Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki STK'lardan Mescid-i Aksa tepkisi: Mescid-i Aksa ve Kudüs'ümüzü yalnız bırakmayalım

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırıları Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından kınandı. Açıklama yapan Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan: "Kanaat önderlerine, tüm vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Bir araya gelelim ve İsrail’in kirli planlarını hep beraber bozalım, seferber olalım, teyakkuzda olalım. Meydanlara inelim, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ümüzü yalnız bırakmayalım" dedi.

Konya’daki STK’lardan Mescid-i Aksa tepkisi: Mescid-i Aksa ve Kudüs’ümüzü yalnız bırakmayalım
Aziziye Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Konya'daki 28 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisi himayesinde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlara tepki gösterdi, saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.
Basın toplantısında açıklama yapan Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Allah'ın zamanlar içerisinde üstün kıldığı Ramazan ayında, mekanlar arasında üstün kıldığı mabedimiz olan Mescid-i Aksa'ya dönük saldırılarla birçok zaman olduğu gibi yine karşı karşıyayız.  Geçen hafta İşgalci İsrail polisi, teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidini tecrit etmiş, ardından Kıble mescidine ibadethane masuniyeti ilkesini hiçe sayarak baskın yapmış, Mescid’de namaz kılan müslümanlara şiddet kullanmış, darp etmiş 400'den fazla Filistinli Kudüs yakınlarındaki bir askeri kampta gözaltına alınmıştır.” 
Özgür dünya bir 'dur' demelidir
Adem Ceylan: “Her Ramazanda Fanatik Yahudilerin "Pesah Bayramı" nı kullanarak Mescid-i Aksa'ya saldırılarına artık özgür dünya bir 'dur' demelidir. Her türlü insani anlayıştan yoksun işgalci Siyonistler, Müslüman kardeşlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın üzerine ses bombaları, göz yaşartıcı gazlar ve kauçuk bombalar atarak müdahale etmek istemiş ve mübarek mescidimizi kirli ayaklarıyla çiğneyerek Müslüman kardeşlerimizi zorla Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmışlardır. Mushaflarımızı yerlere savurup kirli postallarıyla tepinen alçak Yahudilerin bu küstahlığı dünyaya insan hakları ve demokrasi naraları atan batılı dostlarının ise kılını kıpırdatmıyor. Müslümanlara karşı ağızlarını açtıklarında insan hak ve hürriyetlerinin çiğnendiğinden endişelerini (!) dile getiren demokrasi münafıklarının bu planlar karşısında ne kadar sessiz kaldıklarını, bilakis Siyonist devlete arka çıktıklarını görüyor fakat şaşırmıyoruz” dedi. 
“Mescid-i Aksa ve Kudüs'ümüzü yalnız bırakmayalım”
Mescid-i Aksa’nın  Kudüs de, Filistin toprakları da ümmetin ortak ve ana meselesinin olduğunu söyleyen Başkan Adem Ceylan: Kudüs, bugünün Müslüman’ının yer yüzünde olup bitenler karşısında nerede durduğunun, kimlerle olduğunun ve neye hizmet ettiğinin en bariz göstergesidir. Filistin'e sahip çıkma, Kudüs'e sahip çıkma, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma söz konusu olduğunda konjonktüre, dengelere, küresel güçlere ve hesaplara bakmayacağımızı herkes bilmelidir. Kimse bizden işgalci İsrail'in varlığına alışmamızı beklemesin, yaşanan haksızlık karşısında susmamızı beklemesin. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Buradan kanaat önderlerine, tüm vicdan sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Bir araya gelelim ve İsrail’in kirli planlarını hep beraber bozalım, seferber olalım, teyakkuzda olalım. Meydanlara inelim, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ümüzü yalnız bırakmayalım” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 2
  • 4
  • 4
  • 1
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Y
    Yünden
    1 yıl önce

    MESCDİ AKSA ELBBET YALNIZ DEĞİL.... KUDÜS ELBETTE YALNIZ DEĞİL.. BU TÜR GİRİŞİMLER SON DERECE ÖNEMLİ ÜMMET ADINA LAKİN!!!!!! SONUÇ:

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English