Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Ankara Valiliği görevine Yakup Canbolat atanırken, mevcut vali Vasip Şahin TİHEK Başkanlığına getirildi.
30 Nisan 2026 tarihli atama kararıyla başkentte valilik görevinde önemli bir değişiklik yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, Ankara Valiliği görevine Yakup Canbolat getirildi.
Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameyle uzun süredir Ankara Valisi olarak görev yapan Vasip Şahin’in yeni görevi de belli oldu. Şahin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK) Başkanlığına atandı.
ESKİ KONYA VALİSİYDİ
Son olarak Aydın Valiliği görevini yürüten Canbolat, daha önce Konya, Bursa ve Hakkâri gibi illerde de valilik yaparak önemli idari tecrübe kazandı. Yeni görevine yayımlanan kararın ardından resmen başlayan Canbolat, Türkiye’nin en kritik şehirlerinden biri olan Ankara’da görev yapacak.
1969 yılında Çorum’un Alaca ilçesinde doğan Canbolat, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 1992 yılında mülki idare amirliği mesleğine başlayan Canbolat; çeşitli ilçelerde kaymakamlık, vali yardımcılığı ve bakanlık görevlerinin ardından birçok ilde valilik yaptı.(Ali Rıza Karabulut)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Konya da adını hatırladığı tek vali.. Helal olsun, Saygılar selamlar, hayırlı olsun..
Yorum Yap
Seydişehir'de şehit Muhsin Kiremitçi'nin ailesi ziyaret edildi
Hemşire kılığında yeni doğan ünitesine gitmişti! Bebek kaçırma iddiasıyla adliyeye sevk edildi
FETÖ'de liderlik ve finans kavgası derinleşiyor
Konya’daki feci kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu!
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz mesajı
Türkiye sağlık turizminde 761,5 milyon dolar gelir elde etti
29 yaşındaki genç ofisinde ölü bulundu!
Ömer Çelik'ten 15 Temmuz paylaşımı: Hain darbe girişimini bir kere daha lanetliyoruz
Tarlaya uçan minibüs kazasında yaralanan kadın 24 gün sonra vefat etti
Bakan Fidan: FETÖ artık kullanım değeri bitmiş bir yapıdır
Türkiye, turist sayısını en fazla artıran ülkeler arasında 4'üncü sırada
Konya'da hafif ticari araç yayaların arasına daldı! Anne kız öldü, 1 kişi yaralandı