Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'dan örnek proje! Aileyi tehdit eden unsurların önüne geçilecek

Selçuklu Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Kent Konseyi Selçuklu Aile Gelişim Merkezi için protokol imzaladı. Merkezle toplumun temel taşı olan aile için önemli çalışmalar yürütülecek.

Konya’dan örnek proje! Aileyi tehdit eden unsurların önüne geçilecek
Toplumun temel taşını oluşturan aile yapısını tehdit eden unsurların engellenmesi amacıyla hayata geçirilecek olan ve Türkiye’de ilk özelliği taşıyan  Selçuklu Aile Gelişim Merkezi için Selçuklu Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Kent Konseyi protokol imzalarını attı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Protokole Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı ve Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Cem Hayırlıoğlu katıldı.

 “Aile Gelişim Merkezimizle Türkiye’de öncü olacağız”
Selçuklu Belediyesi olarak, tüm mahallerde  her yaştan ilçe sakininin  faydalanabileceği projeler üretmeye, tesisler inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı:  “Bedir Mahallemizde bulunan Sağlık ve Sosyal Tesisimize kuracağımız Aile Gelişim Merkezimiz de bu projelerimizden bir tanesi. Aile Gelişim Merkezi projesi bizim çok büyük önem verdiğimiz, her zaman olduğu gibi yerel yönetimlerde Türkiye çapında öncü olacağımız bir proje. Biz Selçuklu Belediyesi olarak bu projenin özellikle üzerinde duruyoruz. Çünkü toplumumuzun en temel yapı taşı biliyorsunuz ki aile, aile yapısı ne kadar sağlam olursa toplumun temeli de bir o kadar güçlü oluyor. Aile yapısının korunması, toplumun aile yapısı hakkında doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi, manevi değerlerimize aile içerisinde sahip çıkılması ve bu değerlerin yaşatılması ülke geleceğimiz açısından da son derece önemli. Bu nedenle biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Aile Gelişim Merkezi projemiz, kısa süre önce yine protokolünü imzaladığımız Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi projelerimizin de bileşenlerini oluşturmuş olacak. Bu sayede toplumumuzun her kesimine erişmiş, tüm hemşehrilerimize hizmet vermiş, bütün insanlarımıza dokunmuş olacağız.  İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında Aile Gelişim Merkezimizi en kısa süre içerisinde Bedir Sağlık ve Sosyal Tesisimiz’in 1. katında hizmete açmış olacağız. Bu merkezimizde Selçuklu Belediyesi olarak İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Selçuklu Kent Konseyimizle birlikte hareket edeceğiz. Buradaki tüm çalışmaları birlikte yürüteceğiz.” dedi. 
“İlk amacımız aile yapısını tehdit eden unsurların önüne geçmek”
Merkezde verilecek hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Pekyatırmacı şu cümlelere yer verdi ; “Burada ilk amacımız aile yapısını tehdit eden unsurları engellemek, bu unsurların önüne geçmek. Bunun için aile yaşam döngüsü,eşler arasındaki ilişki, aile üyelerinin psiko-sosyal ve ekonomik yapıları gibi konular üzerinde yoğunlaşacağız. Aile yapısında ortaya çıkan sorunların çözümlenmesi için bireysel danışmanlık hizmetinden tutun evlilik öncesi ve sonrası danışmanlık, çift ve aile danışmanlığı, çocuk danışmanlığı, ergen danışmanlığı, anne baba danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı ve aile hukuku danışmanlığı gibi hizmetler burada verilmiş olacak. Bu sayede ailelerin sorun çözme kapasitelerinin artırılması, aile içi ilişki ve iletişim sorunlarının azaltılması; zorlu yaşam olayları ile baş etme becerilerinin geliştirilmesi; sosyal çevreyle ilişkilerinin güçlendirilmesi, ebeveynlik becerileri ve kardeş ilişkilerinin düzenlenmesi sağlanmış olacak.  Yine evlilik öncesinde aile kurma niyetinde olan vatandaşlarımıza bu konuda rehberlik ve danışma hizmeti verilecek, sonrasında evliliğin ve aile birliğinin korunmasına yönelik de rehberlik ve danışma hizmetleri devam edecek. Tabi boşanma aşamasına gelmiş, boşanmış ya da aile içi şiddete maruz kalmış olan bireyler için de burada psiko-sosyal süreç ve dinamikler dâhil edilerek rehberlik ve danışma hizmeti verilecek. Boşanmış bireylerin ve çocuklarının bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için boşanma sonrası uyum programları da burada uygulanmış olacak. Aile Gelişim Merkezimizde bir de 75 kişilik çok amaçlı eğitim salonumuz olacak.  Burada da ailelerimiz için çeşitli etkinlikler, seminerler ve konferanslar gerçekleştirilebilecek.  Tabi bu hizmetlerimizden tüm hemşehrilerimiz ücretsiz bir şekilde yararlanacaklar. Ben bu projemizin Selçuklumuz için, Konyamız için tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu merkezimiz aile yapısının korunması, manevi değerlerimize sahip çıkılması ve bu değerlerin devam ettirilmesi anlamında ailelerimize çok şeyler kazandıracak.  Bu manada ben projemizin gerçekleşmesinde çok büyük katkıları olan İlçe Sağlık Müdürlüğümüze, İlçe Müftülüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Selçuklu Kent Konseyimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Projemizin de tekrar hayırlı olmasını diliyorum.”

Selçuklu İlçe Müftüsü Yazıcı: “ Güçlü aileler, güçlü toplumlara kapı açar”
Toplumun  en küçük birimi olan  ailenin sağlıklı olmasının toplumları güçlü kılacağını söyleyen Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı:  “ Toplumların güçlü durması da devletin güçlü olmasını ifade eder. Bu anlamda Konya belediyeciliği diye daha önceden duymuş olduğum belediyecilik anlayışını burada bizatihi müşahede etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Malumunuz yeni göreve başladım. Bu anlamda gerek sayın belediye başkanımızın projelerinde yer almak, gerekse ilçe müftülüğü olarak Konya'ya, Selçuklu'ya hizmet etmekte büyük bir heyecan duyuyorum. İnşallah böyle daha nice güzel hayırlı hizmetlerde bir arada bulunuruz. Ben bu anlamda sayın başkanımıza ve diğer paydaşlara teşekkür ediyorum. Projenin ilçemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayacılar: “ Merkezimiz çözüme önemli  katkılar sunacaktır”
Böyle anlamlı bir projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar: “Malumunuz olduğu üzere sağlıklı ve güçlü bir toplum için toplumun temel yapı taşı olan ailenin sağlıklı olması gerekir. Sağlam bir aile için ise aileyi oluşturan bireyler arasında sağlıklı bir ilişki, sağlıklı bir iletişim karşılıklı anlayış, hoşgörü ve muhabbet olması gerekir. Başarılı bir eğitim süreci içinde eğitimin üç sac ayağından birisi olan ailenin, öğrenci için güvenli ve eğitim için elverişli bir ortam olması son derece önemlidir. Bu projeyle sağlam yuvalarının teşekkür etmesi ve olası sorunların aynı müessesesi zarar görmeden çözülmesi hedefleniyor.  Eğitim açısından öğrencilerimizin psikolojik sorunlarıyla alakalı rehberlik servislerimiz tarafından bir takım çalışmalar okullarımızda yürütülüyor. Bu projeyle birlikte sadece öğrencilerimize yönelik değil ailelerinin de içine dahil edileceği rehabilite edileceği geniş kapsamlı bir çalışma yürütülmüş olacak. Bunun hem aile yapımıza hem toplumun gelişmesine, hem eğitimin ilerlemesine, eğitimde başarının yakalanmasına büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Emeklerinden dolayı belediye başkanımız başta olmak üzere paydaşlarımıza, sayın kaymakamımıza destek olan bütün kurum, kuruluşlara şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

  “Temel ilkemiz problem oluşmadan önce müdahale edebilmek”
Ailenin temelinde çok büyük yer edecek bir projeye başlayacaklarını ifade eden Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar, “Bu projenin özellikle gerekliliği ve işlerliği açısından bize müracaat eden danışanlar ailede ne büyük problemlerin yaşandığını bizlere gösterdi. Bu projeyle kombine ve kompleks bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bizim sağlıklı hayat merkezlerindeki temel ilkemiz hastalığa değil, sağlığa yatırımdır. Aile gelişim merkezinde de temel amacımız problemler oluşmadan önce, aile içerisinde problemler oluşmadan önce problemleri önlemek, gençlerimizi bilinçlendirmek, evlenecek adaylarımızı bilinçlendirmek çeşitli seminerler ve eğitimlerle onları evliliğe hazırlamaktır. Tabii ki yapılan son çalışmalarda istatistiki bilgiler ilk beş yılda evliliklerin yüzde kırk beşinin boşanma ile sonuçlandığını göstermiştir. Bu istatistiki bilgilerden yola çıkarak boşanma arifesindeki veyahut ki aile içerisindeki geçimsizlikleri düzelmesini de hedeflemekteyiz. Gerek bireysel gerekse aile danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Boşanmış ailelerin çocuklarının da çok büyük problemler yaşadığını ve ileriki sosyal hayatlarında onlara hazırlayabilmek amacıyla yine çocuk gelişimi ve çocuk eğitimi açısından psikolojik eğitimi açısından hizmetler vereceğiz. Bu proje çeşitli ayaklarıyla  farklı illerde yapılıyor  ama bu şekilde kompleks bir yapıya hizmet vermek gerçekten bizi gururlandırıyor. İnşallah  çok güzel sonuçlarla neticeleneceğine inanıyoruz, ümit ediyoruz. Bunun için çalışacağımız için de sevinçliyiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir imkanı sağladığı için Sayın Başkanıma desteklerinden dolayı ve diğer paydaş müdürlerimize, kurumlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Merkezimiz için tüm gücümüzle destek sunacağız”
Kent Konseyi olarak, Aile Gelişim Merkezi’nin paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Cem Hayırlıoğlu: “Hukuki çalışma grubumuzla dahil olup ihtiyaç dahilinde hukuki destek vererek programımıza katkıda bulunacağız. Şehrimize veya ilçemize şimdiden hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.  

 “Aile ve toplum yapımızı korumak için topyekün bir mücadele zorunludur”
Protokolün hayırlı olmasını dileyen Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop: “Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal yaşam ne kadar önemli ve gerekliyse toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu da o denli önemlidir. Tarihin ilk dönemlerinden bugüne güçlü bir aile yapısına sahip olan aziz Türk milleti birçok büyük devlet kurarak diğer milletlere de güzel örnekler oluşturmuştur. Unutmayalım ki aile bizim medeniyetimizde iki cihan saadetinin anahtarı toplumun özü mayası ve mihenk taşı olarak değerlendirdiğimiz bir kurumdur.  Aileyi korumadan toplumda huzuru sağlamak güçleşir. Aileyi korumalı ve yaşanan sıkıntıları da kaynağında bertaraf etmeliyiz. Aile sağlıklı olsun ki toplumda huzurlu ve güçlü olsun.  Ancak ve ne yazık ki günümüzde aile kurumuna çok ciddi saldırıların olduğu gerçeğini de göz ardı etmememiz gerekiyor. Başta sosyal medya olmak üzere  aile kurumu baskı altına alınıyor ve dejenere edilmesine yönelik gelişim gelişmeler de hız kesmiyor.  Aile ve toplum yapımızı korumak için topyekun bir mücadelenin zorunluluğu da açıkçası ortadadır. Bu yüzden aile gelişim merkezimizin kuruluşunu ve üstleneceği misyonu çok önemsememiz gerekiyor. Fevkalade hayırlı ve yerinde bir girişim olarak görüp canı gönülden desteklememiz bizler için yaşamsal bir zorunluluk olacaktır. Ben bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı Bey'e teşekkür ediyorum. Protokol ile görev alan sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile müftülüğümüze ve projenin paydaşları olan Kent Konseyimiz ve Selçuklu Belediyemize üstün başarılar diliyor, sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından  tüm paydaşların katılımıyla Selçuklu Aile Gelişim Merkezi’nin imza protokolü gerçekleşti. (Tahir Yılmaz)

Kaynak: Tahir Yılmaz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Y
    yorum
    242 gün önce

    aile sosyal politikalar il müdürü müdürlüğü acaba ne iş yapıyor merak ettim. bu işleri belediye yaptığına göre demek ki başka işler yapıyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • DD
    doğrucu davut
    243 gün önce

    AİLE GELİŞİM MERKEZİNİ KURANLARI ÖNCE TEBRİK EDİYORUM.ilimize hayırlı olmasını diliyorum.ANCAK BU MERKEZDE YÜRÜTÜCEK KORUMA TEDBİRLERİNİN BAŞINDA NE İDÜĞÜ BELİRSİZ OLAN TARİKAT,CEMAAT ADI ALTİNDA YASA DIŞI FAALİYET YAPANLARDAN GENÇLERİMİZİ ÖNCELİKLE KORUMANIN ÖNEMİNİN DE İHMAL EDİMEMESİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUM.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
  • NG
    niyazi gündüz
    243 gün önce

    aile koruma derken eşleri birlerinden ayırmazsınız ihşallah

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English