Konya’da hububat tarlaları ile meyve ve sebze bahçelerinde hastalık ve zararlılara karşı denetimler sürüyor. Beyşehir’de teknik ekipler, Süne Yumurta Surveyi ve feromon tuzak kontrolleriyle üreticileri olası risklere karşı bilgilendiriyor.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Beyşehir ilçesinde tarımsal üretimi korumaya yönelik saha çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından hububat ekili tarlalarda Süne Yumurta Surveyi çalışmaları sürdürülüyor. Yapılan kontrollerle hububat üretiminde verim kaybına neden olabilecek zararlıların erken dönemde tespit edilmesi hedefleniyor.
Öte yandan meyve ve sebze bahçelerinde kurulan feromon tuzakları da ekipler tarafından düzenli olarak kontrol ediliyor. Hastalık veya zararlı tespit edilmesi halinde üreticiler, kısa mesaj yoluyla bilgilendiriliyor.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kaliteli ve sağlıklı ürün elde edebilmek, oluşabilecek risklere karşı erken dönemde önlem alabilmek amacıyla saha çalışmalarının mesai mefhumu gözetilmeksizin sürdürüldüğü belirtildi.
Yetkililer, üreticilerin yapılan uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirleri zamanında almalarının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.(Ali Rıza Karabulut)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.