MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili kanun teklifini değerlendirirken, emekli maaşları, enflasyonla mücadele ve Türkiye ekonomisinin genel durumu hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 217 sıra sayılı kanun teklifi üzerine MHP Grubu adına söz aldı. Kalaycı, konuşmasında hem teklifin içeriğine hem de ülke gündemine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
“Türk Silahlı Kuvvetleri Milletin Gururudur”
Kalaycı, kanun teklifinin büyük kısmının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’na ilişkin düzenlemeler içerdiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurumsal yapısının güçlendirilmesi amacıyla yapılan değişikliklerin önemine dikkat çekti. Kuvvet harp akademilerinin yerine kurulan enstitüler, terfi sistemi ve yaş haddi konularında yapılan düzenlemelerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin görüşü doğrultusunda hazırlandığını vurgulayan Kalaycı, “TSK millet ordusudur, kahramanlık onurudur. Siyasi tartışmaların içine çekilmesi haksızlıktır,” dedi.
Emekliler ve Dar Gelirliler Gündemde
Konuşmasında emeklilere yönelik düzenlemelere de değinen Kalaycı, emekli maaşlarının asgari ödeme tutarının 16.881 TL’ye yükseltileceğini, bu artışın 4 milyon 11 bin kişiyi kapsayacağını belirtti. Ancak hayat pahalılığı karşısında bu artışların yetersiz kaldığını da ifade ederek, emeklilerin beklentilerinin karşılanması gerektiğini vurguladı.
Kalaycı, “Sosyal sigorta sisteminde prim ve maaş dengesi bozulmuş durumda. Bu denge yeniden sağlanmalı, ayrıca seyyanen ödemeler emeklilere de yapılmalıdır,” dedi. Ayrıca, BAĞ-KUR prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi, 3600 ek gösterge ve ev kadınlarına prim desteği gibi vaatlerin hayata geçirileceğini söyledi.
Ekonomiye Güven Mesajı: “Hayat Pahalılığı Bitecek”
MHP’li Kalaycı, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde kararlı olduğunu belirterek, yıllık enflasyonun haziran itibarıyla yüzde 35,05 seviyesine gerilediğini aktardı. “Hayat pahalılığı kader değildir, bitecektir. Fiyat istikrarı sağlandığında refah da kalıcı olacaktır,” dedi.
OECD ve Dünya Bankası raporlarına atıfta bulunan Kalaycı, Türkiye’nin büyüme performansını övdü ve makro göstergelerdeki iyileşmelere dikkat çekti. 2024 yılı için milli gelirin 1,3 trilyon dolara, kişi başına düşen gelirin ise 15.463 dolara ulaştığını belirtti.
“Konya Ovası’na Su Getirmek Zorundayız”
Kalaycı, Konya Ovası’nda yaşanan kuraklık sorununa da değinerek, “Bereketli Konya Ovası’na yeni kaynaklardan su getirmek aciliyet kazanmıştır. Su sorunu artık dayanılmaz bir safhadadır,” uyarısında bulundu.
“Cumhur İttifakı Tek Yürek, Hedef Türk Asrı”
Konuşmasının sonunda Cumhur İttifakı’nın kararlılığına ve vizyonuna vurgu yapan Kalaycı, “Türk ve Türkiye Yüzyılı sosyal, ekonomik, hukuki ve siyasal reformlarla pekişecektir. Bu yüzyılda Türk mucizesi gerçekleşecek,” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak kanun teklifine kabul oyu vereceklerini ifade eden Kalaycı, konuşmasını aziz millete saygılarını sunarak tamamladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
anlat anlat çok heyecanlı oluyor
hayat pahalılığı diye birşey yok, soygun var ! insanlar gece gündüz çalışıyor , çalıştıkça gelirleri düşürülüyor ! sadece 10 yil önce 10 gram olan asgari ücret bugün 5 grama düştü ! siz bu soygunun adına hayat pahalılığı diyip sorumlulugu uzaya atiyorsunuz.
Hayat pahalılığı sizlerin eseri birde çıkıp konuşuyorsunuz birde çarşı pazar gezin tabi gezebilirseniz. Bir ülkücü ve milliyetçi olarak MHP ye oy vermemekle hayırlı bir iş yaptık.
zaten umut satıyor çarşı pazara inmediği burdan belli 27 senedir milletvekili birşey yaptığı yok maaaşı al yat.
iyide ne zaman?
Konya milletvekilleri ülke için faydası olmadığını birkez daha ispat etti
Kalaycı vitrin adamı ,kalaycı salon siyasetçisi kalaycı icraat adamı değil kalaycının partisinin hükümette bir bakanı bile yok boş konuşuyor boş
sizin yalanınızı sevsinler yancılar, utanmadan hayat pahalılığı bitecek diyorsunuz hergün motorine zama gelirken dolar euro altın uçarken gıda ihtiyaçlar zamlanırkensizde yalana devam edin. kaç dönemdir vekilsiniz memlekete kaç kuruşluk hayrınız oldu sayın kalaycı.
Bozacının şahidi şıracı
KOMİK GELMEYE BAŞLADI ARTIK -YAZIK
atma recep din kardeşiyiz.????????
Olakta görek
Ağam bizimle eynelenir :) Bir sefere mahsusluk 3 aylığına maaşlarınızı asgari ücretten alın o zaman anlarsınız hayat pahalılığını 3 ay 22.000 tl hadi bakalım.
Umudumuz yeşerdi gülülümmü aglayimmi
Gercektenmi helal olsun valla
Yürü git yeter dalga geçtiğinix
Ne zaman bitecek
Yorum Yap
Fenerbahçe ile Konyaspor 49. randevuda
75 yaşındaki Fatma teyzenin Kur'an-ı Kerim öğrenme azmi
Yerin 150 metre altındaki bu mağarada şifa arıyorlar
Umre için bisikletle yola çıktı, 3 bin 450 kilometre pedal çevirip Medine'ye ulaştı
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 3 bin personel alım müjdesi
TOKİ'nin ilk kura çekim tarihi belli oldu!
Konya'nın bu belediyesinden 2025'te eğitime güçlü yatırım!
Karatay’da gençlere ilham veren buluşma
Yeni haftada hava nasıl olacak?
TBMM'de yeni haftada bütçe maratonu devam edecek
Kasımda 502 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Haber Ara