Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili bu yıl içinde daha somut adımlar atılacağını söyledi.
Reklam alanı
Akyürek ve ilçe belediye başkanları, Derbent Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Aladağ'da bir araya gelerek, kayak merkezi oluşturulacak alanda beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yaşadı.
Akyürek, Aladağ'ın artık ilgi alanlarına dahil olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeye sahip çıktıklarını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:
"Derbent Belediyesi ile Konya'nın ilk kayak merkezini Aladağ'da oluşturacağız. Bugün burada belediye başkanlarımız ve belediye yöneticisi arkadaşlarımızla ve buranın alan projesini hazırlayan arkadaşlarımızla bu mevsimde kar durumu nasıl diye bir inceleme yapmış olduk.
Bugünlerde Konya merkez ile ilçelerde kar yokken Aladağ'da 75-80 santimetre civarında kar var. Ortam kayak yapmaya son derece müsait.
Konyamıza yakın bölgede, Ilgın, Beyşehir, Hüyük, Seydişehir ve Doğanhisar ilçelerimiz de buraya çok yakın. Çalışmalarımız devam ediyor.
Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili bu yıl içinde daha somut adımlar atılacak.".


.
Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
0
❤️
0
😊
0
😡
0
👎
0
😂
0
😢
0
😲
0
Toplam 0 tepki
Kayak merkezine ulasmak istiyorum bana telefon numarası söylermisiniz.
Derbente uzak diyen serkan kardeş konuğum olursan seni 40 dk da götürebilirim , bilginiz olmadan yorum yapmayın...
Derbent 45 dakika aladagda aladagda1 buçuk saattir piknik alanlarinda park yeri aramaktan daha kolay ulaşabilirsiniz ve tamamen tertemiz bir doğa.
Gerçekten de bu proje bölgemiz açısından çok önemli bir bakış açısını ortaya koymaktadır. Konya- Derbent arası Başara kavak yolu kullanılırsa mesafe 55 Km olmakla birlikte yaklaşık 40 dk gibi bir süre içinde bölgeye gidecekler ulaşabilir. Bölgenin rakım olarak yükseltisi 1700-1900 arası değişmekle birlikte konya mız için kaçırılmayacak bir fırsat ve derbent konum olarakta beyşehir ,ilgin ve konya üçgeni arsında olması ayrı bir fırsattır.Konya mız ve iç anadolu bölgesi için bu kayak merkezi bir tatil şehri olarak ,iktisadi ve ekonomik anlamda is adamları için bir yatırım bölgesi olacak.Bölgemize kazanç sağlayıp istihdam kapısı olacaktır. inşallah bu proje gerçekleşir de bölge insanımız böylelikle temiz bir oksijen havası almakla birlikte ,uzaklara gitmeden tatil imkanı bularak bu bölgeden faydalanır. Konya ve bölgemize şimdiden hayırlı olsun .Sayın B.şehir Bldy Başt Tahir Beyi ve Derbent B.Baş.Hamdi Başkanlarımızı kutlarım.Allah yardımcıları olsun .
Başkanlar Derbent'e giderken acaba hangi yoldan gittiler merak ettim şimdi, eminim ki Kızılören tarafından gitmişlerdir. Zira kısa yol olan Başarakavak yolundan gitmiş olsalar, köstebek tarlasından geçmek zorunda kalırlardı. Yolu olmayan kayak merkezi... nr güzel değil mi?
BURSA,ERZURUM,KAYSERİYE GİDİLİYOR UZAK DEĞİLDE DERBENT OLUNCA UZAK MI OLDU AĞZI OLAN KONUŞUYOR KONYA NIN İLERLEMESİNİ İSTEMEYENLER KONUŞMASINLAR DAHA İYİ OLUR...
Sayın başkanım asla Derbent Kayak Merkezi olmaz, olamamz. Konyaya çok uzak yaklaşık 2 saat, kimse gitmez. Boşuna paraları sakın heder etmeyin. Ederseniz Konyalılar, sizi en ağır şekilde eleştirmeye devam edecektir. Daha yakın yer olmalıdır. Yoksa bırakın derbenti. olmayacak işe amin denmez. Ancak 50 sene sonra derbent kayak merkezi olabilir. Konya'nın nüfusu 4-5 milyon olduğunda şayet tabi olursa.
Başkan film yıldızı Polat Alemdar gibi çıkmışın.
Bey efendi Loras dağına çıktık gayet güzel Konyaya da yakın ancak yükselti olarak düşük ve kar yağma oranı daha az.Ama yinede bir bakılabilir... Bu yapılacak kayak merkezi umarız bu yıl biter ve turizm açısından bölge ileriye gider.
Bitlis'te yaşayan bir Gonya'lıyım. Burada kar çok. Halkın çoğu kayak yapıyor. Gerçekten çok güzel bir spor. Geleceğin kayak şampiyonları neden Gonya'dan yetişmesin. Lütfen tesisleri yapmada acele edin.
Nereye olursa olsun Konyamıza kayak merkezi yapılsa iyi olur
EVET bende kızılören diyorum çünkü restoranları kızılörenin piknik alanları loras dağı tarihi mağaraları yolunun daha düzgün oluşu daha saymakla bitmeyen güzellikleriyle lütfen değerli başkanlarım konyalıyı bu igüzelliklerden faydalandırın ayrıca meram belediyesinin yeni yeşil mahallesi saygılar....
Sayın başkanım Derbente kadar gitmenize gerek yok 38 km.de KIZILÖREN var LORAS dağı bu işe biçilmiş kaptan ama kimse bakmıyor görmüyor çünkü siz ve meram belediye başkanları bu güne kadar hiç teşrif edip te bakmadınız lütfen bir gün de KIZILÖREN'e gelşip bir zahmet bakın da kendiniz de bakınki teleferik en uygun olan yer ve Konya ya daha yakın sizlere zahmet bakarsanız bunu daha iyi görürsünüz.saygılar ımla
Yorum Yap
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli Receb'in aile fertlerini kabul etti
Konya’nın Başkent’inde yeni merkez!
Beyşehir'de minik öğrenciler doğa ile iç içe öğreniyor
Konya Büyükşehir’in desteklediği “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
Bozkır'da çiftçilere makine ve ekipman desteği
Hüyükte öğrenciler yangın eğitimiyle bilinçlendi
Kızıl Sahil'de deniz suyunun rengi yağışın ardından kızıla döndü
Mutasyona uğramış H3N2 virüsünde artış: DSÖ uyardı
Asgari ücret mesaisinde ikinci tur başlıyor
Ekmek ve simit zammı için yeni düzenleme
Alerjisi olan yeğeni için yapıyordu şimdi gelir kapısı oldu
Haber Ara