Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ankara Yolu-Adana Çevreyolu kesişiminde bulunan Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda yürüttükleri yenileme çalışmalarının tamamlanarak kavşağın yan yollarıyla birlikte eksiksiz olarak hizmet vermeye başladığını söyledi. Başkan Altay, “Yonca bağlantılarının da tamamlanmasının ardından köprümüz 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş, artı 1’er şerit ayrılma ve katılma şeridi olacak şekilde hizmet vermeye başladı. İnşaat sürecinde gösterdikleri sabır ve anlayış için hemşehrilerime teşekkür ediyor, yenilenen kavşağın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda yürüttüğü yenileme çalışmalarını tamamlayarak köprülü kavşağı yan yollarıyla birlikte tamamen trafiğe açtı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir içi ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla hayata geçirdikleri Marangozlar Köprülü Kavşağı’nın şehrin önemli ulaşım projelerinden biri olduğunu ifade etti.
Daha önce trafiğe açtıkları alt kısım ve üst kısımdan sonra yan yollarda yürüttükleri çalışmaları da tamamladıklarını ve köprülü kavşağın eksiksiz bir şekilde hizmet vermeye başladığını kaydeden Başkan Altay, “Yonca bağlantılarının da tamamlanmasının ardından köprümüz 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş, artı 1’er şerit ayrılma ve katılma şeridi olacak şekilde hizmet vermeye başladı. Çevre düzenleme çalışmalarını ise sürdürüyoruz. İnşaat sürecinde gösterdikleri sabır ve anlayış için hemşehrilerime teşekkür ediyor, yenilenen Marangozlar Köprülü Kavşağı’nın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE İLK OLAN BİR YÖNTEMLE İNŞA EDİLDİ
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu ile Adana Çevreyolu kesişiminde yer alan ve Konya’nın yoğun trafik akslarından biri olan Marangozlar Köprülü Kavşağı’nı tünel mantığıyla inşa etti. Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle hayata geçirilen kavşakta, çelik parçalar fabrikada bükülmüş olarak geldi ve inşaat alanında birleştirilerek basınç kuvvetiyle çalışan bir sistemle inşa edildi.
BİSİKLET VE YAYA YOLLARI İÇİN TÜNELLER, KAR VE BUZ ENGELLEME SİSTEMLERİ
Bisiklet ve yaya yolları için de tünellerin oluşturulduğu köprülü kavşakta aynı zamanda kar ve buz engelleme sistemleri yapılırken; yonca kollarıyla katılım ve ayrılma şeritleri de standartlara uygun hale getirildi.
Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
başkanım eline emeğinize sağlık 2 ayda bitirdiniz.
Trafik yogunluguna hiç mi hiç fayda etmedi. istanbul yolu o köprü kapalı haliyle aynı yogunlukta iş çıkışları özellikle.
Hey masallah. Yapanlardan Allah razı olsun.
Başkanım güzel hoş ama belh kavşağındaki durum çözülmeden ankara yolu - şehir merkezi yönü rahatlamaz oraya kadar kesintisiz geliyoruz ama orada tıkanıyoruz
Yorum Yap
Konya'da kaybolan Alzheimer hastası yapay zeka destekli dronla aranıyor
Retro Tiyatro Topluluğu “Huzur Apartmanı” oyunu ile tiyatro sahnesine damga vurdu
Konya'da otomobil ile minibüs çarpıştı: 1'i çocuk 3 kişi yaralandı
Selçuklu’da kültür sanat rüzgarı
Altının kilogram fiyatı 7 milyon 280 bin liraya düştü
Konyaspor'dan taşlı saldırıya uğrayan taraftarlarına ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'da resmi törenle karşılandı
1 günlük oruç kefareti (fidye) bedeli 2026: Oruç tutmamanın kefareti ne kadar, kaç TL?
El Halil’de yeni eşik: İşgalci İsrail Batı Şeria’da ilhaka hazırlanıyor
Konya'nın bu ilçesinde ramazan ayı boyunca ekmek 6 TL'den satılacak
Beyşehir'de kadınlara istihdam projesi
Yaya geçidinde motosiklet dehşeti! 1,5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti
Haber Ara