DOLAR : 42,64₺
EURO : 49,47₺
STERLİN : 56,79₺
GRAM : 5.799,06₺
ÇEYREK : 9.540,31₺
CUMHURİYET : 37.851,00₺
Güncel

Konya'da yürek ısıtan hikaye! Koruyucu anne, kardeşleri ayırmadı

Eklenme: 17.09.2025 - 13:36

Konya'da yaşayan Naciye Şahin, koruyucu ailesi olduğu Elmas'ın uykusunda sürekli sayıkladığı ablası Yağmur'a da evinin kapısını açarak mutluluklarını katladı.

Konya'da yürek ısıtan hikaye! Koruyucu anne, kardeşleri ayırmadı
Reklam alanı

İki çocuk annesi 48 yaşındaki Naciye Şahin, yaklaşık 23 yıl önce, eşinden ayrıldıktan bir süre sonra koruyucu aile olmaya karar verdi.

Kızının da desteğiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Şahin, 5 yıl önce 11 yaşındaki Elmas'ın koruyucu ailesi oldu.Şahin, Elmas'ın mutluluğu için 13 yaşındaki ablası Yağmur'a da üç yıl önce evinin kapısını açtı."Yağmur da gitmek istemeyince ailemizi büyüttük"
Naciye Şahin,Elmas'ın hayatına girmesiyle tarifsiz bir huzur yaşadığını söyledi.Elmas'ı kardeşinden ayrı büyütmenin içine hiç sinmediğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:"Elmas'ın doğum gününde ablasıyla tanıştık. Yağmur'un koruyucu ailesiyle sağlıklı iletişimlerinin olmadığını öğrendim. Kuruma geri döneceğini öğrenince yanımıza almak istedik. Elmas uykularında ablasını sayıklıyordu. Geceleri 'Yağmur' diye ağlayarak uyanıyordu. Ablasının ona doğum gününde hediye ettiği küçük bir ayıcığı vardı, hep ona sarılıp yatıyordu. Bu beni çok etkiliyordu. İlk başta Yağmur'u misafir olarak gönderdiler. Daha sonra deneme sürecini bekleyemedik. Yağmur da gitmek istemeyince ailemizi büyüttük. Yağmur'a bir anda alıştık."Şahin, Elmas ile taçlanan evinin Yağmur'un gelmesiyle daha da neşeli bir hale geldiğini belirterek, onların birlikte büyümesini izlemenin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Kız kardeşlerin hiç yabancılık çekmediğine değinen Şahin, "Doğurmakla anne olunmaz' sözü gerçekten doğruymuş. Hep burada doğmuş, büyümüşler gibi. Sonradan gelmişler, adapte olmuşlar gibi bir şey hiç yaşamadık. Şu anda kaybetme korkusunu onlar değil, ben yaşıyorum." ifadesini kullandı.

Şahin, herkesin koruyucu aile olarak bir çocuğun gülümsemesine, mutluluğuna ortak olabileceğini kaydetti.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 28
❤️ 15
😊 1
😡 0
👎 1
😂 5
😢 0
😲 0
Toplam 50 tepki

Yorumlar

  • Fatma 82 gün önce

    Malesef herkezin yapacağı bi durum değil

  • kızgınn 82 gün önce

    Allah razı olsunn

  • Fikret 82 gün önce

    Allah böylesi iyi yürekli insanların saygısını artırsın insanlık adına teşekkürler kardeşim

  • EMİRALİ 83 gün önce

    ALLAH SENDEN RAZİ OLSUN.SİZİN GİBİ KİŞİLERİN SAYISINI ARTIRSIN İNŞALLAH

  • köylü 83 gün önce

    Cennet annelerin ayağı altındadır.diye ayet vardır.işte bu gibi annelerin gideceği yer cennettir.sağolsun varolsun.

    • süleyman atmaca 82 gün önce

      ayet değil hocam o hadis.

  • F.A 83 gün önce

    ALLAH RAZI OLSUN SENDEN ABLACIM. RABBİM NE MURADIN VARSA VERSİN.

Yorum Yap