Konya’da boşanan mühendis çiftin 7 yaşındaki çocukları için verdiği velayet savaşı devam ediyor. Bu süreçte babaya nafaka bağlanırken, 7 yıl hapsi istenen kayınpeder hakkında da dava açıldı.
Konya'da yaşayan inşaat mühendisi İ.Ö. (30) ve yine kendisi gibi mühendis olan M.Ö. (31), bir yıl önce boşandı. Çiftin 7 yaşındaki çocukları M.Ö.'nün geçici velayeti de anlaşma üzerine anneye verildi.
Sabah'ta yer alan habere göre baba İ.Ö. ise geçen ekimde eski eşinin evde başkalarıyla alkol ve uyuşturucu kullandığı, çocuğuna şiddet uyguladığı yönünde bazı fotoğrafları da kanıt olarak sunup mahkemeye başvurdu. Konya 1. Aile Mahkemesi bunun üzerine geçici velayetin babaya verilmesine ve anne hakkında da 3 ay tedbir kararı uygulanmasına karar verdi.
BABAYA NAFAKA BAĞLANDI
Bu süre içerisinde uyuşturucu testine tabi tutulan anne M.Ö.'nün testleri negatif çıktı. Çocuğuna şiddet uyguladığı ileri sürülen anne hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada da takipsizlik kararı verildi. Tüm bunlara rağmen baba, avukatı aracılığıyla 10 Ocak'ta biten tedbir ve geçici velayet kararının uzatılması yönünde yeniden mahkemeye başvurdu. Aynı mahkeme anne hakkındaki iddialarının kanıtlanamamış olmasına rağmen yine 3 ay süreyle çocuğun geçici velayetinin babaya verilmesine ve anne hakkında tedbir kararı uygulanmasına hükmetti. Ayrıca, annenin eski eşine her ay 3 bin TL nafaka ödemesini de kararlaştırdı.
KAYINPEDERİNDE 7 YIL HAPSI İSTENDİ
M.Ö. ise kendisine ait fotoğrafları izinsiz olarak tabletten alıp, velayetle ilgili dosyaya koyduran eski kayınpederi A.Ö. (56) hakkında suç duyurusunda bulundu. A.Ö.'nün, fotoğraflardan bazılarını kadının annesine, ağabeyine, ablasına ve eniştesine atarak hakaret dolu cümleler kullandığı belirtildi. A.Ö. hakkında 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar, 'özel hayatın gizliliğini ihlal'den ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Konyadaki aile mahkemeleri ise yaramaz. Dava dosya kapasinda, cocuga nolursa olsun.
Konyadaki aile mahkemelerinden is cikmaz, dav kapansinda cocuga nolursa olsun havasindalar. Yaziklar olsun hepsine.
Yorum Yap
Bakan Kurum 500 bin sosyal konutta ilk kuranın çekileceği ili açıkladı
Milyonluk yarış tayları kaza sonucu telef oldu
Burak Yazgı’dan bir dünya rekoru daha: Tek koluyla 116,8 kilogram kaldırdı
Konya'da şivlilikte korku dolu anlar! Havada çarpışan çocuklar ateşe düştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomik performansımızı Ar-Ge ve inovasyonla kaynaklarla kalıcı hale getiriyoruz
Çöp poşeti içinde cansız bedeni bulundu
Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Dost Eli Derneği’nden Konya’nın Şivlilik geleneğine arabalar dolusu destek
Konya’da Regaib Kandili'nde eller semaya açıldı
Kazakistan, 1 yıl önce düşen Azerbaycan uçağına ilişkin soruşturmanın ara raporunu yayımladı
Bahis soruşturması kapsamında 30 gözlemci PFDK'ye sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaip Kandili mesajı