Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’nın bu ilçesine bir sağlık yatırımı daha: Törenle hizmete girdi

Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hayırsever Burhan Özdemir tarafından Çarıklar Mahallesi’ne kazandırılan Übeyit Sarı (Dedemli) Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışta yaptığı konuşmada en büyük zenginliğimizin değerlerimiz ve insan kaynağımız olduğunu belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bu hassasiyet ve iş birliğinin güzel bir örneği olan ASM’nin Meram’a ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Konya’nın bu ilçesine bir sağlık yatırımı daha: Törenle hizmete girdi

Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hayırsever Burhan Özdemir tarafından Çarıklar Mahallesi’ne kazandırılan Übeyit Sarı (Dedemli) Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. 
Törene; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürü Hülya Şevik, Konya İl Müftüsü Ali Öge, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali İmran Arıtan, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Konya İl Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, ASELSAN Konya Genel Müdürü Bülent Işık, Hayırsever Burhan Özdemir ve ailesi, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, AK Parti Meram İlçe teşkilat mensupları, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.

“ASM DERTLERE DERMAN, HASTALARA ŞİFA OLSUN”

Ailesi adına bu gurur verici günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm misafirlere teşekkür eden hayırsever Burhan Özdemir, yaptığı konuşmada aile sağlığı merkezine ismi verilen kayınpederi Übeyit Sarı’nın hayatından kesitler sundu. Übeyit Sarı’nın hayatı boyunca insanlara yardım ettiğini, topluma hizmet etmeyi ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı kendine ilke edindiğini ifade eden Burhan Özdemir, “Hayatı boyunca 20 bin ağaç dikti. Lakabı ‘Ağaç Dede’ oldu. Bu sağlık merkezi ile değerlere bağlılığı ve azmi somut biçimde hayat buluyor. Bu merkezin insanların dertlerine derman, hastalıklarına şifa olmasını temenni ediyorum. Projenin hayata geçmesinde büyük destek veren değerli abim Mustafa Kavuş’a, İl Sağlık Müdürümüz Mehmet Koç’a ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

 “HAYAT GEÇİCİ, ESERLER KALICIDIR” 

Açılışa katılan MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar da servetlerin Allah rızasını kazanmak için kullanıldığında gerçek servete ve kalıcı hale dönüştüğüne vurgu yaptı. Açılışı yapılan Aile Sağlığı Merkezi’nin de bu değerleri hatırlatması bakımından çok önemli olduğuna vurgu yapan Erol Yarar, konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Biz memleketimizde yeni bir iş insanı modelinin oluşmasının hem dünya hem de Türkiye için önemli olduğunu 34 yıldır söylüyoruz. Burhan Özdemir kardeşimiz de ikinci nesil MÜSİAD kuşağı olarak bunun çok güzel bir örneğini verdi. Allah onu ve böyle düşünen insanlarımızı dünya ve ahirette aziz etsin. Allah rızası için gayretlerini daim etsin. Hepimiz hayır adına seferber olmamız lazım. Dünyanın bizden bir beklentisi var. Hayat geçici eserler kalıcıdır. Allah bizlere nice eserler vermeyi nasip etsin.” 

 

“DEVLET MİLLET BULUŞMASININ GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ” 

“Bu değerli eserin kazandırılmasında emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da bu güzel mahallenin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yoğun çalışması ve güzel organizasyonu ile ortaya çıktığını hatırlattı. Meram’ın en yeni mahallesindeki sağlık hizmetlerinin daha yüksek seviyelerde sunulması için bu merkezin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Hayırseverler okul yapıyor, cami, sağlık tesisi yapıyor. Güzel eserler ortaya çıkıyor. Türkiye’nin farklılığı bu. Hizmet yapmayı vatandaşı da dert eder. Devlet millet buluşmasının, medeniyet dünyamızı gelecek nesillere aktarmamızın güzel bir örneği. Burada çalışacaklara başarılar diliyor, buradan yararlanacak insanımıza da afiyetler diliyorum.” “KONYA MODELİ SAĞLIK HİZMETLERİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNE ŞAHİT OLUYORUZ” 

Sözlerine, “Sağlık yatırımlarında Konya Modelinin güzel bir örneğine daha şahit oluyoruz” diye başlayan Konya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Sağlık Bakanlığı, belediyeler ve hayırseverlerin iş birliği ile yürüttükleri projelerin Meram’da da çok güzel işlediğine vurgu yaptı. Meram’da yürütülen ve tamamlanan sağlık yatırımları hakkında da bilgiler veren Mehmet Koç, Konya’ya bir taraftan yeni sağlık tesisleri kazandırılırken diğer taraftan da kriterlere uymayan aile sağlığı merkezlerinin yenilendiğinin altını çizdi. Çalışmalar tamamlandığında Meram’da kriterlere uymayan sağlık ocağının kalmayacağını belirten İl Müdürü Prof. Dr. Koç, “Bu sağlık ocağının yapımında verdikleri katkılarından dolayı hayırsever Burhan Özdemir’e, sağlık ocağına ismi verilen Übeyit Sarı’ya ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum. ASM mahallemize hayırlı olsun, insanlarımız inşallah burada şifa bulsunlar” diye konuştu. “MERAM, HER ALANDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYOR” 

Konuşmasına Meram’da son dönemde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük ve değerli adımlar atıldığını hatırlatarak başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bunlarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Konya ziyaretinde verdiği iki dev sağlık yatırımının kazandırılmasıyla ilçenin adeta bir sağlık üssü haline geleceğine vurgu yaptı. Meram’ın sağlık alanında en bereketli dönemlerinden birini yaşadığının altını çizen Başkan Kavuş, “İşte inşaatı tamamlanmak üzere olan 70 ünitlik  Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, tamamlanıp hizmete başlayan 5 Aile Sağlığı Merkezi, 5 adet 112 Acil Müdahale Merkezleri bunlara örnektir. Bizler Meram Belediyesi olarak, yapılan her yatırımın merkezinde yer aldık, almaya da devam ediyoruz. Ama muhakkak bir tarafında bizler olduk. Bir ucundan muhakkak tuttuk, yük ve sorumluluk aldık. Bizimle birlikte Meramlı hemşehrilerimizin yanında olan ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ubeyit Sarı ASM’nin yapımını üstlenen hayırseverimiz değerli kardeşim Burhan Özdemir başta olmak üzere bu tesislerin ilçemize kazandırılmasında katkı veren, destek olan tüm kurumlarımıza, tüm hayırseverlerimize ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bu tesisten yararlanacak olan hemşehrilerimize şifa versin. Tesisimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi. “İNSANIMIZ, BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİK KAYNAĞIMIZDIR” 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Başta olmak üzere tüm kurumların, baraj yapımından sonra buraya taşınan Dedemli Mahallesi’nde hızlı bir çalışma içine girdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Konya Valisi Vahdettin Özkan da, mahalleye kazandırılan nitelikli konutların yanı sıra okul, cami, sağlık ocağı ve sosyal alanlar gibi ihtiyaçların da ivedilikle çözüldüğüne işaret etti. Hizmet ihtiyaç hissedildiğinde belediyelerin, kurumların, vatandaşların ve hayırseverlerin hassasiyet gösterdiğini belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İşte bu hassasiyet ve iş birliğinin bugün bir örneğine daha şahit oluyoruz. Kadirşinas, empati kültürüyle yetişmiş ve medeniyet değerlerimizi benimsemiş insanlar toplum yararına büyük hizmetler ortaya koyuyorlar. Bunlar bizim en büyük zenginlik kaynağımızdır. Sağlık Bakanlığımız da hizmetler için seferber; Sağlık alanında kamu hizmetlerinin etkinleştirilmesi, yaygınlaşması ve yaşam kalitesinin artırılması için Anadolu’nun dört bir yanında ağ kurmuş durumdalar. Başkan Mustafa Kavuş da ilçesine değer katmak adına koşturuyor, her alanda koordinasyon sağlıyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Sağlık merkezimiz şifa ve sıhhate vesile olsun.” 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English