DOLAR : 42,82₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,35₺
GRAM : 6.003,59₺
ÇEYREK : 9.864,89₺
CUMHURİYET : 39.141,43₺
Güncel

Konya'da sağlık tesisi sorunu kalmayacak!200’e yakın projenin çoğu tamamlandı

Eklenme: 24.07.2023 - 12:09

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya'ya bağlı 31 ilçenin, ilçe sağlık müdürleri ile 3 farklı toplantıda bir araya gelerek ‘1. Basamak Sağlık Yatırımları Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi.

Konya'da sağlık tesisi sorunu kalmayacak!200’e yakın projenin çoğu tamamlandı
Reklam alanı
İlçelerde bulunan tüm sağlık tesislerinin (Aile Sağlığı Merkezi, 112 ASHİ, sağlık evi) fiziki durumlarının hazırlanan sunumlar eşliğinde masaya yatırıldığı toplantı da, tamamen yıkılarak yeniden yapılması gereken ya da tadilat ile fiziki durumu düzeltilebilecek sağlık tesislerinin öncelik sırasına göre yatırım planlamaları takvimi oluşturuldu.

Yatırım değerlendirme toplantıları sayesinde yenilenecek olan sağlık tesislerinin istişareler sonucunda belirlendiğini, ihtiyaç ve öncelik sırasına göre takvim çerçevesinin çizildiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Hangi ilçelerimizin sağlık tesislerinde nasıl bir problem var? Bu problemleri tespit etmek çok önemli. Problemi ortaya koymadan sorunu çözebilmek mümkün değil. Bu nedenle yaptığımız bu toplantıları ve burada almış olduğumuz kararları son derece önemli buluyorum” aktardı.

‘Sağlıkta Konya Modeli Projesi ile yakalanan büyük başarı ’
Konya’nın özellikle son yıllarda sağlık yatırımları noktasında çok önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin verdiği destekler ile birlikte 1.basamak sağlık tesislerimizin büyük bir kısmında yenileme çalışmalarımız tamamlandı. Yenilenme ihtiyacı olmayan 112 istasyonlarımız dışındaki tüm 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarımız ‘Sağlıkta Konya Modeli’ ismini verdiğimiz proje kapsamında yenilenerek modern binalarında hizmet sunmaya başladılar. Şehrimizde, 112 acil istasyonu noktasında herhangi bir sorunumuz kalmadı. Aile sağlığı merkezlerimizin de büyük bir kısmında yenileme çalışmalarımız tamamlandı. Bu gelişmelerle birlikte şehrimizde yatırımlar noktasında önemli bir aşamayı tamamlamış durumdayız” dedi. 

‘200’e yakın sağlık tesisi projesinin çoğu tamamlandı’
Sağlık tesisi sorunu kalmayan bir il olarak ülkemizde örnek gösterilen şehir olma iddiası ve hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Göreve başlarken ortaya koymuş olduğumuz bu hedefimize ulaşma noktasında kat etmiş olduğumuz mesafe bizleri son derece mutlu etmektedir. Son 6 yıl içerisinde şehrimizde 68 adet 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu, 84 adet aile sağlığı merkezi ve onlarca sağlık evinin inşaatı ya tamamlanmış ya da inşaat/proje noktasında son aşamaya gelmiş durumdadır. İnşallah, bu dönemde de yatırım planlamasına aldığımız sağlık tesislerimizi hızla yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Sağlık tesislerinin kendi rollerine göre nitelikli sağlık hizmetini en iyi fiziki şartlarda ve modern teknolojik cihazlarla sunmasını amaçladıklarını sözlerine ekleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Şehrimizin bölgesinde örnek gösterilen bir ‘sağlık üssü’ olması adına önemli katkılar sağlayarak, tüm bu yatırımları ilimize kazandıran; Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Valimiz Sayın Vahdettin Özkan’a, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarımıza, Devlet – Millet kaynaşması adına güzel örnekler sergileyen Konya’mız adına kendileriyle gurur duyduğumuz Hayırseverlerimize ve emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. (Veli Şengül)
Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 1 tepki

Yorumlar

  • köylü 879 gün önce

    Kadınhanı eski devlet hastanesi Aile sağlık merkezi yenileme için yıkıldı orada enkaz kaldı.

Yorum Yap