Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da "Ufuk Turu" yolculuğu başlıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından on sekizincisi düzenlenen Ufuk turunun bu yılki teması açıklandı. Tema ‘Dijital Çağda Aile’ olarak belirlendi.

Konya’da “Ufuk Turu“ yolculuğu başlıyor
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından on sekizincisi düzenlenen Ufuk Yolculuk turunun bu yılki teması açıklandı.

‘Dijital Çağda Aile’ olarak belirlenen tema içeriğini Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan anlattı.

Ceylan yaptığı açıklamada “Aile” kavramının öneminden bahsetti. 

On sekizinci düzenlenen ‘Dijital Çağda Aile’ temalı tur, 19-22 Ekim tarihleri arasında Alanya’da ailelerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilecek.
STK Başkanı Adem Ceylan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Tarih, hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı akıyor. Teknolojik değişimin hızına yetişmek her geçen gün daha zor hale geliyor. Pandemiyle birlikte toplumun tüm katmanları tarafından içselleştirilen dijitalleşme; eğitimde ulaşılabilirlik, bilginin yaygınlaşması gibi hep faydaları üzerinden okunmuşken tabiri caizse sular durulunca şimdi geride kalanlar muhasebe ediliyor. Sosyal medyanın inşa ettiği bu yeni ve sanal evren insanları içine çekmekle kalmıyor. Sanal evrende kazanılan alışkanlıklar gerçek yaşam kalıplarımızı etkiliyor. Sizlerin de yakından bildiğiniz üzere 2004 yılında Türkiye AB İlişkileri üst başlığı ile başlayan Ufuk Turu yolculuğumuz devam ediyor.17.’sini Bireysel ve Toplumsal seviyede Yüzleşme başlığı ile 2020 yılında Dijital olarak icra etmiştik. Bu yıl ise içinde bulunduğumuz zaman dilimini ‘Dijital Çağ’ olarak tanımlayan bilim insanlarının dijital çağ, dijitalizmin insan yaşamını ve insanlığın binlerce yıllık birikimini derinden etkilediği gerçeğinden hareketle Aileyi dijital çağ bağlamında inceleyeceğiz. Bu sebeplerle bu yıl ki Ufuk Turu’nun üst başlığı Dijital Çağda Aile olarak belirlendi. Alan uzmanları ile tartışmayı hedefleyen 18. Ufuk Turu’nda; hem ülke çapında bir STK buluşması sağlanırken, konunun paydaşlarıyla elde edilecek sunumlar ve sonuç bildirisi kitaplaştırılarak, ilgili bütün birimlere dağıtımı yapılacaktır. Ufuk Turu hem platformumuz hem de şehrimiz için önemli bir marka değer olmuştur. Türkiye’de benzeri olmayan bu organizasyon hem bir meseleyi derinlemesine müzakere etme imkânı sağlamakta hem akademisyen, bürokrat ve sivil toplum temsilcilerinin oturum dışı zamanlarda fikir alış verişinde bulundukları bir vasati oluşturmakta hem de Türkiye’nin bir çok farklı noktasından sivil toplum temsilcisinin tecrübe paylaşımına katkı sağlamaktadır. Türkiye’de platform tecrübesiyle birçok ile örnek olan Konya Sivil Toplum Platformu tüzel bir  kimliğe kavuşarak bir öncülüğü de elde etmiştir. Şu an da birçok il tüzel kişiliği olan bir platformun imkânını ve sürdürülebilirliğini öğrenmek için Konya STK platformu ile istişare ediyor. Ufuk turu organizasyonunda ayrıca iller arası tanışma ve kaynaşmayla modellenebilir çalışmaları fark etmek ve ilk elden bilgi edinmek için büyük bir imkân oluşuyor. Ufuk turu organizasyonu aynı zamanda üye kuruluşlar arasında ciddi tanışıklıklara ve kaynaşmaya katkı sağlıyor. Bu tanışıklıklar süre içerisinde hem ortak projeler yapmaya hem de hayırda birbirini desteklemeyi sağlıyor. Özelikle 6 Şubat depremi sürecinde Konya STK’larının gösterdiği uyum ve paylaşmanın temelinde ufuk turlarında ve Bir Konu Bir Konuk programlarında oluşan samimiyet yatıyor.  Dijitalizmin yeni bir hakikat evreni inşa ettiğinin kabul edildiği bir zaman diliminde yüz yüze yapılan bir programla fıtri olanı savunmanın lüzumuna da işaret edilmiş oluyor.

‘AİLEYİ KORUMAK GELECEĞİ KORUMAK ANLAMINA GELİYOR’
Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl bu zamanlarda BÜYÜK AİLE YÜRÜYÜŞÜ’nü gerçekleştirmiş ve akabinde 2023 yılını Aile yılı olarak ilan etmiştik. Bu ilanla birlikte bugüne kadar aileyi odağa alan birçok çalışmayı organize ettik. Bu faaliyet sürecinin ikmali için ise 18. UFUK TURU’nun üst başlığını da DİJİTAL ÇAĞDA AİLE olarak belirledik. Peki  “Neden aile? Çünkü İnsanın yaratılıştan getirdiği tabiatının kimlik ve kişiliğe dönüşmesinde en etkin odak hiç kuşkusuz ailedir. Ailede ki havanın sıhhati çocuğun hem psikolojisinin hem de kimliğinin oluşumunu olumlu veya olumsuz etkiliyor. Bu sebeple ailenin sağlıklı bir şekilde devamı aynı zamanda fıtratı ve geleceği de korumak anlamına geliyor. Dijital dünyanın enformasyon yağmurundan insanı koruyacak en önemli şemsiye hiç kuşkusuz ailedir.  Modernleşme serüveniyle birlikte aile ve aile içi roller ciddi anlamda değişime uğramışken dijital dönemle birlikte değişimin hızı ve yapısı tarihin diğer hiçbir değişim dönemi ile kıyaslanamayacak boyuta ulaştı. Toplumda hafızanın yeni nesillere aktarımında yaşadığımız bu büyük problemleri aşmanın da en sağlam yolu aileyi korumaktan geçiyor. hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceğini düşünen tüm kesimleri aileye zarar verecek her türlü işten sakınmaya ve sağlıklı ailenin kurulması için çaba harcamaya davet ediyoruz.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    A
    192 gün önce

    ALANYADA YAPACAĞINIZ MASRAFLARLARI İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARA VERSEYDİNİZ VEYA FİLİSTLİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIRSAYDINIZ.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • C
    Çumralı
    193 gün önce

    Bu ufuk turu adıyla yıllardır düzenlenen katılımcılara gezme ve konaklama faydası haricinde kime ne faydası olduğunu bir Allahın kulu anlatsın bizde bilelim Sonuçlarından toplum olarak gün geçtikçe biz müslümanlar daha düzlüğe çıkıyoruz değil mi

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English