Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya depremzedeler için tek yürek oldu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Konya'dan bölgeye yardımlar devam ediyor.

Konya depremzedeler için tek yürek oldu
10 ilde yaşanan ve büyük yıkıma sebep olan deprem haberi duyulur duyulmaz ilk andan itibaren harekete geçen Meram Belediyesi, tüm imkanlarını seferber etti.
Bu kapsamda bölgeye sevk edilen araç, ekipman ve personeller, bir taraftan arama kurtarma faaliyetlerine destek verirken diğer taraftan belediyeye ait iş makinaları bölgede enkazın kaldırılmasına destek veriyor. Yine bölgede hizmet vermeye başlayan Mobil Mutfak Tırı arama kurtarma ekipleri ile depremzedelere sıcak çorba ve yemek ikramı gerçekleştiriyor. Afet Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenen ihtiyaca yönelik Meram Belediyesi'nin 3 adet çöp kamyonu da bölgede faaliyet göstermek üzere Hatay'a ulaştı.
Meram afet bölgesi için seferber oldu
Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşan ekip araç ve ekipmanlarıyla birlikte arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak amacıyla Hatay'da görev yapıyor. İç dizaynı sedirli salon şeklinde düzenlenmiş bir otobüs ve konteynerler de deprem bölgesinde dinlenme ve barınma ihtiyacını karşılamak üzere Hatay istikametine doğru yola çıktı.
Öte yandan Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortak yardım kampanyası kapsamında Meram'da Yardım Toplama Alanı olarak belirlenen Lalebahçe Spor Tesisi'ne vatandaşlar tarafından battaniye, kışlık kıyafetler, gıda kolisi, ısıtıcı, sıvı ve katı sabun, kağıt havlu, sırt çantası gibi yardım malzemeleri ulaştırıldı. Bu kapsamda Meram'da yardım malzemesi taşıyan 25 araç Hatay'a ulaştı. 
Selçuklu’dan Hatay’a 52 tır yardım malzemesi gönderildi  
Hatay için ilçede Selçuklu Belediyesi’nin koordinasyonunda başlatılan kampanya 7’den 70’e her yaştan vatandaştan yoğun ilgi gördü. Yardım Toplama Alanı olarak belirlenen Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’na ilk dakikalardan itibaren binlerce yardım malzemesi yardımsever vatandaşlar tarafından ulaştırıldı.
Yiyecek, içecek, giysi, elektrikli soba, battaniye, mont, atkı, bere, eldiven gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 52 tır belediye görevlileri ve gönüllülerin işbirliğinde önce  tasnif edilen malzemeler daha sonra paketlenerek tırlara yüklenip Hatay’daki deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere gönderildi. Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop’un yanı sıra Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Uluslararası Spor Salonu’na gelerek yardım çalışmalarını yerinde inceledi.   
Bez bebeğini çocuklar için gönderdi
Yardım için gelen malzemeler arasında oyuncaklar ve bez bebeklerin de yer alması dikkat çekti. 4 yaşındaki bir kız çocuğunun Sıla ismini verdiği bez bebeğini “Ne yaparsak yapalım, acınızı dindiremeyeceğimizi biliyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.  Bir nebze de olsa yaşadıklarınızı unutturmak adına, Rabbim tekrar böyle feklaket yaşatmasın. Geçmiş olsun.” Notuyla çocuklar için gönderildi.     

Karatay’dan Hatay’a 48 TIR yardım malzemesi
Tüm Türkiye’yi sarsan 2 büyük depremin ardından Konya Valiliği, AFAD ile belediyelerin koordinasyonunda Karatay’da bulunan Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde oluşturulan Yardım Toplama Merkezi’nde yoğun bir gayret var. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar, 48 tıra yüklenerek bölgeye gönderildi. Merkeze akın eden Konyalılar, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde. Kimi kumbarasını kimi Şivlilik’te topladığı şeker ve çikolatalarını kimisi de en çok sevdiği oyuncağını deprem bölgesine gönderdi. Konyalıların depremzedeler için hazırladığı yardım kolilerinin içlerine koyduğu mektuplar ve notlar ise okuyanları bir hayli duygulandırdı. 
Karatay’dan deprem bölgesine 48 tır yardım malzemesi gönderildi 
Konya’nın dört bir tarafında olduğu gibi Karatay’daki Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde oluşturulan Yardım Toplama Merkezi’nde de yoğun bir çalışma var. Vatandaşlar da bölgenin ihtiyaç duyduğu yardım malzemelerin karşılanması adına yoğun çaba içerisinde. Kamu kurum ve kuruluşlar, Konya Valiliği Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi ve AFAD Konya İl Müdürlüğü’nün gayretlerinin yanı sıra binlerce vatandaşın desteğiyle toplanan yardım malzemesinin olduğu 48 tır bölgeye ulaştırıldı.  Bu kapsamda bölgeye ulaştırılan tırlarda 10 bin 950 gıda kolisi ve bebek maması, 11 bin 700 koli temizlik malzemesi ve çocuk bezi, 522 koli ilaç, 21 bin 870 paket kuru bakliyat, 2 bin 300 ısıtıcı, 46 bin adet mont, eldiven ile bere, 13 bin çift ayakkabı ve bot, 145 bin adet su.  
Karatay Halk Ekmek, deprem bölgesine 450 bin ekmek ulaştırdı 
Öte yandan depremin ilk günü içerisinde glutensiz ekmeklerin de olduğu 100 bin ekmeği Hatay’a gönderen Karatay Halk Ekmek Fabrikası, 7/24 çalışma esasına göre tüm ekmek üretim kapasitesini afet bölgesine yönlendirmeye başladı. Bu çerçevede şu ana kadar 450 bin adet ekmek deprem bölgesine ulaştırıldı. 

Karatay Belediyesi yaraların sarılmasına katkı sunmaya devam ediyor
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın talimatıyla Hatay’a kurtarma ve mobil araçlarının yanı sıra, konteynerler, çekiciler, tatlı su araçları, jeneratör olmak üzere toplam 19 araç ile 138 belediye personelini gönderen Karatay Belediyesi, ayrıca son olarak 3 adet çöp toplama aracı gönderdi. 
Depremzedelere duygulandıran hediyeler ve mektuplar
Merkeze gelen yardım malzemelerinin tasnifi ve paketlenmesinde görev alan belediye personeli ile gönüllü vatandaşlar, zaman zaman duygu dolu anlar da yaşadı. Gönderilen yardım kolilerinin içerisine kimi kumbarasını kimi şekerlemelerini ve çikolatalarını kimisi de en çok sevdiği oyuncağını koydu. Deprem bölgesine gönderilen bu özel hediye paketlerinin içerisine mektup ve notlar da koyan vatandaşlar okuyan herkesi duygulandırdı. 

Minik yardımsever depremzedelere kumbarasını gönderdi
Konya’da yaşayan 10 yaşındaki Hatice İlay, ailesinin hazırladığı yardım kolisinin içerisine biriktirdiği paralarının olduğu kumbarasını da koydu. Koliye bir de Türk bayraklı bir mektup yazan küçük yardımsever, mektubunda şu ifadelere yer verdi;  “Merhaba, benim adım Hatice İlay. 10 yaşındayım. Sizin için üzülüyorum. Ben de sizin gibi korkuyorum. Dün biz de sallandık ama sizin gibi değil. İsterseniz Konya’ya gelebilirsiniz. Sizin için her zaman yerimiz var. Hem burada az oluyor. Babam veya bazı akrabalarımızla sizin için yardım topluyoruz. Dediğim gibi, Konya’ya her zaman gelebilirsiniz. Bay Bay…”
Şeker ve çikolatalarını afet bölgesindeki çocuklara hediye etti
Karatay’daki Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde oluşturulan Yardım Toplama Merkezi’nde görevli ve gönüllüleri duygulandıran hediyeler yanlızca bununla sınırlı değildi. Notlarında “Akyıldız Kardeşleri” olduklarını ifade eden başka minik yürekler ise afet bölgesindeki yaşıtlarına şeker ve çikolatalarını gönderdi. Hazırladıkları pakete koydukları notta ise şunlar yazılıydı; “Selamünaleyküm, geçmiş olsun kardeşlerim. Allah’ım şifa versin. Sizleri çok seviyoruz. Geçmiş olsun. Akyıldız Kardeşleri…” Yardım kolilerinin içerisine konulan bir başka notta ise şunlar yazıldı; “Sevgili kardeşlerim, Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Dualarımız hep sizinle. İnanın bizler de sizin kadar üzgün ve çaresiziz. İnşallah bunları da atlatacağız hep birlikte. Konya’dan Selamlar; Ayşe Bağcı…”

Beyşehir'de hafriyat firmaları, Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde Hatay'a iş makinesi operatörü ve iş makineleri gönderme kararı aldı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Beyşehir Öğretmenevi'nden de deprem bölgesine 2 bin kişilik sıcak yemek gönderileceği belirtildi.Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi öncülüğünde 40 kişilik gönüllülerden oluşan bir yardım ekibi kuruldu. ÖAyrıca kooperatif bünyesindeki tekstil atölyesinde üretilen kışlık kıyafetler de bölgeye gönderildi.

Gönüllüler seferber oldu
Yalıhüyük'teki kamu kurumları ve vatandaşlar deprem bölgesine gönderilmek üzere erzak temini yaptı.Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, "Çok üzgünüz. Acımız büyük. Bu acıyı tüm Yalıhüyük halkı olarak yürekten paylaşıyoruz." dedi.İlçede kaynakçılık yapan vatandaşların da gönüllü olarak bölgeye gittiği öğrenildi.
İş makinaları, harfiyat kamyonları ve mobil mutfak desteği
Çumra Belediyesi deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla iş makinaları, harfiyat kamyonları ve mobil mutfak desteğinde bulundu. Belediye Başkanı Recep Candan, "Hemşehrilerimizle el ele verdik. Deprem bölgelerindeki kardeşlerimiz için yardım tırlarımızı, iş makinelerimizi, operatörlerimizi yola çıkarmaya devam ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevi işbirliğiyle deprem bölgesindeki hemşehrilerimize sıcak yemek ikramı için iki mobil mutfağımızı yola çıkardık. Bu acıyı paylaşabilmek adına Çumra olarak seferber olduk." diye konuştu.
İhtiyaç ürünleri afet bölgesine gönderildi
Cihanbeyli Belediyesi, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla battaniye, ısıtıcı, bebek bezi, mama, gıda, hijyen ürünleri gibi ihtiyaç ürünleri afet bölgesine gönderildi. Belediye Başkanı Mehmet Kale, "Devletimiz tüm imkanlarını deprem bölgesi için seferber etti. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz." dedi.
5 bin kişilik sıcak yemek Hatay'a ulaştırıldı 
Karapınar Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 5 bin kişilik sıcak yemek ve ayran Hatay'a ulaştırıldı. Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, "Öğretmenevi bünyesinde gönüllü 7 öğretmenle ekip kurduk. Hatay'a gidecek ekibimiz 5 bin kişilik sıcak yemek servisi yapacak. Bu faaliyetler tek seferlik değil, deprem bölgesindeki yaralar sarılıncaya kadar devam edecek." ifadesini kullandı.

Hatay'a 2 tır insani yardım ve Adıyaman'da sıcak yemek verildi
Hüyük Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderilen yardım ekipleri kurdukları çadır mutfakta depremzedeler için sıcak yemek servisine başladı.Depremin hemen ardından 7 Şubat sabahı yola çıkan ilk belediye ekibi üyeleri Adıyaman merkezinde çadır kurarak depremden etkilenen vatandaşlara sıcak çorba dağıtımına başladı.Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem yaptığı yazılı açıklamada, "Hüyük İlçesi olarak çorbada tuzumuz olsun deprem bölgesinde belediyemizce koordine edilen aşevimizde günlük 5 bin kişiye yemek çıkarmaya başladık, gönül desteğiniz için hepinize teşekkür ederim kıymetli hemşehrilerim." ifadelerine yer verdi.
 Hüyük Belediyesi tarafından son olarak AFAD ve Deprem Koordinasyon Merkezi ile bağlantılı olarak Hatay'a ulaştırmak üzere 2 tır insani yardım yola çıkarıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 17
  • 6
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • BO
    Barış okay
    1 yıl önce

    Konya 'daki geri donusum kutularındaki giyecekler botlar bunladi deprem bolgesine gönderilmesi lazım tüm yardım eden vatandaslarimizdan allah razı olsun allah yardımlarını kabul etsin

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Nail bey
    1 yıl önce

    emeği geveç herkese minnet duyguları ile. Ama bu belirtilen yerlere herkesin gelme imkanı olmyablilir.Şehir içinde resmi araçlarla mahallelerde, sokaklarda toplama işlemi yapılsa iyi olur

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English