Kulu ilçesinde mera alanlarının verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla 1000 dekarlık alanda mera ıslah çalışmaları başlatıldı.
Kuraklığa dayanıklı bitkiler dikilecek
Çalışmalar kapsamında özellikle kuraklığa dayanıklı Tuz Çalısı (Atriplex) ve Kochia bitkilerinin dikimi gerçekleştirilecek.1000 dekarlık alandaki mera ıslah çalışmalarında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çayır-Mera Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Acar, Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Güven ile teknik personeller katıldı.
Islah kapsamında Tuz Çalısı (Atriplex) ve Kochia bitkileri dikilerek, meralarımızın verimliliği ve sürdürülebilirliği artırılacak. Ayrıca bölgedeki meraların ot veriminin artırılması, erozyonun önlenmesi ve hayvancılığa daha elverişli bir çevrenin oluşturulması hedefleniyor. (Yunus Köroğlu)
