Konya’nın Halkapınar ilçesine bağlı Delimahmutlu Mahallesi’nde debisi artan Delimahmutlu Çayı, coşkun akışıyla yüzleri güldürdü. İvriz Baraj Gölü’ne ulaşan su, tarım için umut oldu.
Konya’nın Halkapınar ilçesine bağlı Delimahmutlu Mahallesi’nde doğa, baharın gelişiyle birlikte yeniden canlandı. Bölgeden geçen Delimahmutlu Çayı’nda son günlerde gözlenen su artışı, hem mahalle sakinlerini hem de üreticileri sevindirdi.
Kış aylarında beklenen yağışların gerçekleşmesiyle birlikte debisi yükselen çay, coşkun akışıyla dikkat çekti. Özellikle son günlerde eriyen kar sularının da etkisiyle akan Delimahmutlu Çayı, bölgeye adeta hayat verdi. Çayın bu canlı görüntüsü, uzun süredir kuraklık endişesi yaşayan vatandaşlar için umut oldu.
Artan su miktarının en önemli yansımalarından biri ise İvriz Baraj Gölü’ne katkı sağladı.

Delimahmutlu Çayı’ndaki bu sevindirici gelişme, hem doğanın döngüsünü hem de su kaynaklarının önemini bir kez daha gözler önüne sererken, bölge için umut dolu bir tablo oluşturdu. (Yunus Köroğlu)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Bu sene kar yağmadı sayılır. Rabbim bu sene bol yağmur verir inşallah. Allahım afetlerden da bizleri koru. Veren de sensin alan da. Biz senden razıyız. İnşallah bizler sana layık kulların oluruz.
SONSUZ KERE ŞÜKÜR ELHAMDÜLİLLAH BOL BEREKETLİ HAYIRLI RAHMETLER İNŞAALLAH
ŞÜKÜR EDELİM ALLAHA BOL BOL ŞÜKÜR....
Yorum Yap
Husumetli yaşlılar arasındaki kavga ölümle bitti
Konya'da oğlu tarafından öldürülen Nazife Dinçer’in “Orman Dedesi”nin kızı olduğu ortaya çıktı
Abdülkerim Bardakcı'dan Konyaspor taraftarına sitem
15 yaş altı sosyal medya düzenlemesinin esasları belirleniyor
Bakan Fidan Almanya'ya resmi ziyarette bulunacak
Konya’da öldürülen veteriner çift son yolculuğuna uğurlandı
Kırmızı bültenle aranan Hollandalı zanlı İstanbul'da operasyonla yakalandı
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bin 258 işletmeye 389,5 milyon lira 'fahiş fiyat' cezası
Konya'da kilosu bin 700 liraya kadar çıkıyor! Bir günde 150 kilo topladılar
Konya'da bayram tatili boyunca sınırsız ve ücretsiz çay ikramı yapılacak
Konya İl Müftülüğü, Türk Dünyası Gönüllülük Zirvesi’nde çalışmalarını anlattı
Haber Ara