Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın bu ilçesinin 2024 yılı bütçesi belli oldu! Mali bütçesinin yüzde 77,6’sı yatırımlara ayrıldı

Karatay Belediyesi’nin 2024 Bütçesi, Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi ve 5 milyar TL olarak belirlendi.

Konya’nın bu ilçesinin 2024 yılı bütçesi belli oldu! Mali bütçesinin yüzde  77,6’sı yatırımlara ayrıldı
Mali disiplinden taviz vermemeyi kendilerine önemli bir hedef olarak koyan ve bunu bugüne kadar başaran Karatay Belediyesi, 2024’te de herhangi bir borçlanmaya gitmeyecek ve tüm yatırım ile hizmetleri yine kendi öz kaynaklarıyla yapacak. 2019’dan bu yana bütçesini yüzde 1513 oranında artırmayı başara Karatay Belediyesi, 2024 bütçesinin yüzde 77,6’sını yatırımlara ayırdı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; kaliteli, şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek sosyal ve gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini vermek için gayret ettiklerinin altını çizerek; “İnanıyorum ki önümüzdeki yıl da önemli yatırımları, projeleri ve hizmetleri hedeflediğimiz, bu hedeflere de ulaşacağımız bir yıl olacaktır” dedi.

Karatay Belediyesi Meclisi, belediyenin 2024 Bütçesi’ni görüşerek gelecek yılın mali bütçesinin 5 milyar TL olarak belirlenmesini oy birliğiyle kabul etti.

5 MİLYAR TL’LİK MALİ BÜTÇENİN YÜZDE 77.6’SI YATIRIMLARA AYRILDI
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024’te de belediye bütçesinde en büyük pay yine ilçeye yapılacak yatırımlara, hizmetlere ve projelere ayrıldı.

Buna göre Karatay Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilen 2024 Yılı Mali Bütçesi’nden en fazla payı ilçeye okul ile sağlık, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra sportif faaliyetlerin yapılabildiği projelerin yapımını üstlenen Yapı Kontrol Müdürlüğü aldı. Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2024’te 1 milyar 300 milyon TL’lik bir bütçeye sahip olacak.

Vatandaşların ve Karatay’ın ulaşım konforuna bugüne kadar çok önemli katkılar sağlayan yol, parke ve daha birçok çalışmalarıyla Fen İşleri Müdürlüğü 780 milyon TL, Mali Hizmetler 600 milyon TL, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü 450 milyon TL’lik bütçeye sahip olurken; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise 435 milyon TL’lik bütçesiyle yeni dönemde de Karatay’ın gelişmesine, güzelleşmesine ve ilerlemesine katkı sunacaklar.

2019’DAN BERİ BÜTÇEMİZİ YÜZDE 1513 ORANINDA ARTIRMIŞ OLDUK 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2024 Yılı Mali Bütçesi’ni onaylayan Karatay Belediyesi’nin bütün Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek, 2024 Bütçesi’nin hayırlı olmasını diledi.
Belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi 2024 Yılı Mali Bütçesi’nde de yine en büyük payı yatırımlara, hizmetlere ve vatandaşın hayatını kolaylaştıracak projelere ayırdıklarının altını çizen Başkan Hasan Kılca, “Bilindiği üzere mali bütçeler, önümüzdeki dönemde yapılacak olan hizmetlere harcanacak gider rakamları ile bunların kaynaklarını gösteren gelir rakamlarının yer aldığı tabloların toplamıdır. Karatay Belediyemizin 2024 Yılı Mali Bütçesi de, meclisimizde görüşülerek ve meclis üyelerimizin tamamının oyuyla yani oy birliğiyle kabul edilmiş oldu. Öncelikle bu kararı oybirliğiyle alan bütün meclis üyelerimize belediyemiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Yine önceki bütçelerde olduğu gibi bu bütçenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bizim Karatay Belediyesi olarak temel ilkemiz her zaman, mali disiplini sağlamak ve israfı önleyerek tasarrufların ve gelirlerimizin artırıldığı denk bir bütçe yapılması olmuştur. Yeni dönem bütçemizde de bunu hep göz önünde bulundurduk. Aldığımız bu kararla mali bütçemizi geçtiğimiz yıla göre yüzde 61,29 oranında artırmış olduk. Göreve geldiğimiz 2019’daki bütçemiz ek bütçeyle birlikte 310 milyon TL idi. 2024 bütçemiz ise 5 milyar TL olduğunu göz önünde bulundurursak 2019’dan bu yana bütçemizi yüzde 1513 oranında artırmış olduk. Karatay’ımızda yaşayan herkes için hizmet şiarının şekillendirdiği yönetim anlayışımızla geride bıraktığımız görev süremizde ilçemize ve insanımıza hizmetlerin daha kolay, kaliteli ve daha fazla ulaşabilmesi adına yine aldığımız bu kararın çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  

2024’TE DE YİNE EN BÜYÜK PAYI YATIRIMLARIMIZA AYIRDIK
Karatay Belediyesi olarak mali bütçelerini her yıl artırarak yola devam ettiklerini, bütçedeki en büyük payın da yine yatırımlara ve yeni projelere ayırdıklarını aktaran Hasan Kılca; “Yapı Kontrol, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Emlak ve İstimlak ile Çevre Konuma ve Kontrol Müdürlüklerimizin bütçeleri içerisindeki toplam payı yüzde 77’yi aşıyor. Bu da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hemşehrilerimize hizmet olarak dönüşü demek. Park, bahçe ve yeşil kuşak çalışmalarımız, altyapı ve sosyal tesis projelerimiz okullarımız, karakol binalarımız, ASM yatırımlarımız ve kamu kurumlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz daha birçok hizmet son dönem içerisindeki yalnızca bir kısmını oluşturuyor. Tüm yatırımlar, hemşehrilerimizin yaşam standardını yükselten hizmetlerdir” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR BORCUMUZ YOK, 2024’TE DE BORÇ ALMAYACAĞIZ, YATIRIMLARIMIZI KENDİ PARAMIZLA YAPACAĞIZ
Karatay Belediyesi, hayata geçirdiği bütün hizmet ve yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla yaptı. Hiçbir kuruma veya şahsa borçlanmayan Karatay Belediyesi’nin faiz giderleri de bulunmuyor. 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2024 Yılı Mali Bütçesi ile ilgili açıklamalarını şu sözlerle tamamladı; “2019’da göreve geldiğimiz yıl olduğu gibi aradan geçen süreçte de yatırım ve projelerimizi hayata geçirirken hiçbir esnafımızdan, kamu kurumlarından veya bankalardan borç almadık, inşallah bundan sonra da almayacağız. Faiz giderlerimiz sıfır TL. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bizim yalnızca milletimize hizmet borcumuz var bu borcumuzu ödemek ve hemşehrilerimize yakışır bir Karatay’a kavuşmak için gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Hemşehrilerimize ne vaat ettiysek onu yerine getirmek adına yoğun bir çabanın içerisindeyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkı sunacak yeni hizmetler, özgün projeler ve yatırımlarımız, 2024 bütçemizin çok önemli bir oranını oluşturuyor. Belediye olarak ilçemiz için, hemşehrilerimiz için ve hemşehrilerimizle yol yürümeye devam edeceğiz inşallah.” (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 1
  • 3
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MS
    Mustafa Su
    149 gün önce

    Başta Ahmet Pekyatirmaci baskanimiz olmak uzere herkese cokca tesekkur, herkese kucak dolusu sevgiler. Borc yigidin kamcisidir derler ama tamamen yanlis. Borcsuz gormek belediyelerimizi cok guzel bir sey. İstanbula ankaraya ornek olur umarim.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • K
    Karataylı
    149 gün önce

    Hasan Kılca Büyükşehir belediye başkanı olsa keşke

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • HI
    Hüseyin İplikçi
    149 gün önce

    Kılca başkanım avukat olduğundan savunmayı bilir. belediyenin varlıklarını en iyi o savunur. Aslan başkan. soyadı kılca olsada kılınç gibidir. alçak gönüllü gördünüzde koyun mu sandınız. makama yakışan TEK Adam odur. Rabbim ondan razı olsun.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English