DOLAR : 46,800₺
EURO : 53,393₺
STERLİN : 62,581₺
GRAM : 6.294₺
ÇEYREK : 10.375₺
CUMHURİYET : 41.205₺
GREMSE : 102.114₺
Güncel

Konya milletvekilinden sözde komedyen Deniz Göktaş’a skandal destek!

Eklenme: 04.07.2026 - 13:12 Güncelleme: 04.07.2026 - 13:37

İstanbul Harbiye’deki gösterisinde Kur’an-ı Kerim ile alay ettiği gerekçesiyle "dini değerleri aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanan Deniz Göktaş’a, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş’tan destek geldi. Bektaş’ın skandal destek açıklaması tepki çekti.

Konya milletvekilinden sözde komedyen Deniz Göktaş’a skandal destek!
Reklam alanı

İstanbul Harbiye’deki gösterisinde Kur'an-ı Kerim ile alay eden sözde komedyen Deniz Göktaş, yurt dışı seyahati dönüşü İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Dini değerleri aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanıştı. SAHNEDE KUR'AN-I KERİM İLE ALAY ETTİ
Sözde komedyen Deniz Göktaş, Harbiye'de, dijital platformlarda da izleyicilerle buluşturduğu 'Ölü Deniz' isimli şovu sahnelemişti. Şovda yer alan bazı kesitler/sahneler tepki çekmişti.

Deniz Göktaş gösteride "İlk üç kitap iyiydi, dördüncüde çeviri zayıf. Dört kitap arasında en iyisi o bence, bir kere iddialı bir çıkış 600'lü yıllarda. Yazan için de çok zor, aklına yeni bir fikir gelse 'son kitap' dedik." şeklinde kutsal kitaplara yönelik ifadeler kullanmıştı.KONYA MİLLETVEKİLİNDEN SKANDAL DESTEK!
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş'dan, sahneden Kur'an-Kerim ile alay eden sözde komedyen Deniz Göktaş'a skandal bir destek geldi. 

"Dini değerleri aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanan Göktaş’ın tutukluluğuna itiraz eden CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Deniz Göktaş bir an önce serbest bırakılmalıdır" ifadelerini kullanarak destek verdi. CHP'li vekil Bektaş'ın bu skandal desteği tepki çekti. Deniz Göktaş'a destek veren Konya Milletvekili Barış Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Hiciv kültürümüzün bir parçasıdır ve hiciv sadece yöneticileri taltif için değil aynı zamanda eleştirmek için de yapılır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları dahil modern hukuk içtihatları da yönetenlerin daha sert eleştirilere katlanmak zorunluluğunu vurgular. Nasrettin Hoca’dan bugüne kültürümüzde mizah ve hiciv her dönemin yöneticilerini ve toplumsal katmanlarını sarsmayı da içerir. Bu faaliyetten suç çıkarmak otoriterlikle dahi izah edilemeyen totaliter bir yönetim anlayışı içine girdiğinizi gösterir. Deniz Göktaş bir an önce serbest bırakılmalıdır" 


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 1
😊 0
😡 5
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 9 tepki

Yorumlar

  • Yusuf Konyalı 35 dakika önce

    Putperestler sizin putlarınızı kıracağız.

Yorum Yap