DOLAR : 42,62₺
EURO : 49,48₺
STERLİN : 56,79₺
GRAM : 5.824,00₺
ÇEYREK : 9.581,29₺
CUMHURİYET : 38.013,93₺
Güncel

Konya'da siber denetim: Bin 388 site ve hesap hakkında işlem yapıldı

Eklenme: 17.07.2025 - 15:52

Konya İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlulukla mücadele kapsamında internet ortamında 7/24 esasına göre yürüttüğü sanal devriye faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Konya'da siber denetim: Bin 388 site ve hesap hakkında işlem yapıldı
Reklam alanı

Konya İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlulukla mücadele kapsamında internet ortamında 7/24 esasına göre yürüttüğü sanal devriye faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda açık kaynak araştırmalarıyla çok sayıda yasa dışı faaliyete müdahale edildi.

Konya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 8 bin 115, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından ise 7 bin 393 olmak üzere toplamda 15 bin 508 sosyal medya ve URL adresi üzerinde araştırma yapıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda 738 adet yasa dışı bahis sitesi, 650 adet müstehcen içerikli paylaşım yapan site ve hesap olmak üzere toplam bin 388 site ve hesap hakkında yasal işlem başlatıldı.

Öte yandan  33 paylaşımın terör örgütü propagandası içerdiği, 4 olayın nitelikli dolandırıcılık kapsamında olduğu, 1 olayda kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirildiği, 43 olayın ise diğer suç unsurları içerdiği tespit edildi.

Bu kapsamda, toplam 52 Açık Kaynak Araştırma Raporu (AKAR) hazırlanarak ilgili adli makamlar ve kolluk birimlerine iletildi. Konya İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliği için siber suçlarla mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini belirtti. (Yunus Köroğlu)

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 1
😡 1
👎 1
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 4 tepki

Yorum Yap