Konya’nın Selçuklu ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış bazı mahalle ve caddelerde su baskınlarına yol açtı. Selahaddin Eyyubi ve Buhara mahallelerinde yaşanan olumsuzluklara AFAD koordinasyonunda ekipler hızlı müdahalede bulunurken KOSKİ, itfaiye, emniyet ve MEDAŞ ekipleri de bölgede yoğun çalışma yürüttü.
Konya’nın Selçuklu ilçesi 500 Evler mevkiindeki dağlık alanda akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın ardından sel meydana geldi. Tepelerden gelen sel suları mahalle ve caddeleri etkiledi.
Ekipler harekete geçti
Sel ile ilgili Konya AFAD'tan yapılan açıklamada Selahaddin Eyyubi ve Buhara Mahallelerinde etkili olan ani yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve su baskınlarına karşı ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiği belirtildi.
Açıklamanın devamında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar doğrultusunda, AFAD koordinasyonunda KOSKİ, itfaiye, emniyet ve MEDAŞ ekiplerinin katılımıyla ortak çalışmanın yürütüldüğü ifade edildi.
Mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Öte yandan çalışmalar kapsamında Abdülhamid Han Caddesi ve Kızılkaya Camisi Kavşağı’nda araçlarında mahsur kalan 4 vatandaş güvenli bölgeye tahliye edildi.
Su baskınından etkilenen binalarda tahliye tamamlandı
İsmail Kaya Caddesi’nde ise su baskınından etkilenen binalarda su tahliye işlemleri başarıyla tamamlandı. (Yunus Köroğlu)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
ORNEK HIZMETLER KONYA MODELI BELEDIYECILIK
Yorum Yap
Konya'nın taşlara işlenen mirası gülbezekler
Konya’nın Akşehir kirazına ABD ve Avrupa’dan yoğun talep
Seydişehir'de baba-çocuk kampı başlıyor
Seydişehir'de 3x3 Basketbol Turnuvası başvuruları başladı
Afyonkarahisar-Konya yolu trafiğe kapatıldı
AGS ile ÖABT oturumlarının cevap anahtarları yayımlandı
Putin, Rus gemilerine el koyma girişimlerine karşılık vermeyi emretti
Arap Birliği'nden Trump'a katil İsrail'in işgal ve ihlallerini durdurma çağrısı
Bakan Fidan, Guterres ile görüştü
Düğünde ağzıyla tuttuğu meşale yüzünde patladı
Mezarlıkta silahlı saldırı! Baba, oğlu ve yeğeni öldü
Bakan Çiftçi: Motosikletli saldırı sayısı azaldı