Konya İl Emniyet Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz arayanlara 2 bin 850 TL, asılsız ihbarla ekipleri sahaya yönlendirenlere de 18 bin 823 TL idari para cezası uygulandığını duyurarak vatandaşları yalnızca gerçek acil durumlarda arama yapmaları konusunda uyardı.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz ve asılsız aramalarla meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlara yeniden uyarıda bulundu. Yapılan bilgilendirmede, acil hattın amacı dışında kullanılmasının idari para cezasıyla sonuçlandığı hatırlatıldı.
GEREKSİZ ÇAĞRILARA DİKKAT!
Yetkililer, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin; polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin olaylara en kısa sürede müdahale edebilmesi için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Gereksiz her çağrının, gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşmayı geciktirdiğine dikkat çekildi.
ARAMALAR KAYIT ALTINA ALINIYOR
Açıklamada, 112 hattına gelen tüm çağrıların kayıt altına alındığı belirtilerek, asılsız ihbarların tespit edilebildiği ifade edildi. Bu tür ihbarlarda bulunan kişiler hakkında yasal işlem uygulandığı kaydedildi.
2026 YILI CEZALARI BELLİ OLDU
Emniyet birimleri, 2026 yılı itibarıyla gereksiz arama yapanlara 2 bin 850 TL idari para cezası uygulandığını duyurdu. Asılsız ihbarla ekipleri sahaya yönlendirenlere ise 18 bin 823 TL idari para cezası kesildiği bildirildi.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.