Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'dan tüm Türkiye'ye tanıtıldı: Şivlilik Çocuk Bayramı rekor katılımla sona erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi paydaşlığında Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı “Şivlilik Çocuk Bayramı” sona erdi.

Konya’dan tüm Türkiye’ye tanıtıldı: Şivlilik Çocuk Bayramı rekor katılımla sona erdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi bu yıl da Selçuklu Kongre Merkezi’nde 5 gün boyunca düzenledikleri  “Şivlilik Çocuk Bayramı” ile çocukların yüzünü güldürdü. Çocukları eğlendirmek için her şeyin düşünüldüğü “Şivlilik Çocuk Bayramı”nda onlarca müzikal, etkinlik, ailelere yönelik söyleşiler oldukça yoğun ilgi gördü. Şivliliğin tüm Türkiye’ye tanıtılmasına katkı sağlayan organizasyonu 507 bin 801 kişi ziyaret etti.

Çocuklar 5 gün boyunca eğlenceye doydu

Selçuklu Kongre Merkezi balo salonunda 11.00-20.00 saatleri arasında belirli periyotlarla etkilişimli dijital oyunlar, VR etkinlikler, simülatörler, fotoğraf çekme alanları, akrobatik sahne gösterileri, geleneksel oyunlar ve yarışmalar gerçekleştirildi. Zemin kat fuaye alanında Şivlilik Çocuk Bayramı’nın her günü 11.00-20.00 saatleri arasında kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların, Konya Büyükşehir Belediyesi Genç Komek, Bilim Merkezi ve Bilgehane Atölyeleri ile Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi ve Selçuklu Belediyesi SETAP Atölyeleri’nin çocuklara yönelik faaliyetlerin gerçekleştiği stantlar yer aldı.

Yine zemin kat fuaye alanında etkinlik süresi boyunca 11.00-20.00 saatleri arasında her saat başı kum sanatı gösterisi, sokak müzisyenlerinin etkinlikleri icra edildi. Ayrıca, sinema salonunda çocuk filmi gösterimleri yapıldı ve yüz boyama alanı, 8d sinema alanı, balon dağıtım istasyonu ve özçekim köşeleri oluşturuldu. Zemin kat içerisinde ise etkinlik süresince tüm misafirlere hediye olarak şivlilik çantası veridi.  -1. kat fuaye alanında Selçuklu Belediyesi Sanat ve Tasarım Atölyesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Sille Tabiat Okulu ve SOBE stantları yer aldı. 

3-6 yaş grubu çocuklar için interaktif oyun alanı, Sahne Senin Alanında akrobatik sahn gösterileri ile geleneksel oyunlar ve yarışmalar, yüz boyama alanı, balon dağıtım istasyonu, Başkanlara Mektup Yaz (PTT) Köşesi, Filistin Kudüs Köşesi, VR oyun alanları ve selfie köşeleri oluşturuldu. -1. Kat Oda Tiyatrosu’nda ise Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunu ile Pişekar ve Kavuklu Orta Oyunu gösterimleri düzenlendi. Selçuklu Sanat Eğitim Teknoloji Atölye Programları (SETAP) çerçevesinde faaliyet gösteren uygulamalı atölye alanlarında ise her gün 30 dakikalık periyotlar halinde resim, kağıt katlama, takı tasarımı, maske boyama, moda tasarımı, oyuncak, çini ve seramik, robot yarışı, siber güvenlik, ahşap atölye etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlikler “Şehitlerimize Rahmet ve Dua” ve “Eşref Ziya Terzi Konseri” ile sona erdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitlerimiz için dua edildi. Programda Eşref Ziya Terzi de milli ve manevi duygulara hitap eden en güzel parçalarını salonu dolduranlar için seslendirdi.  

Konserin ardından tüm şehitlerimize rahmet dileyen Terzi, organizasyon dolayısıyla Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Peyatırmacı’ya teşekkür etti.

Başkan Pekyatırmacı,“ Vatanımızı bölemeyecekler”

Sözlerine vatan savunmasında canlarını feda eden kahraman Mehmetçikleri anarak başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Peyatırmacı,“ Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Rabbim onlara sabır versin. Hayırlı, sağlıklı uzun ömürler versin. Gazilerimiz var. Onlara da sıhhat, afiyet diliyorum. Vatanımızı bölemeyecekler, milletimizin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak. Millet olarak da devlet olarak da her zaman var olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin içerden de dışarıdan da çok düşmanı olabilir. Ama bu millet o kadar güçlü ki bu zamana kadar hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir devlet, bu milleti de bu devleti de yıkamadı. Bundan sonra da yıkamayacak. Hiç kimsenin buna gücü yetmeyecek. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Tekrar yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

“Şivlilik geleneğini bayrama dönüştürdük”

“Şivlilik Çocuk Bayramı”nı başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı,“ 5 gündür Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık.  Türkiye'mizin en büyük, en kapsamlı Şivlilik Çocuk Bayramını burada bütün Koyalı hemşehrilerimizle gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte yaşadık. Az önce sayıyı aldım. 507.801 ziyaretçimiz bu 5 gün içerisinde burada Şivlilik Bayramında bizlerle birlikte oldu. Konya’mızda 3 ayların gelişini biz önce fener alayıyla ve devamında da şivlilik programıyla çocuklarımızın coşkusuyla kutluyoruz. Bu bizim asırlık geleneğimiz ama son 3 yıldır bu geleneğimizi artık bir bayrama dönüştürdük. Tekrar teşekkür ediyorum. Burada olduğumuz için bizler de birlikte olduğumuz için Rabbim birliğimizi daim etsin diye dua ediyorum. Gençlerimize çocuklarınıza inşallah milli manevi değerlerimizi en iyi şekilde aktarmaya biz de devam edeceğiz. 3 aylarımız mübarek olsun. Recep ayımız mübarek olsun. Rahmet, bereket ve mağfiret ayları hepimiz için hayırlar getirsin diye dua ediyorum. Bütün Konya'lı hemşirelerimize, çocuklarımıza gençlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün bu bayramınızın son günü, son akşamı ve son finalini de size beraber yapmış olduk. Tabii böyle bir büyük organizasyonu gerçekleştirmek kolay değil. Burada çok büyük bir emek var çok, çok büyük bir gayret var. O yüzden ben burada bütün bir misafirlerimizin huzurunda bütün ekip arkadaşlarımı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 5 günlük bu büyük organizasyonu kusursuz bir şekilde gerçekleştirdiler. Kültür Müdürümüz, Halkla İlişkiler Müdürümüz, Basın Müdürümüz, Gençlik Meclisimiz, Kent Konseyimiz burada atölyelerde görev alan Sanat Akademimiz, Gelişim Teknoloji Akademimiz, Sanat Tasarım Atölyemiz bütün arkadaşlarıma, bütün paydaşlarımıza ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. İnşallah bundan sonraki süreçlerde biz 3 ayların başlangıcında şivliliği Konyamızda bir bayram alarak kutlamaya devam edeceğiz. Çocuk Bayramı olarak bu güzel günleri yaşatmaya ve gelecek nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz diyorum. Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum. Yine Eşref Ziya Terzi beye de bize böyle güzel bir final yaşattığı için teşekkür ediyorum. Sesinize, sözünüze, yüreğinize sağlık” diye konuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 6
  • 15
  • 5
  • 4
  • 11
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MH
    Muhammed haksöyler
    102 gün önce

    Otopark yapın.23 bin kişilik kongre merkezinde kaç araçlık otopark var?42 bin kişilik stadyum kaç araçlık otopark var?maliyeye git araç park edecek yer yok.bu etkinlikler belediyelerin sosyal medyada etkileşim almak adına yaptığı laylay lom işler.1 köprü yapıyorsun şehirden transit geçenin işine yarayan köprü.sağa sola dönecekler yine tıkalı trafikte. Organizeye tramvay hattı çekmediniz.iş başvurusu yapacak gidemiyor,yüzlerce servis trafikte.metro yok,çevre yolu yok tır lar şehir içinde.şivlilikle ,mevlana ile oyalamaya gerek yok başkanlar.en güzel çalışmalarınız park bahçe ,sokak cadde temizliği.bu park olaylarında da aydınlatma az ama,geceleri sıkıntı ahlaki açıdan. Bunları belediye ye çok yazdık bakan olmadı.tahir başkan alt geçit yapıp 15 günde bir köprüyü kapatır alt geçide çiçekle uğraşırdı.şimdide sosyal medyada gündeme gelecek ilginç projeler.akşam 17 ile 19 arası trafik felç.düz ova Konya.gidin köprü konusunda Ankara,ist Kocaeli bakın taklit edin.yıllardır aynı maket standart köprüleri yapıp köprü yaptık demeyin.salyangoz köprüler ile her yönü rahatlatın.olumlu işleriniz içinde teşekkürler ,eleştirileri yazdım

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • EE
    Esma Erdoğan
    102 gün önce

    Esnaf bayramı demek daha uygun olur! Lütfen çocuklarınıza bugünün ne anlama geldiğini öğretin,zile basıp sadece şeker istemekle olmaz ha bir de yedikleri şekerlerin kabını yere atmamayı öğretin temizlik imandan gelir.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (1)
  • 103 gün önce

    çocuk bayramı mı? 23 nisan benim bildiğim çocuk bayramı.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (3)
  • doğrucu davvut
    103 gün önce

    çocuk bayramı değil de kadın bayramı veli bayramı yapsınlar bu etkinliğin adını. kadınlardan çocuklara sıra gelmedi ki...

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English