Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da “Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu” düzenlendi

Selçuk Üniversitesinin de paydaşı olduğu "Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu" sona erdi. Sempozyum; hukukçuları, bilim insanlarını, öğrencileri, hukuk eleştirmenlerini bir araya getirdi.

Konya’da “Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu” düzenlendi
Selçuk Üniversitesi, Akademik Platform ve Hukukun Üstünlüğü Derneği tarafından düzenlenen,  Konya Büyükşehir Belediyesince de desteklenen ve “Güncel Hukuki Meselelere Çözüm Arayışları” temasıyla hazırlanan "Uluslararası Mukayeseli Hukuk Sempozyumu", Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Hukukun Üstünlüğü Derneği Başkanı Av. Yaşar Cumhur, “Sempozyuma, çok yoğun bir iştirak oldu. Hocalarımız, gelen tebliğleri seçmekte zorlandı. Çok kaliteli tebliğler geldi.” dedi. 

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Remzi Gören, “Türkiye’de neden bir Uluslararası Hukuk Üniversitesi kurulmasın? Bütün insanlığın belki kurtuluş reçetesini yazabileceğimiz bir formata dönüşebilir burası. Böyle bir hayra hizmet etmiş oluruz.” diye konuştu. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da “Prof. Dr. Remzi Gören Hocamızın bahsettiği üniversite konusunda yaklaşık 11 – 12 yıldır bir Kızıl Elma hedefi doğrultusunda adımlar atmaya çalıştık. Konya’da bir üniversite hayalimiz, Kızıl Elmamız var. Epey yol aldık.” ifadelerini kullandı. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise “Ülkemiz, özellikle son yirmi yılda yapılan reformlarla yargı bakımından büyük bir ilerleme kaydetti. Ancak iyinin her zaman daha iyisinin olabileceğini de unutmamalı, erişilen seviyenin bizi rehavete sevk etmesine de izin vermemeli. Gerek hukukun üstünlüğü ve gerek hukuk devleti konusunda standartların daima daha yukarıya taşınabileceğini de akılda tutmalı ve bu uğurda çalışmayı asla bırakmamalıyız. Bu itibarla bugünkü sempozyum gibi etkinlikleri, tartışmaları derinleştirmek ve yeni ufukları keşfetmek adına son derece önemli buluyorum. Adalet Bakanı çıkarmış bir Hukuk Fakültesini bünyesinde barındıran bir Üniversitenin rektörü olarak Fakültemizin çalışmaları ve ülkemizdeki itibarıyla iftihar ettiğimi de ifade etmek isterim.” dedi. 

27. dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da “İslam dünyasının durumu ortada. Önce kendi kendimize bakmamız gerekiyor. Zalimden medet bekleyemeyiz. Kundakçıdan itfaiyeci olmaz.” şeklinde konuştu. 

Marmara Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Murat Şimşek’in moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda konuşan Medipol Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, “Yahudilerin tarih boyunca İslam dünyasında kötü muameleye maruz kaldığı söylenemez. Biz hala Batı’dan merhamet bekliyoruz. Hakka, hukuka saygı bekliyoruz. Zalimden adalet beklemek mümkün değil. Mazlumların daha dikkatli, daha güçlü olması gerekir. İslami değerlere dayanan ve günün ihtiyacına cevap veren bir hukuk ortaya konmadan İslam’ın din ve değerler bütünü olarak varlığını uzun süre korumasının mümkün olmayacağını düşünüyorum. İslam hukukunu tarihi bir miras olarak tozlu raflarda bırakmanın İslam dini ve değerleri için büyük bir tehlike teşkil ettiğini bilmek durumundayız. Sempozyuma katkıda bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Konya Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

15 oturumda gerçekleşen sempozyumda 70 tebliğ sunuldu. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English