Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’nın en renkli ve fonksiyonel kütüphanesi Selçuklu'da

Konya’nın en güzel kütüphanelerinden birini şehre kazandıran Selçuklu Belediyesi, kütüphaneciliğe farklı bir bakış açısı getirdi. Faaliyetlerine başlayan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

Konya’nın en renkli ve fonksiyonel kütüphanesi Selçuklu’da
Türkiye’nin en fazla kütüphanesine sahip ilçe ünvanını elinde bulundurulan Selçuklu Belediyesi bu alandaki başarısını farklı tasarım ve birçok kullanım alanına sahip yeni bir kütüphaneyi daha şehre kazandırarak taçlandırdı. Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi faaliyetlerine başladı. 

Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkan kütüphane sadece sunduğu özel ortam ve renkli tasarımı ile değil sosyal, kültürel ve eğitim programları ile de öğrencilerin kariyer yaşamlarına da destek olacak nitelikte tasarlandı. Kütüphane çatısına kurulan GES panelleriyle de kendi enerjisini kendi üretiyor. 
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya’da kütüphane kavramına yeni bir boyut getiren merkezi ziyaret ederek buradan hizmet alan öğrencilerle bir araya geldi, onların merkez ile ilgili görüşlerini  dinledi. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin şehre değer katacak bir hizmet olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Her yaş grubundan çocuğumuzun içerisinde bulunmaktan keyif alacakları özle bir ortamı çocuklarımız için sunduk” dedi.
"Gençlerimizin ve öğrencilerimizin her zaman yanındayız”
Selçuklu Belediyesi’nin eğitim ve kütüphane hizmetlerine bir yenisini daha eklediğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bosna-Hersek Mahallemizde, Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizdeyiz. Daha henüz bir hafta oldu üyelik kaydını yapmaya başlayalı ama şu anda 3000’e yakın üye kaydını yapmış bulunuyoruz. Hem üniversite öğrencilerimiz hem lise ve ortaokul öğrencilerimiz kütüphanemizden 24 saat hizmet alabilecekler. Burada şu anda etüt merkezi, kütüphane, grup çalışma salonları, toplantı salonları, derslikler ve sosyal alanlarla birlikte toplamda 600 kişinin hizmet alabileceği büyük bir kompleksi hayata geçirmiş olduk. Ben tüm öğrencilerimize, tüm gençlerimize hayırlı olsun diyorum.  Henüz resmi açılışını yapmadık. Bir haftadır burada üye kayıtlarını alıyoruz. Buna rağmen az önce ifade ettiğim gibi 3000’e yakın üye kaydını yaptık ve şu anda mekanlarımızı dolaştığımız zaman görüyorum ki yukarıdaki kütüphanemiz, etüt salonlarımız çocuk  kütüphanemiz, sosyal mekanlarımız dahil öğrencilerimiz tamamen doldurmuş vaziyetteler. İnşallah önümüzdeki günlerde bu özel kütüphanemizin, Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin de resmi açılışını da yapmış olacağız. Ben tüm gençlerimize, üniversite öğrencilerimize ortaokulda lisede okuyan gençlerimize, Çocuk Kütüphanemizden faydalanan ilkokul ve anaokulu seviyesindeki öğrencilerimize, herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi her zaman gençlerimizin yanındayız, öğrencilerimizin yanındayız. Onların eğitimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri için ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için etüt merkezlerimizle, kütüphanelerimizle, sosyal ortamlarımızla, gençlik merkezlerimizle onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.
Konya’mızda, Selçuklu ilçemizde Selçuk Üniversitemiz ve Konya Teknik Üniversitemizle birlikte 80 bine yakın üniversite öğrencisine burada ev sahipliği yapıyoruz. Yine ortaokul ve lise seviyesinde 100 binin üzerinde öğrencimiz var. Üniversite şehriyiz. Gençlerin hem lise seviyesinde hem ortaokul seviyesinde 100 binin üzerinde sayısı olan ve genç nüfusa sahip bir ilçeyiz.  Selçuklu Belediyesi olarak her zaman gençlerle birlikteyiz, gençlerin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Kütüphanede öğrencilerin yoğun çalışma zamanlarını daha keyifli hale getirmek için  bodrum katta  oyun salonu,  bilardo masaları  2 adet  PlayStation 2 adet  dart yer alıyor. Zemin katta ise  sergi salonu, çocuk kütüphanesi ve  kafeterya tüm kullanıcılarına hizmet sunuyor.  Ana kütüphane bölümü, özel çalışma alanları, nadir eserler ve kataloglama bölümü ise kütüphanenin 1. katında bulunuyor.  246 kişilik konferans salonu 50'şer kişilik 2 adet çalışma salonu 2.katta hizmet sağlıyor.  3 katta da  çalışma salonu, özel çalışma alanları ve mescitler yer alıyor.  Yeni Nesil Şehir Kütüphane’sinin öğrenci nüfusunun yoğun olduğu Bosna Hersek Mahallesi’nde önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden öğrenciler de Selçuklu Belediyesi’ne ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya sunulan konforlu ortam için teşekkür ettiler. 
Öğrencilerin yoğun ilgisini gören Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde Çocuk Kütüphanesi ile birlikte toplamda 51 bin 637 kitap kitapseverler için önemli bir kaynak sağlıyor. Haftanın 7 günü 8.30-22.30 saatleri arasında hizmet veren merkez üniversite örencilerinin vize ve final dönemlerinde 7/24 açık olacak. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 1
  • 5
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English