Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesinde Konya’dan da çok sayıda işletme yer aldı. Listede et ürünleri ve bitkisel yağlara ilişkin dikkat çeken uygunsuzluklar tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı belirlenen gıdalara ilişkin güncel kamuoyu duyurusunu yayımladı. Bakanlığın açıkladığı listede Konya’dan da bazı işletmelerin yer aldığı görüldü.
Listede özellikle et ve et ürünleri ile bitkisel yağlar kategorisindeki uygunsuzluklar dikkat çekti. Konya’da yapılan denetimlerde bazı ürünlerde kanatlı eti tespiti, sakatat tespiti ve bitkisel yağlarda farklı yağların karıştırılması gibi bulgulara yer verildi.
Karatay, Meram, Akşehir ve Karapınar dikkat çekti
Bakanlığın 2 Temmuz 2026 tarihli duyurusunda Konya’nın farklı ilçelerinden işletmeler listede yer aldı. Karatay, Meram, Akşehir ve Karapınar’da faaliyet gösteren bazı işletmelere ait ürünlerde mevzuata aykırı bulgular tespit edildi.
Et ve et ürünleri grubunda yer alan bazı ürünlerde kanatlı eti ve sakatat tespiti yapılırken, bitkisel yağlar grubunda ise tohum yağları karıştırılması tespiti öne çıktı.
Bakanlık listeyi kamuoyuyla paylaştı
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliğini sağlamak ve tüketiciyi bilgilendirmek amacıyla taklit veya tağşiş yapılan ürünleri kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yayımlanan listelerde, denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen ürünler ve işletmeler yer alıyor.
Konya’dan listeye giren işletmelere ilişkin ayrıntılar Bakanlığın yayımladığı kamuoyu duyurusu üzerinden takip edilebiliyor.
TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.