Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya ekipleri depremlerin yıktığı Hatay'da altyapının "röntgenini" çekiyorlar

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay'daki kanalizasyon altyapısında meydana gelen arıza ve bozulmalar, "Robotik kanal görüntüleme cihazı" sayesinde hızlıca tespit ediliyor.

Konya ekipleri depremlerin yıktığı Hatay’da altyapının “röntgenini“ çekiyorlar
Depremin ardından Hatay'ın yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kentin altyapı sorunlarının çözümüne destek için çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, depremden kaynaklı altyapı sorunlarına "Robotik kanal görüntüleme cihazı" sayesinde anında müdahale ediyor.
Anlık fotoğraf ve görüntü aktarıyor
KOSKİ Genel Müdürlüğünde görevli makine teknikeri İbrahim İnel, hatların çok büyük bir bölümünün depremde oluşan kaymalar nedeniyle bozulduğunu, bu nedenle şehirdeki altyapı durumunun tespit edilmesinin zor olduğunu söyledi.

Kullandıkları robotik kanal görüntüleme cihazının kanalizasyonda meydana gelen arızaları üzerindeki kameralar vasıtasıyla görüntülediğini anlatan İnel, bu şekilde sorun hakkında bilgi edinmelerinin kolaylaştığını söyledi.

Cihazın işlerini çok kolaylaştırdığını belirten İnel, "Tek seferde 300 metre ileriye giderek görüntü alabilme ve yaklaşık 4 saat kullanılabilme özelliğine sahip. Kullanımı çok kolay ve tamamen elektronik. Robotik kanal görüntüleme cihazı, girmiş olduğu kanalizasyon hattında nerede arıza varsa bize anlık olarak fotoğraf ve görüntü aktarabilmekte. Biz de bu görüntü sayesinde yer işaretlemesi yapıp, arızanın yerini nokta atışı olarak tespit ediyoruz." diye konuştu.
"Bozulan altyapıyı onarmada çok işimize yarıyor"
Konya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Yasin Özkaya ise belediye ekipleri olarak depremin ilk gününden beri Hatay'da olduklarını dile getirdi.

Ana isale hatlarını onardıklarını ifade eden Özkaya, "Şimdi de kanalizasyon şebekelerinin depremde nasıl etkilendiğini öğrenebilmek amacıyla robotik görüntüleme cihazını getirdik. Deprem bölgesinde ilk defa kullanılan bir araç." dedi.
Yer altındaki hatlarda ne yapılması gerekiyorsa robot sayesinde hepsini görebildiklerini vurgulayan Özkaya, "Bunun en büyük avantajı, göçüğü, kırılmayı veya çatlağı noktasal olarak tespit etmemizi sağlaması. Lokal olarak tamiratı gerçekleştirebiliyoruz. Bu cihaz özellikle yer kabuğunun çok fazla oynadığı yerlerde bozulan altyapıyı onarmada çok işimize yarıyor. Nerede hangi arıza varsa bunların tespitlerini yapıp, bir rapor oluşturuyoruz. Bu rapor da AFAD ile paylaşılıyor." ifadesini kullandı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English