DOLAR : 43,50₺
EURO : 51,03₺
STERLİN : 58,74₺
GRAM : 7.048,07₺
ÇEYREK : 11.580,98₺
CUMHURİYET : 45.932,13₺
Güncel

Konya’da toplu ulaşım rekoru: 117 milyonu aştı!

Eklenme: 22.01.2026 - 13:49

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni nesil, çevre dostu ve erişilebilir otobüslerle Konyalıların günlük hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin öğrenci ulaşımında en ucuz şehri olan Konya’da son bir yılda 117 milyondan fazla yolcuya hizmet verdiklerini söyledi.

Konya’da toplu ulaşım rekoru: 117 milyonu aştı!
Reklam alanı

Öğrenci ulaşımında Türkiye’nin en ucuz şehri olan Konya’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılında da milyonlarca yolcuya hizmet verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, güçlü toplu ulaşım ağıyla, sürdürülebilir, çevreci ve vatandaş memnuniyetini önceleyen ulaşım politikalarıyla örnek olmaya devam ettiklerini söyledi. 

Konya’nın öğrenci ulaşımında Türkiye’nin en ucuz şehir konumunda olduğunu anımsatan Başkan Altay, ucuz ve kaliteli toplu ulaşım için yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı.
OTOBÜSLER 31 MİLYON KİLOMETRE YOL YAPTI
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu ulaşım hizmeti sunan otobüslerin ve tramvayların 2025 yılında da şehri adeta bir mekik gibi dokuduğunu belirten Başkan Altay, “Güçlü altyapımız, çevreci ve konforlu araçlarımız, yaygın sefer ağımızla hemşehrilerimizin günlük hayatını kolaylaştırıyoruz. Geçtiğimiz yıl otobüslerimiz 31 milyon 339 bin 927 kilometre yol kat ederek 964 binden fazla sefer gerçekleştirdi. Otobüslerle bu sürede içerisinde 83 milyon 315 bin 997 yolcuyu güvenli ve konforlu bir şekilde taşıdık. Şehir içi ulaşımın bel kemiğini oluşturan tramvaylarımız ise 77 bin 694 sefer yaparak 34 milyon 170 bin 949 yolcuya hizmet verdi. 2025 yılı boyunca otobüslerimiz ve tramvaylarımızla 117 milyondan fazla yolcu taşıdık” diye konuştu.
YENİ OTOBÜSLERLE GÜÇLENEN FİLO, UCUZ VE KONFORLU ULAŞIM
Başkan Altay, son yıllarda yeni nesil, çevre dostu ve erişilebilir otobüslerle ulaşım filosunun güçlendirildiğini ve hizmet kalitesinin her geçen gün artırıldığını kaydederek, “Filomuza kazandırdığımız yeni otobüslerle hem sefer sayılarımızı artırıyor hem de vatandaşlarımıza daha ucuz, kaliteli, güvenli ve hızlı bir ulaşım imkânı sunmak için çalışıyoruz. Toplu taşımayı cazip hale getirmek, özel araç kullanımını azaltmak ve çevreyi korumak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Konya için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 1
👎 1
😂 1
😢 0
😲 0
Toplam 3 tepki

Yorumlar

  • Hamzaoğlu 10 saat önce

    Tabii bedava ve atmışbeş yaş üstü olduğu sürece, baya bir taşıma gerçekleşir konyamızda. Yazık çok yazık.

  • goca gonyalı 17 saat önce

    bsirde suriyelilerin tranvay yolundan bankonun üstünden altından setinden altından üstünden ve görevli varsa boş anından faydalanmasından bazen göre göre geçerek bedava binmelerinde önüne gecilirse çok güzel olur

  • Kemal 17 saat önce

    Zam yapın ulasıma acil zam bekliyoruz

Yorum Yap