Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da tarımın geleceği şekilleniyor: GSB Gençlik Kampı kapılarını genç girişimcilere açtı

Konya'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Hüyük Gençlik Kampında Fikirden Hasada: Gençler İçin Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Programı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu ve genç tarım girişimcilerinin katılımıyla başladı.

Konya’da tarımın geleceği şekilleniyor: GSB Gençlik Kampı kapılarını genç girişimcilere açtı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tarım alanında uzman genç girişimciler yetiştirmek için amacıyla başlatılan ‘Fikirden Hasada: Gençler İçin Tarımda Girişimcilik ve İnovasyon Programı' açılış programı GSB Hüyük Gençlik Kampında, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu ve genç tarım girişimcilerinin katımıyla başladı. Program çerçevesinde, gençlerin tarım alanındaki projelerini fikir aşamasından hasat aşamasına kadar uygulamalarına imkan sağlanacak.
Gençlerin tarım alanındaki yeni fikirlerini geliştirmelerine ve projelerini fikir aşamasından hasat aşamasına kadar uygulamalarına destekte bulunulacak. 10 gün sürecek eğitimler çerçevesinde gençler teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim alacak.
"Ümit ediyoruz ki program gençler açısından da çok verimli geçer"
Hüyük Gençlik Kampı'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığının özel kamplarından bir tanesi olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, "Burası tarım temalı olarak faaliyetlerine başlamış olan bir kapımız. Şu anda kampımızı tekrardan modelledik. Özellikle yapmış olduğumuz içerik konsept çalışmasıyla beraber Türkiye'nin farklı yerlerinden tarım konusu ve tarım girişimciliği özelinde faaliyet göstermek için gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Şu anda özel olarak seçilmiş 50 kişilik genç grubumuz burada. Bu grup beraber çalışmalarına bugün itibariyle başladı. Burada gerçekleşen Fikirden Hasada programımız 10 gün süren bir eğitim programı. Bu eğitim programından sonra buradaki gençlerimizle beraber tarım alanında hangi çalışmaları yürüttüklerini tek tek takip edeceğiz. Tarım alanında gerçekleştireceğimiz çalışmalar bakanlığımız tarafından önemli bir yer tutuyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın talimatları ve yönlendirmeleriyle Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak bu yıl özel bir gündem ayırıyoruz. Tarım temalı gençlik kampımız ve tarım girişimciliği programımız bu çalışmaların ürünü. Ümit ediyoruz ki buraya gelen, faaliyet gösteren gençlerimiz devamında kendi şehirlerine döndüklerinde birer tarım girişimcisi olurlar. Burada çok farklı alanlardan gelen ve farklı alanlarda üretim yapan gençlerimiz var. Halihazırda kendilerinin de faaliyet gösterdiklerini, ürünler yetiştirdiklerini söylüyorlar. Yurt dışına çeşitli sebze ve meyveleri ihraç eden gençlerimiz de var hatta. Onların bu alandaki teknik bilgisini de arttırmak ve topraksız tarım, yenilikçi tarım gibi yöntemlerle onları biraz daha donatmak temel gayemiz. Ümit ediyoruz ki program onlar açısından da çok verimli geçer. Bizler bakanlık olarak onları ağırlamaktan çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz" dedi.
"Kendi şehirlerine döndüklerinde de bu programları hayata geçirecekler"
10 günlük süre zarfında gençlere verilecek eğitimleri anlatan Efendioğlu, "Hem burada kamp içerisinde çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler tarafından teorik eğitimler alacaklar hem bizim kampımızın içerisinde örtü altı yetiştiriciliğine ilişkin seralarımızda farklı tarım ürünlerinin yetiştirebileceği alanlarda pratiğe dayalı uygulamalar geliştirilecek. Üçüncü başlık olarak da saha ziyaretlerimiz olacak. Programımız bu şekilde sona erecek. Programın son kısmında ise gençlerimiz kendi şehirlerine döndüklerinde hayata geçirecekleri tarım girişimciliğiyle alakalı bizzat burada bulunanlarla beraber program dizaynı gerçekleştirecekler. Kendi şehirlerine döndüklerinde de bu programları hayata geçirecekler" şeklinde konuştu.


Kaynak: İHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 3
  • 7
  • 4
  • 2
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AY
    Ali Yavuz
    29 gün önce

    şükran köyüydü gençlik kampı mı olmuş.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • X
    Xyz
    29 gün önce

    Bı an beyaz gomlekliyi Nusret sandim

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”