Begenme (0)
-
ME
Mustafa Elmalı
35 gün önce
Yeni görevinde laiki ile en güzel şekilde yapacağına inandım Yusuf Yavuz kardeşim tebrik ediyor başarıların devamını diliyorum Allah utandırmasın
-
Cevapla
-
Begen (13)
-
Begenme (4)
-
MK
Meltem Kamalı
35 gün önce
Konya Meram Devlet Hastanesinde Ultrason baktırdım DR. Fırat Kızılkaya kendimi özel bir klinikte olduğumu hissettirdi. Fırat bey çok çok ilgilendi ilgisinden memnun kaldım. Kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdi tek tek açıklamalarda bulunarak izahatte bulundu. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
-
Cevapla
-
Begen (15)
-
Begenme (2)
-
E
yeni göreviniz hayırlı olsun. başarılar diliyorum. inşallah sağlıkta adaleti sağlayacaksınız.
-
Cevapla
-
Begen (26)
-
Begenme (2)
-
M
Numune hastanesine dikkat edin çok dagınık
-
Cevapla
-
Begen (26)
-
Begenme (1)
-
AT
egosu tavan yapmış yöneticilerin yerine kişiye değil işe bakan çözüm üreten sorun çözen yöneticileri ataması dileğiyle kolay gelsin
-
Cevapla
-
Begen (25)
-
Begenme (2)
-
H
Doktorları reçetematik olmaya zorlayan sistemi sorgulamak lazım. Tıp fakültesinden başlıyor iş.
-
Cevapla
-
Begen (17)
-
Begenme (1)
-
HY
Doğum evine de bi el at müdürüm. Hele hele şu yemekhaneye bi çözüm bul. Yapılan yemekler hep çöpe gidiyor. Her taraf pislik içinde. Güvenlik desen dökülüp gidiyor. Hepsi sigara sevdalısı. Doktorlar desen hepsi başına buyruk.
-
Cevapla
-
Begen (22)
-
Begenme (1)
-
I
meram devlet hastanesi ordan kalmaz yemekler çok kötü soran eden yok sorumlu diye bir ahçının eline teslim etmişler kocaman hastanenin yemekhanesini rezil
-
T
Yeni atanan İl sağlık müdürü ilk iş olarak son zamanlarda yapılan büyük ve gerkesiz cihaz alımı-hizmet alımı ihalelerini gözden geçirip iptal etmeli. İsrafı önlemeli. Özellikle Beyhekim hastanesine gereksiz cihaz-hizmet alımları yapıldığı iddia ediliyor.
-
Cevapla
-
Begen (18)
-
Begenme (0)
-
YT
Yeni testinin suyu soğuk olur.
35 gün önce
Hayırlı olsun bu demek oluyor ki Her gelen kendi ekibini Kurar bazı kibir abisi köşe taşları yıllardan oturdukları köşeyi terk edecek anlaşılan özellikle 112 acil hizmetleri Daire başkanı ya da liyakatsız başkan yardımcıları ya da gereksiz uzmanların tamamnın uykuları kaçmıstir.
-
Cevapla
-
Begen (34)
-
Begenme (4)
-
GG
İl sağlık müdürlüğü çok dağınık çalışıyor, belki toplar
-
Cevapla
-
Begen (31)
-
Begenme (0)
-
SY
SELAMİ YAŞAMIŞ
35 gün önce
HAYIRLI OLSUN HOCAM İNŞEALLAH. ŞEHİR HASTANESİNE GİTTİĞİMİZ ZAMAN, BÜYÜK BİR PARK SORUNU YAŞIYORUZ. HER TARAFI TAŞLARLA KAPANMIŞ. OYSAKİ HASTANENİN HER TARAFI ARAZİ GENİŞ. BURALAR PARK ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLSÜN. ALLAH RIZASI İÇİN BÜYÜK BİR SIKINTI ÇEKİLİYOR. BU SORUNA BİR ÇÖZÜM GETİRİN KIYMETLİ HOCAM. ALLAH C.C. HAYIRLI HİZMETLER YAPMAYI NASİN ETSİN İNŞ...
-
K
53 yıllık hekim olarak KONYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ yapmış Dr.Hakkı Onul Dr.Zübeyir Şakar Dr.Ekrem Yıldırım ve adlarını unuttuğum bir çok Sağlık Müdürü ile çalışma fırsatı buldum.Mahkeme kadıya mülk değildir.Yeni Sağlık Müdürü KONYA ya hayırlı olsun da belki bundan sonra Sağlık Kurumlarında hastayı muayene ederek reçete yazarlar hastayı muayene etmeden internetten 2x 3 y 40z gibi reçete yazamazlar.
-
Cevapla
-
Begen (26)
-
Begenme (3)
-
O
Konyaya hayırlı olsun inş sağlık çalışanı olarak baskıdan mobingden aksızlıktan bıkmıştık inş tüm idarecileri değiştirir kendine iyi bir ekip kurar mutlu sağlık çalışanı = mutlu hastadır konyamıza hayırlı olsun
-
Cevapla
-
Begen (36)
-
Begenme (0)
-
S
Konya nın adaletli bir yöneticiye ihtiyacı vardı inşallah egil ve merhametli biridir Başarılar….
-
Cevapla
-
Begen (49)
-
Begenme (0)