Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan Konyaray projesi kapsamında, Konya Meram Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı, 10 Mart 2025 tarihinden itibaren 3 ay süreyle kapatılacak. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ulaşım duyursu yaptı.
Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan Konyaray projesi kapsamında, Konya Meram Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı, 10 Mart 2025 (yarın) tarihinden itibaren 3 ay süreyle kapatılacaktır.
Bu süre zarfında yolcuların mağduriyet yaşamaması için çeşitli alternatif ulaşım düzenlemeleri yapıldı.
Etkilenecek YHT Seferleri
Bu kapanma, Ankara-Konya, Ankara-Karaman, İstanbul-Konya ve İstanbul-Karaman YHT hatlarını kullanan yolcuları doğrudan etkileyecektir. Söz konusu seferlerin kalkış ve varış istasyonu Selçuklu Garı olarak belirlenecektir.
Alternatif Ulaşım Düzenlemeleri
Yolcuların mağduriyet yaşamaması için TCDD tarafından aşağıdaki alternatif ulaşım seçenekleri devreye alınmıştır:
Bölgesel Trenler: Ankara-Karaman ve İstanbul-Karaman güzergâhındaki yolcular, Konya-Karaman arasındaki seyahatlerine bölgesel trenlerle devam edeceklerdir.
Otobüs Seferleri: Ankara ve İstanbul YHT bağlantılı olarak Karaman yönüne gidiş-dönüş yapacak yolcuların Selçuklu ile Konya arasındaki seyahatleri otobüslerle sağlanacaktır.
Konya Mavi Ekspresi: 10 ve 11 Mart 2025 tarihli Konya Mavi Ekspresi'nin kalkış ve varış istasyonu Selçuklu Garı olacak; yolcuların Selçuklu ile Konya arasındaki ulaşımı otobüslerle gerçekleştirilecektir.
AKOM'dan 38 numaralı hat duyurusu
Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), YHT hattının kapanması nedeniyle, 38 numaralı hattın Meram Gar çıkışları iptal edilerek başlangıç noktası Selçuklu Gar olarak güncellendiğini duyurdu.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Meram Gar dan selçukluya otobüs imkanı var mı yoksa ücretsiz servis gibi bir planlama mı yapılacak tam bir açıklama neden yok?
Selçuklu YHT den Çarşı merkeze, Kültürparka gelmek için bir ulaşım (otobüs) imkanı var mı? Yoksa acilen bir hat açılmalı. Kültürparka gelen de oradan istediği güzergaha gidebilir ?
bu konyarayı kaşınanı hatta çumraya kadar uzatsınlar.
Yorum Yap
Muğla'da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı
Doğu Ekspresi Kars'tan ilk seferine çıktı
Engelli iki çocuğunu öldürüp, kendi hayatına son verdi
Husumetlilerin kavgasında kan aktı! 2 ölü
Enflasyon düzeltmesi, KOBİ'ler ve meslek mensuplarından gelen talep üzerine ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
32 kişiye mezar olmuştu: 5 kişiye hapis cezası
Ömer Atiker: "Sezon sonu borç tahminini 2 milyar 400 milyon TL olarak öngörüyoruz"
Konya'da ocakta unutulan yemek yangına neden oldu
Konya'ya 60 milyon liralık spor malzemesi dağıtıldı
Yüzyıllardır sürüyor: Konya’da şivlilik geleneği büyük coşkuyla başladı
NASA yeniden Ay'a gidecek
Haber Ara