Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın bu belediyesinden eğitime destek! İki dönem halinde destek sağlanacak

Başkan Pekyatırmacı ,"Şu anda 20 binin üzerinde genç arkadaşımız bize eğitim desteği için müracaatta bulundu. Arkadaşlarımız aldığımız müracaatların hepsini tek tek kontrol ediyorlar. Bu işler tamamlandıktan sonra güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere 2 dönem halinde ödemeleri gerçekleştireceğiz.” dedi.

Konya’nın bu belediyesinden eğitime destek!  İki dönem halinde destek sağlanacak
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “Gençlik Buluşması” isimli programda üniversite öğrencileri ile Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde söyleşi gerçekleştirdi. 

Gençlerin fikirlerine değer veren ve fırsat buldukça onlarla bir araya gelmeye özen gösteren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “Gençlik Buluşması” isimli söyleşi programında üniversite öğrencileriyle buluştu. Başkan Pekyatırmacı, gençlere yönelik projeler üreterek onlara güzel imkanlar sunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Selçuklu Belediyesi tarafından öğrencilere kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen söyleşide dünyada yaşanan gelişmeler, ülke gündemi ve öğrencilerin merak ettiği konular konuşuldu.
 
“Öğrencilerimize bu yıl da eğitim desteği sağlıyoruz”
Üniversite eğitimi için Konya’ya gelen öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “ Şehrimize hoş geldiniz diyorum. Hayırlı olsun. İnşallah güzel verimli bir 4 yılı Konya'da geçirirseniz ve bulunduğunuz bölümlerde de zamanı da süresinde buradaki akademik eğitimlerimizi tamamlarsınız ve hem mesleki anlamda hem sosyal anlamda kazanımlar elde ederek üniversiteyi bitirmiş olursunuz. Şu anda ilçemizde toplamda 90 bin civarında öğrencimiz var. Selçuklu Belediyesi olarak bizde yaptığımız işlerle, faaliyetlerle her zaman gençlerimizin, öğrencilerimizin yanındayız. Selçuklu Gençlik Meclisimiz Türkiye'deki en aktif çalışan ve birebir gençlerimizin içerisinde görev aldığı, faaliyet gösterdiği en büyük genç meclislerinden bir tanesi. Burada görev alan arkadaşlarıma gayretli çalışmalarımdan ötürü teşekkür ediyorum. Bütün bu çalışmaların yanında biz mümkün olduğu kadar gençlerimizin eğitim hayatlarında onların ekonomik ihtiyaçlarının da bir nebze de olsa da karşılanabilmesi adına değişik çalışmalar yapıyoruz. Geçen sene ilk defa eğitim desteği çalışmasını başlatmış güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 dönem halinde bu eğitim desteklerini gerçekleştirmiştik. Bu sene de okulların açılmasıyla birlikte müracaatları online olarak aldık. Üniversitede örgün öğretimde okuyan arkadaşlarımız istenen belgeleri sisteme yüklediler ve müracaatlarını gerçekleştirmiş oldular. Şu anda 20 binin üzerinde genç arkadaşımız bize eğitim desteği için müracaatta bulundu. Arkadaşlarımız aldığımız müracaatların hepsini tek tek kontrol ediyorlar. Bu işler tamamlandıktan sonra güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere 2 dönem halinde ödemeleri gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Filistin’deki zulmün durdurulması gerekiyor”
Son dönemde İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı katliamlara da değinen Başkan Pekyatırmacı,“Bütün Dünyayı, bütün insanlığı olumsuz manada etkileyen bir süreci yaşıyoruz. Maalesef 7 Ekim tarihinden bu yana Israil’in Filistin'de Gazze bölgesinde yaptığı katliamı, yaptığı soykırımı maalesef her gün çaresizce izliyoruz. Burada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ayrımı yapmıyorum. Burada maalesef insanlık ölüyor. Burada maalesef vicdanlar yok oluyor. Çünkü burada resmen bir katliam var, resmen bir soykırım var ve bu dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Ben Israil devletini bir kez daha kınamak istiyorum. Bu vahşetin bir an önce son bulması gerekiyor, bu katliamın durdurulması gerekiyor. Bu manada bütün devletlerin üzerine iş düşüyor. Bütün milletlerin üzerine iş düşüyor. Tabii ki Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün Dünyada hem insan haklarıyla ilgili hem özgürlüklerle ilgili faaliyet gösteren bütün kurumların üzerine iş düşüyor. İnsiyatif alarak bu katliamı durdurmaları gerekiyor. Bu noktada çağrıda bulunuyoruz. Pazartesi günü Selçuklu Belediyemizin meclis toplantısı vardı. Orada da AK Parti Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti grupları adına bir bildiri yayınladık. Burada da artık bu zulmün durdurulması gerektiğini ifade ettik. Türkiye en baştan itibaren bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmenin çabası gayreti içerisinde. Bütün dünyadaki ülkelerle, Birleşmiş Milletlerle, Avrupa İnsan Hakları Teşkilatıyla görüşmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanımız hep söylüyor, dünya beşten büyüktür diyor. Maalesef veto hakkı bulunan Birleşmiş Milletlerde bir tanesinin olumsuz görüşüyle bütün kararlarını etkilendiği bir yapı mevcut. Bu yapının da mutlaka değişmesi gerekiyor. Ama son dönemde bütün büyükşehirlerde biz gösterilerin olduğunu, insanların yüzbinlerle birlikte toplanarak savaşın durdurulması için ve İsrail devletinin artık Gazze'den elini çektirilmesi için gösteriler yapılıyor, yürüyüşler yapılıyor, parlamento binalarında gösteriler yapılıyor. Tüm bir dünyada insanlığın vicdanı hareketi geçmiş durumda. İnşallah bu zulüm en kısa sürede son bulsun diye de dua ediyoruz. Ümit ediyoruz ve tekrar katil İsrail devletini kınıyoruz” şeklinde konuştu.Programın sonunda Başkan Pekyatırmacı üniversiteli gençlerle özçekim yaptı. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Aki
    170 gün önce

    Ardıçlı tokiye okul yapılırsa eğitime büyük destek olur 6 etap teslim edildi okul yok

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English