Son Dakika Haberler

Türkiye, yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Peki Konya'da hava nasıl olacak? İşte 5 günlük hava durumu...

Konya’da yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Doğu kesimler ile Marmara’nın parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yarın, Marmara ile Ege'nin batı ve kuzey kesimleri yağışlı geçecek. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Trakya ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca yağış alan yerlerde toz taşınımı hadisesi görülecek. Aynı gün rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Çarşamba günü yurdun iç ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışların Ege'nin kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Aynı gün rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli eseceği öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu'nun iç ve batısında ise toz taşınımı etkili olacak.

Perşembe günü Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağış görülecek. Yağışlar yurdun doğu kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Cuma ve cumartesi ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışların Doğu Anadolu'nun iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmır ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Pazar günü yağışlı sistem yurdun doğusuna kayacak. Ülke genelinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olurken, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yağış görülecek. Yağışlar kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Konya'da hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığının en yüksek 15 derece olması beklenen Konya'da havanın bugün (11 Mart Pazartesi) parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi  birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yağış bekleniyor

12 Mart Salı günü havanın puslu, çarşamba günü parçalı bulutlu, perşembe günü çok bulutlu olması bekleniyor. 15 Mart Cuma günü ise yağış bekleniyor. 

5 Günlük Hava durumu

11 Mart Pazartesi - Az bulutlu, 15
12 Mart Salı-Puslu, 18
13 Mart Çarşamba- Parçalı bulutlu, 17
14 Mart Perşembe- Çok bulutlu, 15
15 Mart Cuma- Yağmurlu, 12


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English