Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'dan deprem bölgelerine yardımlar sürüyor

Konya'nın Beyşehir, Karapınar ve Hüyük ilçelerinde, deprem bölgelerine yönelik yardım kampanyaları başlatıldı.

Konya’dan deprem bölgelerine yardımlar sürüyor
Beyşehir'de Kaymakamlık öncülüğünde depremzedelere yardım eli uzatabilmek için başlatılan yardım kampanyasına, Beyşehir Belediyesi, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlıkları ile gönüllüler destek veriyor.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, konuya ilişkin açıklamasında, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara şifa diledi.

Depremzedelerin acılarını bir nebze de olsa hafifletebilmek için hızlı bir şekilde bir yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Akpınar, "Hatay'daki hemşerilerimize, vatandaşlarımıza bugünden itibaren Anıt Meydanı'nda kurulan çadırda toplanacak yardım malzemelerini en kısa zamanda ulaştırabilmek için bir seferberlik başlatıyoruz." diye konuştu.
Karapınar
Karapınar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatay'a 6 personel ile 1 yükleyici, 1 greyder ve 2 kamyon gönderildi.

Yine deprem bölgelerine gönderilmek üzere Karapınar Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmada 2 tır yardım malzemesi yola çıkmak üzere hazırlandı. Karapınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İlçe Gençlik Merkezi tarafından toplanan ısıtıcılar, bebek bezleri, gıda kolileri ile çok sayıda battaniye de yola çıkmak üzere hazır.
Hüyük
Hüyük Belediyesi, ihtiyaç malzemeleri yüklü 1 Tır, 1 mobil mutfak aracı ve 8 kişilik arama kurtarma ekibinin de içinde olduğu 3 araçla deprem bölgesine yola çıktı. Hüyük ilçe merkezi ve mahallelerinden vatandaşların getirdiği kullanılmamış giysi, gıda, ısıtıcı ve ihtiyaç malzemeleri dualarla deprem bölgelerine uğurlandı. İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, deprem bölgesinde sahra çadırı kuracaklarını ve burada günlük 5 bin kişiye sıcak çorba ve yemek yapılacağını söyledi.
Seydişehir
Yardımseverler, Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediyesi tarafından belirlenen 2 farklı merkezde deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, battaniye, kışlık giyecek, bebek bezi ve mama gibi malzemeleri teslim etmek için yardım noktalarına akın ettiler.
Burada bulunan görevliler ve gönüllü vatandaşlar ise depoya getirilen malzemeleri teslim alarak kullanım alanlarına göre sınıflandırıyor. Ayrı ayrı kolilere yerleştirilen yardım malzemeleri daha sonra deponun önünde bekleyen tırlara yüklenerek depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkarılıyor. Yardımlar Seydişehir Belediyesi Düğün Salonu ile Seydişehir Gençlik Merkezinde toplanıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English